:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 453
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутати против вдигане на данъчните оценки

Депутати от управляващата коалиция се обявиха против искането на сдружението на общините от догодина да се повишат данъчните оценки на имотите според пазарната им стойност. Кметовете настояват за актуализацията, за да се повишат собствените им приходи.

"Това ще означава да се увеличат двойно данъците за недвижимите имоти, а нашата категорична позиция е да не се увеличава данъчната тежест върху гражданите", обясни на среща с кметове от Шуменска област зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов. Жълтият депутат от Софийска област Олимпи Кътев също смята, че повишаването на данъчните оценки ще доведе до увеличаване на данъчната тежест за населението. Правителството има икономическа програма, която трябва да се спазва. Такава актуализация не може да стане през 2006 г., обясни той.

Директорът на сдружението Гинка Чавдарова за пореден път настоя за промяна в конституцията, която да даде възможност на общините да определят размера на местните данъци. Парламентът трябва само да определи долна и горна граница, смята тя. Депутатката от НДСВ Татяна Калканова подкрепи идеята.

Кметовете от Софийско пък поискаха държавни сгради и терени, които не се ползват, да се предоставят на общините. Новият областен управител на София-област Емил Иванов се нае да подготви списък с подобни обекти. Друг голям проблем е поддръжката на ВиК мрежата, която е държавна и ние не можем да кандидатстваме по проекти, а ВиК дружествата не я поддържат добре, оплака се кметът на Драгоман Любов Добрева. В града водата спирала всеки ден заради пробойни в тръбите.
2
830
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Септември 2005 09:54
дУпетатите малко да си седнат на дУпетата!
Идеята на данъчната оценка е да е близка до пазарната и съответно на тази основа да се събира данък-собственост! Ако твърдят, че ги е еня за хората - нека намалят данъка за основно жилище не наполовина, а на 10%. Силно подозирам обаче, че мислят основно за себе си - има такива от тях с по 7-8 апартамента в София /на бабата, на дядото, на всяко от още непълнолетните деца и т.н./, а новите натам са се запътили и май са по-загрижени за собствените си разходи Колко нормални българи имат по 2 и повече жилища в града?
Колкото до такса-смет - редно е вече тя да се определя на разходен принцип, а не на база стойност на жилището - да не би разходите за Дружба, Младост или Изток да са много различни? Обаче ще трябва малко да поработят-посмятат в общините, а така - хоп - имам да давам на `Вълка` 50млн - вземам ги от `Червената шапчица`
20 Септември 2005 16:58
Значи за ДОД - може, а за феодалните владетели - не. Те ще продължават да плащат по 100-ина лева за палатите си, а трудовия човек ще отделя по 20-30% от заработеното, за да им плаща на тези последните социални и енергийни помощи!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД