:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 213
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депардийо снима филм за легендарния полк "Нормандия-Неман"

Жерар Депардийо в Минск
"Новият филм за легендарния авиополк "Нормандия-Неман", копродукция на Беларус, Русия и Франция, ще бъде максимално близък до реалните събития." Това заяви френският актьор и руски поданик Жерар Депардийо в интервю за тв Беларус 1.

"Работейки над проекта, ние се стараем въз основа на свидетелства от участници в тези събития, включително и генерал Шарл де Гол, който ги е описал в своите мемоари, да пресъздадем истинската история на полка", каза още актьорът и допълни, че се отнася негативно към всички опити да се пренапише и изкриви историята на Втората световна война: "Това просто е невежество на хора, които или не знаят историята, или пък съзнателно я изкривяват."

В Минск заедно с Депардийо е бил и продуцентът на бъдещия филм, който засега има работното заглавие "Нормандия-Неман". Проектът е посветен на 70-годишнината от победата над фашизма и в него популярният актьор ще играе една от главните роли - на френски летец.

"Нормандия-Неман" е създадена по инициатива на генерал Шарл де Гол. В съответствие с договор, подписан през ноември 1942 г. в Съветския съюз са пристигнали 72 доброволци - пилоти и механици, които са летели на руските самолети "Як". Първоначално ескадрилата е кръстена "Нормандия", а през есента на 1944 г. за проявен героизъм при форсирането на река Неман, която тече през Беларус през Калининградска област на Русия и Литва, е получила името, с което става легендарна. "Нормандия-Неман" е най-награждавания полк във Франция. Летците му са извършили над 5200 полета и са провели над 900 въздушни боя.

3
1007
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Юли 2015 22:58
Това заяви френският актьор
и руски поданик Жерар Депардийо...


Ако Жерар Депардийо беше избрал Белгия или Холандия,
щеше да бъде поданик на съответния крал,
но тъй като той избра Русия, той е гражданин на
Руската Федерация.
Пустата му чистачка на редакцията пак е изпреварила
иначе може би образованите журналисти и журналистки
на вестника.
29 Юли 2015 23:23
Проектът е посветен на 70-годишнината от победата над фашизма и в него популярният актьор ще играе една от главните роли - на френски летец.

Умирвам си от любопитство как ще се помести в самолета! За парашута му изобщо няма да споменавам! А като се има предвид новоусвоеното му умение да размахва косата - представям си сцената как той скача от горящия самолет с коса в ръка! Сюрреализъм!
29 Юли 2015 23:33
Ако Жерар Депардийо беше избрал Белгия или Холандия,
щеше да бъде поданик на съответния крал,
но тъй като той избра Русия, той е гражданин на
Руската Федерация.


Поданик означава подлежащ на данъчно облагане от държавата си, а не покорен васал на монарха. Думата е по-стара от "гражданин". И по-точна.

Он топик. Браво за идеята за филма!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД