:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Плановици и малограмотници

Не знаем кои са повече, читателю - първите или вторите. Но са в изобилие. "Ако ми предложат план "Б", вдигам ръце и ще им кажа: "Оправяйте се!" - дума в "Преса" министър-председателят по повод съдебната реформа. Обаче така не се дума, ако си министър-председател, думаме му ние. Да се вдигат ръце или крака е работа потайна и не се обявява публично, дори да е само заплаха.

План Б имал и гербовски депутат, кандидатирал се на инат срещу шефа и партията си за кмет на Пловдив ("Труд"). Здравко Димитров искал да става кмет на Филибето въпреки волята на съпартийците си да издигнат досегашния Иван Тотев. В резултат го изключили от ПГ-то, искат да го гонят и от Парламента, но Димитров се опъва - не се пуща от депутатството. Но имал и план Б - да се регистрира от друга партия, макар да нямал нищо срещу ГЕРБ, освен срещу ГЕРБ в Пловдив.

Нобелистът Пол Кругман пък разкритикувал гръцката СИРИЗА, че няма План Б срещу кредиторите, пише същият вестник, но самият Кругман, цитиран в "24 часа", настоява: "И все пак Гърция ще печата драхми." Така щяла да си доведе до опрощаване на голяма част от дълга си - допълва икономистът. Значи има план Б, заключаваме ние, освен ако поради икономическа неграмотност не сме схванали нещо. Изобщо с писмовните знаци се оправяме по-добре, но не чак колкото футболистът Благой Димитров, решил да остави в знак на грамотност името си върху Колизеума, както пишат вестниците. До 6 месеца затвор го заплашвали, пише "24 часа", ама хайде - не знаел, футболист е човекът, не професор хонорис кауза. Не можем да си обясним обаче на съседната страница изказването на министър Лукарски, който обяснява за Китай: "По-скъпата цена на юана, както и повишението на заплатите в Китай..." до какво щели да доведат. И тоз правописен заваллия не знае, че цената може да е само висока, не скъпа. Както стоката може да е само скъпа, не и висока, кахърим се ние.

И пак не знаем кои са повече - плановиците или малограмотниците. А може да са едно и също.
1077
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД