:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

35 училища се състезават за конкурса "Дигитална класна стая"



на "Теленор", съобщиха от компанията. Конкурсът цели да модернизира учебната среда в училищата, като насърчи използването на съвременни технологии и методи за преподаване. Наградният фонд е 200 хил. лв. Спечелилите проекти ще бъдат финансирани до 90% от общата им стойност, но максималната сума за проект е 100 хил. лв. За да бъдат одобрени, проектите на общинските и държавните школа трябва да отговарят на определени изисквания, свързани с бъдещата им реализация, очаквани ползи, бюджет и времеви план за изпълнение. "Щастливи сме, че получихме предложения от различни училища в страната, включително от по-малките населени места. Вярваме, че заедно ще успеем да подобрим училищната среда в България и да осигурим на децата модерно образование" - коментира Ясен Гуев, главен директор "Корпоративна политика" в "Теленор". Печелившите проекти ще бъдат официално обявени до края на ноември, като преди това финалистите ще бъдат поканени да представят идеите си пред журито в конкурса.



Спешна нужда от 4-има лекари и над 10 сестри



има детското отделение към Националната кардиологична болница в София, съобщи началникът му доц. Анна Кънева. За да бъде компенсирана липсата на персонал, в момента студенти работят като медицински сестри. "Масово напускат специалистите, търсят професионална реализация в частните здравни заведения или в чужбина. Много малко млади лекари постъпват на работа в болницата. От месеци текат обяви за работа на лекари, за асистентско място, а практически няма кандидати. На хората не им се работи с тежко болни деца, с деца, които най-често се излекуват, но някои от тях си отиват. Критичен е проблемът с обгрижването на тези пациенти", заяви тя, цитирана от БНР.
1163
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД