:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,444,647
Активни 427
Страници 4,487
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Светът нощем

Димитри Иванов
Излязоха разкази на Труман Капоти, преведени много хубаво от Милена Попова, която не познавам. Има един разказ "Господин Злочестие", в който мистър Ревърком купува сънища. Съмнявам се дали би купил моите. Сънувах, че вече съм в ада. Там нямаше адска жега и огън, имаше климатици, дяволите ме завързаха за един стол да гледам телевизионни сериали, ужасих се и се събудих.
Спасяването на Гърция се проточи като сапунен сериал. Много я спасяват тази страна. Аз от жегата се спасявам с душ и повече лед в уискито; мразя климатиците. А когато е студено, гледам огъня в камината. На стената, където беше телевизорът, циганинът Данчо, който в Трудови войски станал заварчик и майстор ковач, ми направи камина за нищо пари. Пробвахме я: теглеше, гореше отлично. Циганките и циганите са умели в огъня и коването, зная от опит и от операта на Верди "Трубадур", където се пее "Чукай, ковачо, горещото желязо". После Данчо си направи устата да му дам "Тошибата". Телевизорът "Тошиба" го бяхме изнесли на стълбището, не можех да го върна на мястото му, там вече имаше камина. Рекох си, така и така не гледам телевизия, една вещ по-малко.
Но един приятел повече. Повреди ли се нещо вкъщи, Данчо довтасваше. Веднъж дойде със сина си за съвет: аз да кажа дали да го вземе със себе си в Германия. Той и без това прекъснал училище. Сега двамата работели в автомивка. "Малей, тия четки в автомивката, дето се въртят, може да ви подхванат опашките и да ви скалпират, бе", казах аз понеже Данчо и синът му носеха дългите си черни коси на модните тогава, стигащи до кръста опашки. Те казаха да не се майтапя, а да говорим сериозно. Те можели също да боядисват и да циклят паркет. Вживях се в ролята на цигански барон и отсякох: Данчо да замине сам, момчето да се върне в училище, да си извади тапия, пък тогава ще видим. Послушаха ме. Същата нощ сънувах кошмар: те двамата скалпирани по моя вина. Събудих се. После засънувах:
Пак съм изхвърлен от университета, пак съм превел на английски една известна българска пиеса, моят редактор пак е Ризов и пак казва за моя превод Sloppy job, мърлява работа, и е прав и аз изпитвам вина. После ни в клин, ни в ръкав се появява княз Фердинанд и мълчи надменно, когато аз безочливо го питам вярна ли е мълвата, че редакторът ми Ризов и Тодор Живков са му извънбрачни потомци и затова толкова му приличат, особено в кобургготските носове.
После аз пак съм синхронен преводач и пак превеждам на Тодор Живков. Пак се провинявам: нарушавам протокола преводачът да е "невидим", да не излиза на снимките. Но "първият" ми казва, както ми беше казал приживе: седни отсреща и аз сядам срещу него и другата ВИПерсона. Той пак казва за мен "Тоя хубаво превежда, ха-ха-ха, той не казва каквото аз казвам, а каквото трябва да кажа" и аз пак се червя, понеже трябва и това да преведа. В Япония бях буден и широко ококорен, когато "първият" каза за посланика Румен Сербезов, който отлично знае японски: "Той хубаво превежда, ха-ха-ха, той не казва каквото аз казвам, а каквото трябва да кажа".
"Първият" не знаеше езици,но и световни ВИПерсони, които знаеха, искаха да им се превежда, за да могат при евентуални по-късни несъгласия да кажат "Грешка в превода", смисълът е Lost in translation, както е озаглавена филмовата трагикомедия на София Копола.
Ще спестя името на българската ВИПерсона, която казала на посланик на една африканска страна, връчващ акредитивните си писма "Ама си църен братче, като печка си църен" и горката колежка на жена ми превеждала "Негово превъзходителство приветства в лицето на Ваше превъзходителство" и прочее бла-бла.
Хавиер Мариас, чиято книга "Сърце тъй бяло" е отлично преведена на български, разказва, че той не вървял редом с английската премиерка и испанския премиер, за да не влезе в кадъра, докато тях ги снимали как вървят натам, където ще преговарят при затворени врата. Испанецът, който не знаел английски, усмихнато повтарял "Три, четири, пет, как готино ще си прекараме с теб", а англичанката, която не знаела испански, се усмихвала и казвала: Cheese, cheese, tweedle tweedle, biddle diddle, twit and fiddle, booo!
Но папараците са находчиви. Когато от борда на кралската яхта "Британия" кралица Елизабет махала с кърпичка, а нейният гръцки "принц consort" Филип с ръка на приветстващите ги от брега канадци, папараците направиха журналистически Scoop с помощта на един глухоням, умеещ да чете думите по движението устните, телеобектив и "микрофон пушка", прицелен към устните на разговарящите. Филип казвал на кралицата Smile silly sausage!, "Усмихвай се, глупава наденицо!" Мисля, че оттогава е изразът Read my lips, но може и да греша; не "владея" английския, нито българския. Само глупавите момиченца пишат в техните CV, че "владеят английски перфектно".
Валентин Бережков бил личният преводач на Сталин. Той идваше в България в почивния дом на журналистите в Банкя, там го навестявах, той разказваше, аз слушах. На междудържавните разговори той стенографирал. Звукозаписната техника сега не е като тежките старовремски магнетофони и въпреки това не върши работа. Стенографията е изкуство, което се опитвах да усвоя, но не усвоих. А Сталин владеел изкуството да мълчи. Бережков му превеждал на ухо какво казват другите, много рядко какво Сталин отговаря, понеже Сталин мълчал. Ялта е на Черно море. На Крим. Сега да не спорим дали Крим е руска земя или полуостров, анексиран от Русия. Now just read my lips:
Там беше Кримската среща, наричана още Ялтенската конференция на "тримата големи". Когато се появил Сталин, всички станали прави с изключение на парализирания Франклин Рузвелт. Чърчил също станал. Вероятно очаквал, че Сталин ще се ръкува с него. После разбрал, че не е трябвало да става.
Сегашният ЕС протокол е комичен, прегръщат се, целуват се два пъти по френски или три пъти по руски. Французите нямат отделни думи за прегръщам и целувам, българите нямаме отделни думи за време (weather, time), както руснаците и англичаните имат. Ако знаете защо е тъй, кажете ми. Аз зная само, че колкото повече прегръдки, толкова по-ялови са им междудържавните срещи. Кримската конференция била зловещо плодотворна. Бережков не превеждал на английски, понеже Сталин мълчал. На една салфетка написал колко процента влияние да има СССР и колко US&GB в Румъния, Унгария, Югославия, България и Гърция. Без да става, пресегнал се под носа на Рузвелт и подал на Чърчил салфетката. Проявил пренебрежителна студенина: САЩ му бяха обещали "втори фронт срещу Хитлер", но по съвета на Чърчил протакаха, изчаквайки обезкръвяването на Червената армия.
През юли 1943 г. западните съюзници дебаркираха в Сицилия, за да "проникнат" в "мекото подкоремие" на Европа, the soft underbelly of Europe, както се изрази Чърчил, и "да й го начукат до пъпа". Устат бил старият Уини. А пък операция Overlord, десантът в Нормандия започна чак на 6 юни 1944. Ялтенската конференция за подреждане на следвоенния свят беше февруари 4-11, 1945 г. Българските невежи едно си знаят: Гьобелс казвал, че стократно повтаряната лъжа става истина. Всъщност Гьобелс казваше истината. Хитлер щеше да победи, той беше достатъчно безразсъден, за да употреби "новото оръжие", но разработката му се забави от саботажна акция и US го употребиха на 6 и 9 август 1945 г. над Хирошима и Нагазаки, отключвайки безразсъдна надпревара. Сега атомно оръжие притежават САЩ, Русия, Израел, Северна Корея, Индия и Пакистан, Ира ... ,пепел ми на устата.
Истината е, че САЩ първи го употребиха. Но истината е винаги някъде отвъд, както казват в "Досиетата хикс", US сериала The X Files.

DI copyright


 "Тримата големи" на Кримската конференция, 4-11 февруари, 1945 г.
 Най-хубавият и най-популярният илюстрован седмичник в света беше Life. За да омаловажи ролята на Червената армия във Втората световна война, на корицата си Life изряза Сталин от Ялтенската конференция. Във войната САЩ дадоха 405 хиляди жертви, СССР - 20 милиона. Сега не само TV Foxnews, а New York Times и други авторитетни масмедии в US и в европейския Запад редактират истината като съветския вестник "Правда".
107
38598
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
107
 Видими 
21 Юли 2015 19:32
21 Юли 2015 20:22
Кримската конференция била зловещо плодотворна.

Много такива събития има. И у нас. Макар и с по-незначителни последствия. Поне за едно от тях да бяхме чули.... или прочели.
21 Юли 2015 20:31
Ялта се римува с Малта, срещата Горби-Буш Старши и новото начало.
Дали великите мъже назначават промените, или само ги обявяват, дали слънцето изгрява защото петелът кукурига, дали една салфетка и една реплика "желязна завеса" променя нещо
21 Юли 2015 20:34
Лятно време - джин-тоник с лимон, ако и да е старомодно. Зимъс - уиски. Никога в питието лед.
21 Юли 2015 20:48
Когато едно четиво е забавно и поучително, друго не ти трябва!
21 Юли 2015 20:57
Джин с тоник - гимлет. Чандлър...
А чудесната вторнишка вечер върви приятно...
----------------
Сайтът на Генек
21 Юли 2015 20:58
Редактират...?,
лъжат!
21 Юли 2015 21:49
Да, ама не. Едва през 1943-та Щатите и Великобритания взимат превес в Атлантика. Май 1943 е най-черният месец за немските подводници - 41 потопени. Истината е, че не са били подготвени за десант и отварянето на Западния фронт. Все пак навлизат в Италия и Хитлер отклонява част от танковете си от Източния фронт. Не е ясно дали не е било решаващо за Курск и съдбата на СССР. Десантът в Италия е бил възможно най-голямата помощ за СССР.
21 Юли 2015 22:20
Тримата големи - двама сакати и поне двама алкохолици, науадейс щяха да ги арестуват за пушене на обществено място. Лошо е, че Майсторът е все по-откровен, дано да греша...
21 Юли 2015 22:21
Майстор си, Джимо !
Драсни нещо и за соросоидите - бивши неуспели БКП/ОФ активисти и МГИМО отличници- днес авангард на прехода , утрешни репресирани от демократичния режим, разбираш ли......
21 Юли 2015 22:38
Джин с тоник - гимлет.


Гимлета е джин с лимонов сок, поне така си мислят барманите, дето аз съм срещал.

Иначе, тоя джин с тоник, толкова хора му се кефат, като си помислиш, че навремето са го измислили, само за да накарат британските войници от тропичните райони да си пият тоника...
21 Юли 2015 23:27
СССР е дала поне десет милиона жертви във втората световна война благодарение на некадърна тактика и принципа "назад смъртта е сигурна". Сталин не е говорел много защото е бил твърде тъп. Цялата война е частично спечелена въпреки Сталин, благодарение на хора като Жуков. Да не забравяме в крайна сметка, войната между СССР и Германия е била война между два диктаторски режима. Нищо, ама нищо с което да се гордее Русия, нито Германия, няма в тази война.
21 Юли 2015 23:41
Да не забравяме в крайна сметка, войната между СССР и Германия е била война между два диктаторски режима. Нищо, ама нищо с което да се гордее Русия, нито Германия, няма в тази война.


Къде е лабораторията, където ви издухват мозъците? В нашите днешни училища ли? Или телевизията? Или родители?

21 Юли 2015 23:47
Сталин не е говорел много защото е бил твърде тъп.


Ха, а това чак сега го мернах. Каква работа имаш в този Форум при наличието на доста вършецки такива?
21 Юли 2015 23:51
само за да накарат британските войници от тропичните райони да си пият тоника

Тоест - хинина, против малария.
22 Юли 2015 00:13
българите нямаме отделни думи за време (weather, time), както руснаците и англичаните имат


Българите също така нямаме отделни думи за пазар, както руснаците и англичаните - рынок и базар; market и bazar.
Просто сме преформатирали източния термин БАЗАР.
Изглежда затова нещо не ни се получава с пазарната икономика.
Четвърт век правим, струваме тя си остава в сергийно състояние...

Джимо
22 Юли 2015 00:15
За сефте турам палчето надоле -
Русофилията е диагноза.
И американофоб съм.
22 Юли 2015 00:27
генек
Ялта
22 Юли 2015 00:43

Тоест - хинина, против малария.


Да, малка профилактична доза, разтворен в подсладена вода. От съставките, които гледам в една бутилка на Швепс до мен, липсват само въглероден диоксид и лимонена киселина. Де да знаеш, някъде може и лимончета да са се сетили да им изстискват вътре. Та не е особено различно. Е, тука и за хинина пише, че е само аромат. Аз си обичах стария тоник, който горчеше, както и старата бира.
22 Юли 2015 00:59
youtube.com/watch?v=_W_lLhBt8Vg
A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945 ..
22 Юли 2015 01:13
Елементарни манипулации...

Били изрязали Сталин от снимката... Цензура... Уууу... Дууу....

Темата е била такава. Не е била за Ялтенската конференция а за "Ню дийл" и е използвана само снимката.

Ето:

STARS & TSARS
A HISTORY OF US/RUSSIA RELATIONS


Натисни тук

Тук темата е за съветско-американските взаимоотношения.

Същата снимка само, че Чърчил както виждате е отрязан, защото го няма в контекста.

Това не значи, че е цензуриран.

======================

Да не забравяме, че тази среща (в Ялта) е отразена във всички западни медии - така, че би било глупаво, ако някой вестник цензурира нещата толкова плоско.

22 Юли 2015 01:14
До Кока Кола
ДА АМА НЕ (поздрави на г-н Бочаров)
Не буди мечката. Историята казва че не се знае ЧТО, ГДЕ, КОГДА ще се случи.
Когато дракона и мечката се съберат белоглавият орел (между другото в руския език има разлика между орел и орлан (https://ru.wikipedia.org/wiki/Белоголовый_орлан, Haliaeetus leucocephalus предпочита риба) ще се чуди какво да прави.
22 Юли 2015 01:24
"...българите нямаме отделни думи за време (weather, time), както руснаците и англичаните имат. Ако знаете защо е тъй, кажете ми.

Ще се опитам да кажа. Богатството на един език в общия случай не се определя от количеството думи с които той разполага. Значението на една и съща дума може да има две и повече значения и в този случай то е функция от контекста на изречението, в което думата е използвана. Това е свидетелство за наличето на една по-висш начин на определението на значението й и за по-високи логичност и качество на мисловния процес у българина.

Мисля, че у Ноам Чомски може да се намери подобно твърдение за формалните езици - един език е по-богат когато с по-пестеливи средства изразява по-богато съдържание.

В говора значението на думата в редица случаи може да варира в значителни предели в зависимост и от интонацията ( просодическите характеристики на речта )

Пример - Речникът на Эллочка Щукина - Людоедка съдържа само 30 думи, но какво изящество и изразителност на речта демонстрира - шик!!!
22 Юли 2015 01:51
"Той хубаво превежда, ха-ха-ха, той не казва каквото аз казвам, а каквото трябва да кажа".

Това май е традиция и до днес!
22 Юли 2015 01:56
Спасяването на Гърция се проточи като сапунен сериал. Много я спасяват тази страна.


Мдам...

Ципрас поискал 10 млрд. долара от Русия, за да върне драхмата
Искания за заеми в долари били изпратени едновременно на Иран и Китай


Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас е поискал заем в размер на 10 млрд. долара от Москва, за да може Гърция да подпомогне връщането на страната към драхмата, твърди атинският в. "Вима". Публикацията цитира последното интервю на Ципрас за обществената телевизия ЕРТ, в което той казал, че "е знаел, че въвеждането на национална валута е безсмислено без държавата да притежава мощен валутен ресурс".
Според репортажа, подписан от журналиста Павлос Пападопулос, озаглавен "Леонид, Алексис и Панайотис", Москва не била отхвърлила искането, а започнала неопределено да разисква предоставянето на пет милиарда долара като "предплата" за газопровода Турски поток. В същата публикация се посочва, че "моделът за откъсване на Словакия от Чехословакия в началото на 1993 г. и въвеждането на словашката крона бил един от примерите за валутна промяна, който някои експерти проучвали във и извън финансовото министерство".

Твърди се, че искания за заеми в долари били изпратени едновременно на Иран и Китай, но никоя от двете страни не поддала на изкушението да отпусне такива заеми.


Натисни тук
22 Юли 2015 01:59
E6
22 Юли 2015 01:13
Елементарни манипулации...

Били изрязали Сталин от снимката... Цензура... Уууу... Дууу....

Темата е била такава. Не е била за Ялтенската конференция а за "Ню дийл" и е използвана само снимката.
***
Това не значи, че е цензуриран.


Още по-лошо, ако не е цензура. Не само недопустимо, а е и кощунствено Сталин или който и да е друг по каквато и де причина да бъде изрязван от снимката на Ялтенската конференция. Сталин е бил върховен главнокомандващ на Съветския Съюз, а Съветският Съюз със цената на 27 милиона жертви е изиграл решаваща роля за освобождението на Европа от фашистката пасмина.

Нима съюзниците нямат други снимки ?

Паметник на Ялтенската конференция в Крим:

http://crimea-24.com/uploads/p/2015-02-07/v_yalte_otkrili_pamyatnik_stalinu-_ruzveltu_i_cherchillyu.jpg

Нима е допустимо да се махне която и да е фигура от паметника ?

22 Юли 2015 02:07
Ципрас поискал 10 млрд. долара от Русия, за да върне драхмата


Това не е истина. Русия да не би да е дойна крава ?

"Премьер-министр Греции и президент России не обсуждали вопросы греческого внешнего долга - вопреки звучавшим накануне визита Алексиса Ципраса в Москву предположениям, что на переговорах в Москве будет затронут вопрос о предоставлении кредита Греции.

"Греческая сторона не обращалась к нам ни с какими просьбами о помощи", - сказал Путин на пресс-конференции по итогам переговоров.

Что же касается вопроса отмены продовольственного эмбарго для Греции, а также санкций ЕС против России, о чем ранее говорил пресс-секретарь Путина Дмитрий Песков, то, по словам Путина, Россия не будет использовать контакты с отдельными странами Европы, чтобы пытаться с их помощью решить проблемы отношений с Евросоюзом в целом. " ( BBC )

http://www.bbc.com/russian/russia/2015/04/150408_tsipras_moscow_talks

22 Юли 2015 05:05
Още по-лошо, ако не е цензура.


Теоретически и практически няма как да бъде цензура!!!

Срещата в Ялта е била широко отразявана във всички медии на Запад. Въпросните снимки са се появявали безброй пъти във всички медии на Запад. И изведнъж... едно от най-популярните списания реже един от тримата основни участници в най-великото за тогава (и не само) събитие на заглавната си страница. Ами, че това е първо обида към читателите му. По същата логика би трябвало да режат и Хитлер тогава - още повече той е бил враг. Но в кинопрегледи от онова време редовно е показван.

Нещо друго - годината е 1945. САЩ и Съветския Съюз са съюзници с общ враг. За някаква цензура, стени, макартизъм и т.н. може да се говори в периода на "Студената война" започнала доста по-късно от Ялтенската конференция:

The Cold War was a state of political and military tension after World War II between powers in the Western Bloc (the United States, its NATO allies and others) and powers in the Eastern Bloc (the Soviet Union and its allies in the Warsaw Pact).

Historians have not fully agreed on the dates, but 1947–1991 is common.


Натисни тук




22 Юли 2015 05:47
Джин с тоник - гимлет. Чандлър..

"Истинският гимлет е наполовина джин и наполовина лимонов сок марка "Роуз"... Чандлър!!! Имам претенция да познавам творчеството му доста добре...
22 Юли 2015 06:04
Значението на една и съща дума може да има две и повече значения и в този случай то е функция от контекста на изречението, в което думата е използвана. Това е свидетелство за наличето на една по-висш начин на определението на значението й и за по-високи логичност и качество на мисловния процес у българина.

Уважаеми Гео, езика в който една и съща дума има две и МНОГО повече значениа не е българския, а английския. Една от причините английски да се говори в цял свят е именно тази. човек може да се изразява добре с по-малък запас от думи, но-о с умение да ги подрежда! Със сигурност, обаче българския не е такъв език...
22 Юли 2015 06:09
Да не забравяме в крайна сметка, войната между СССР и Германия е била война между два диктаторски режима. Нищо, ама нищо с което да се гордее Русия, нито Германия, няма в тази война.


Къде е лабораторията, където ви издухват мозъците


А, къде е лабораторията, където са надули твоя?
22 Юли 2015 06:15
Напълно съм съгласен с обяснението на Е6 за снимката без Сталин. Колкото за писанието димитриево - егати и нескопосаната и бозава писаница
22 Юли 2015 07:53
Кунчев,
за гимлета си прав. Не съм пиещ, не съм спец.
Но за творбата отгоре...
Къф го дириш тука, щом предварително си убеден, че не е добра?
Или нещо комплексче - тип "Джизъс"? Да си драснеш именцето върху нещо, построено от друг?
Не се лекува с хапчета...
--------------------------------
Сайтът на Генек
22 Юли 2015 08:17
българите нямаме отделни думи за време (weather, time), както руснаците и англичаните имат


Е, то англичаните използват една дума за "мъж" и "човек", а руснаците - една дума за "свят" и "мир".
Сигурно във всеки език има примери от тоя род.
На мен ми е по-странно, че в българския език няма дума за най-българското цвете, например...
22 Юли 2015 08:27
На мен ми е по-странно, че в българския език няма дума за най-българското цвете, например...

Кое?
22 Юли 2015 08:27
"Истинският гимлет е наполовина джин и наполовина лимонов сок марка "Роуз"... Чандлър!!

Дългото сбогуване.
22 Юли 2015 08:27
генек
22 Юли 2015 07:53

Кунчев,

Генек , тоз не ти ли е на игнор ? Откакто се е пръкнал у Форума само глупости пише ! Или е от нашия край чечмер , та си го къткаш ?
22 Юли 2015 08:30
Simplified Solutions
22 Юли 2015 08:27
На мен ми е по-странно, че в българския език няма дума за най-българското цвете, например...

Кое?

Перуника - сигурно е на китайски !
22 Юли 2015 08:45
http://e-vestnik.bg/3139

22 Юли 2015 08:45
Ерантис (Eranthis)
Семейство Лютикови (Ranunculaceae)
22 Юли 2015 09:10
http://e-vestnik.bg/3139

Култивираната роза не е българско растение. Донесена е в Европа от Средния Изток през Близкия Изток. У нас започва да се отглежда в края на XVII и началото на XIII век около Одрин. Розовата долина се формира едва в средата на XIX век, а Казанлъшката роза е вариетет на Дамаската роза - Rosa damascena Mill.
Все пак имаме дума - трендафил. Но тя се отнася по-скоро към холандския хибрид Rosa centifolia, създаден пак някъде около XVII век след пренасянето и разпространението на Rosa damascena в Европа.
Един вид дива роза (Rosa canina), разпространена у нас, наричаме шипка.
Производството на розово масло също не е наше изобретение - идва от Индиите през Близкия Изток.
22 Юли 2015 09:21
Да бъдем обективни. Сталин не е бил нещо по-различно от Хитлер, нито СССР по негово време e била нещо по-различно от нацистка Германия. Две държави, следвали налудничави идеологии. И в двете масов терор над населението. Германия бързо се поправи, докато Русия още е в кръга на лудостта. В природата оцелява само по-доброто, и човечеството не е извън този принцип.
22 Юли 2015 09:22
Розата може и да е донесена от другаде в България, но отдавна е станала символ на страната ни.
Те и лалетата не произхождат от Холандия, но са неин символ.
И слънцето не изгрява от Япония, ама я наричат "страната на изгряващото слънце" и са го сложили на знамето си.
А трендафил е гръцка дума: трианда - тридесет, фило - лист.
22 Юли 2015 09:30
brightside
22 Юли 2015 09:21

Абсолютно идиотски коментар.
22 Юли 2015 09:30

Още по-лошо, ако не е цензура. Не само недопустимо, а е и кощунствено Сталин или който и да е друг по каквато и де причина да бъде изрязван от снимката на Ялтенската конференция.

Може това "изрязване" да са го научили от тов. Коба?
жми сюда
22 Юли 2015 09:31
но отдавна е станала символ на страната ни.

От век и половина.


Те и лалетата не произхождат от Холандия, но са неин символ.

Както и символ на Османската империя от началото на XVIII и по наследство на днешна Турция - Натисни тук, Натисни тук, Натисни тук.
22 Юли 2015 09:35
Сталин мълчал. На една салфетка написал колко процента влияние да има...

Не беше ли Чърчил написал процентите на салфетката, а Сталин само хвърлил едно око и казал "добре"?
22 Юли 2015 10:08
. Сталин не е бил нещо по-различно от Хитлер, нито СССР по негово време e била нещо по-различно от нацистка Германия.

Глупости.
22 Юли 2015 10:09
Колкото за писанието димитриево - егати и нескопосаната и бозава писаница

Да.
22 Юли 2015 10:47
Г-н Иванов разшири днес успешно кръга светлина пръскана от писаниците Му.

Разбира се тя не се харесва на явни и подмолни грантоеди и съскането на раздвоените езици няма да спре. В световния Конфликт лъжата, извъртанията и неистините поднесени в целофан Made in ... са безброй. На мен лично ми е смешно как целият този Фалш, тези гигантски Манипулации, нагли и нахални Лъжи свързани с най-големите престъпления над човечеството с масово избиване на население, се разпознават от немалко хора когато са във връзка с започналата Трета световна, а когато става дума за Първата и особено за Втората хващат дикиш и "фактите" се повтарят без умора. Цари тотална анемнеза заради масовото форматиране и промиване на мозъците, проведено и провеждано масивно от същите Лъжци - и никой не се сеща, че веднъж Лъжци - тези остават винаги лъжци и мошеници...

Така, че м-р Ревърком в действителност не купува сънища единствено за собствена консумация, а за да ги наблъсква във възможно повече междуушия заради личните си интереси на хищник Паразит.

По тази нишка нататък из повествованието, онази, споменаваната салфетка уж била надраскана след доста водка при една друга среща на двамата Големи в Москва, доколкото може да се вярва на "историчари" драскачи. Докато неупотребяването на вече готовите няколко "Големи бебета" и шестте големи бомбардировача стационирани в Норвегия за целта, не се дължи на "безразсъдство", а на точно обратното понятие. Решението за Неупотреба е взето в началото на м. април 45-та. И след като собствените "Бебета" не стават на време - не са могли да им направят детониращия механизъм достатъчно малък, прибраните три немски ги пущат над Нагазаки, Хирошима и пак над Нагазаки. Първото не избухва, та след капитулацията на Япония, японците го предават на лошите рашъни... След което за "предателство" една съпружеска двойка евреи минава през електрическия стол към една (вероятно) по-добра действителност. За двата успешни ядрени опити на немците в северо-източна Германия и на о. Рюген имаше даже филм по Дискавъри. Работили са два екипа - единия с плутонии, другия с уран. Затова двете сработили бомби над Япония са различни, докато зад океана тогава са разработвали само с уран...

Вероятно и тези истини може да се причислят към тези от Отвъд. Нека за успокоение на публиката да подчертая: - Да, има още много и много истини и те са все отвъд тези, на които трябва да вярваме!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД