:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Младежи от 10 български града откриха тайните на Дунав

Десетки младежи научиха интересни факти и участваха във вълнуващи творчески задачи на тема "Открий тайните на реката" в първия ден на The Bridge Fest във Видин. Състезанието има за цел участниците да научат повече за Дунав, както и за неговото опазване.

Преди ден участниците се втурнаха към т. нар. "острови със съкровища", където откриха любопитни факти за дължината на реката, държавите и градовете по нейното поречие, животинските видове, които обитават крайречните региони, и за екологичните проблеми, които е важно да бъдат преодолени. Младежите и девойките бяха предизвикани да се вдъхновят от водите на реката, да изобразят и намерят информация за различните видове риби и птици, които се срещат в региона.

Най-музикалните написаха и изпяха песен за Дунав, а любителите на приключенията направиха свой собствен плавателен съд. Всички научени факти и създадени материали бяха закачени на специално изградената "стена на Дунав".

The Bridge Fest продължава със забавни творчески работилници в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства. Вчерашният ден, изпълнен с творчески предизвикателства, приключи в 20.00 часа на сцената на Драматичния театър, където се изявиха талантливите актьори от "Ха Ха Ха Импро", а довечера жителите на Видин ще се насладят на Jazz на Дунава с участието на Венци Благоев джазтет в специалната компания на Христо Йоцов.

The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на най-северозападния български град и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред участниците.
703
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД