:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 113
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Белгия даде "Фейсбук" на съд заради злоупотреба с лични данни

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Белгия обвинява "Фейсбук" в злоупотреба с лични данни и затова започва дело срещу компанията.
Белгия съди "Фейсбук" заради съмнения за злоупотреба с личните данни не само на потребителите си, но и на тези, които изобщо нямат профил в социалната мрежа, предадоха агенциите. Местната Комисия за защита на личните данни обяви, че подобна практика е в разрез с европейското и белгийското законодателство и затова заведе дело срещу социалната мрежа. "Поведението на "Фейсбук" е неприемливо", заяви Вилем Дебюкеларе, който оглавява институцията.

Изследване, поръчано от Комисията за защита на личните данни и официално представено преди месец, показа, че социалната мрежа следи и хората, които нямат и никога не са си правили регистрация в социалната мрежа. Необходимо е само да посетят сайт, в който присъстват малките сини бутончета "харесвам" и "споделям", дори не трябва да ги използват. Това е първото дело в Европа, при което държавна институция, следяща за защита на личните данни, завежда дело срещу "Фейсбук" за неспазване на закони. Делото ще се гледа утре в съд в Брюксел.

РЕШЕНИЕ

Министрите на правосъдието на страните от ЕС одобриха на вчерашното си заседание в Люксембург предложенията на Еврокомисията за регулации, свързани със защитата на личните данни, съобщиха от пресслужбата на ЕК. Това е важна стъпка към създаването на Единен дигитален пазар в ЕС. Преговорите по въпроса между ЕК, Европарламента и Европейския съвет започват този месец, като целта е да се постигне споразумение до края на годината.
1033
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД