:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 394
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

От 1 юли ремонтите по магистралите спират

Шофьори често влизат в затворените отсечки, призна Лиляна Павлова по повод убийството на "Струма"
От тази седмица движението по магистралите би трябвало да се освободи, тъй като от 1 юли се спират ремонтите. Това заяви в "Седмицата" на Дарик регионалният министър Лиляна Павлова. Тя уверява, че трафикът през юли и август ще бъде безпрепятствен.

"В момента ремонтираме около 50 км от магистрала "Тракия" и тези участъци, които се ремонтират още, ще бъдат завършени. Други участъци ще започнат изцяло през септември. Има един малък участък от около 2-3 км, с който може да имаме проблем с маркировката за 1 юли, и то е, защото валят дъждове. Другият важен нюанс са виадуктите. Чисто технологично времето за ремонт на един виадукт отнема много повече от 2 месеца, тъй като изцяло подменяме основи и изолация. Така че виадуктите ще са готови наесен. Но на 1 юли освобождаваме движението изцяло", каза Павлова.

Магистрала "Струма" в участъка Сандански-Кулата ще бъде пусната на 1 август, а участъкът до Благоевград ще е готов най-късно в края на октомври. Плановете са през 2020 г. от София до Кулата да се стига по магистрала.

По повод убийството на магистрала "Струма" Лиляна Павлова призна, че масово се вдигат скандали, премахват се бариери и се влиза по трасето на строящите се магистрали. Такива оплаквания са имали и работниците на обекта, където в петък при скандал беше убит Николай Чивиев. Полицията продължава да издирва заподозрения за убийството Емил Първанов-Ембака. В петък на връщане от пазар в Петрич с жена си и детето си Първанов е опитал да мине през затворения участък на пътя. Възникнал скандал с Чивиев, който работи във фирмата - изпълнител на обекта, "Агромах", и при спречкването Първанов го ударил в главата с камък. Пострадалият служител починал на път за болницата. Според публикации нападателят е бил пред болницата, но избягал, след като разбрал за фаталния край. Ембака е познат на полицията, но в последните години се занимавал със земеделие и отглеждал крави. Адвокатът му Росен Недин уверява във вчерашните вестници, че до няколко дни клиентът му ще се предаде сам. Според него в действията му не е имало умисъл, а всичко е станало в момент на афект.

ПРИЗИВ

"МВР работи изключително активно от момента, в който е подаден сигналът за убития работник", заяви вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНР в отговор на обвиненията, че полицията бездейства. Бъчварова призова всички, които изпълняват такива ремонтни дейности, да не влизат в саморазправа, а да сигнализират органите на КАТ.
1
1218
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Юни 2015 23:12
А органите на КАТ ще почешат органите си!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД