:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Унижените и оскърбените

Ролята на силния: с едната ръка шамари, с другата... по съвест гали

Анна Цолова, НТВ: Вчера премиерът Бойко Борисов първо шамароса Христо Иванов, не лекичко - публично, след което го погали, като каза, че го подкрепя, ама не го пускал сам, защото щели да му се нахвърлят.

Цветан Цветанов, председател на ПГ ГЕРБ: Това е ролята на силния и това е ролята на министър-председателя. Защото знаете, че във всеки един важен момент министър-председателят винаги се натоварва с допълнителна отговорност, за да може действително да застане по-устойчиво, както съответният министър, така и да може да се планират и да се реализират съответните стъпки за осъществяването на стратегията в съдебната реформа, която беше приета от парламента. (...)

АЦ: На кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман обявихте, че народните представители от ГЕРБ, вашите колеги ще гласуват по съвест.

ЦЦ: Разбира се.

АЦ: Няма ли да има единна позиция на ГЕРБ?

ЦЦ: Няма да има.

АЦ: Какво да правят депутатите по отношение на тази кандидатура?

ЦЦ: Колегите депутати при разговорите, които съм провел с тях, всичките са се обърнали към мен с една молба и с желание да могат да гласуват по съвест. Защото много са обидени колегите от всичко това, което се случи с Костинброд. И аз не смятах, че тази тема ще бъде дискутирана, когато се събраха парламентарната група, но колегите просто изразиха своето становище и болка, която все още има в тях.

АЦ: Вие сте я помолили да се извини за Костинброд, така ли?

ЦЦ: Да. Един-двама депутати от парламентарната група, които зададоха въпроса към госпожа Мая Манолова я попитаха: Госпожо Манолова, ще се извините ли за това, което се случи, и това, което причинихте на изборите 2013 година?

АЦ: А подобен въпрос ще зададете ли например на ДПС, на прокуратурата, на Николай Бареков?

ЦЦ: Ако имаше излъчен представител за омбудсман или примерно Николай Бареков и Мая Манолова ако бяха кандидати...

АЦ: Той въпросът е принципен.

ЦЦ: Ние задаваме въпрос към човек, който кандидатства за тази изборна длъжност. И това, което в момента ще направим, е ще направим среща днес в 11.30 ч. с другия кандидат за омбудсман - това е Константин Пенчев и тогава всъщност колегите ще имат също свободата да зададат съответните въпроси и той да отговори по същество.

АЦ: Бъркам ли, че Бойко Борисов подкрепя Мая Манолова, а вие не?

ЦЦ: Аз не смятам, че премиерът Борисов е подкрепял Мая Манолова. Но има проведен разговор на Мая Манолова както с него, така също и с мен. Аз съм заявил пред Мая Манолова, че аз съм искрен и съм много ясен в позицията си. Нека да направим среща с парламентарната група, колегите депутати да формират своето мнение по убеденост. Но ако искате да знаете моето публично гласуване как ще бъде, защото то ще бъде тайно, но аз мога да го споделя пред вас - аз ще гласувам против тази номинация.

АЦ: И за Константин Пенчев?

ЦЦ: Още не съм преценил. Днес ще имаме разговор с Константин Пенчев и тогава ще си формирам моята принципна позиция. Защото разберете - аз не мога да забравя 2013 година, когато една кампания, която беше изключително емоционална и беше съпътствана с много агресия, много агресивно поведение от нашите политически опоненти. И в деня за размисъл, когато това се случи, все пак трябва да бъдем хора, които да не забравяме това, което беше причинено на българския народ и на българската държава.

АЦ: Изглеждате като да сте простили на някои от тях.

ЦЦ: Какво имате предвид?

АЦ: Взаимоотношенията ви с ДПС.

ЦЦ: Вие по принцип не прощавате ли?

АЦ: Зависи на кого.

ЦЦ: На първо място вие сте жена, вие сте майка, вие сте съпруга. Предполагам, че някой път и вашия съпруг е имал моменти, когато сигурно ви е нервирал, но вие прощавате.

АЦ: Нима сте били в съпружески отношения с ДПС? Така ли беше управлението предишното?

ЦЦ: Аз говоря по принцип. По принцип говоря. Така че винаги трябва да се придържаме към това, което е по-важно за хората и за тези, които всъщност очакват тези реформи.

АЦ: Добре. Благодаря ви. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов беше наш гост.
1
1163
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Юли 2015 20:14
ЦЦ: На първо място вие сте жена, вие сте майка, вие сте съпруга. Предполагам, че някой път и вашия съпруг е имал моменти, когато сигурно ви е нервирал, но вие прощавате.

АЦ: Нима сте били в съпружески отношения с ДПС? Така ли беше управлението предишното?

ЦЦ: Аз говоря по принцип. По принцип говоря.


Моята реакция също е принципна, принципна
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД