:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Домино

Димитри Иванов
Domino Song-text: Domino, Domino, warum hast du so traurige Augen, "Домино, защо са ти тъжни очите?"

Очите на доминото са тъжни, понеже когато тази песен стана шлагер, умираха хора. Глобалната US стратегия беше: Ако ние позволим в Северен Виетнам "Виетконг" да ни победи, pro-US режимите в далечния Изток ще изпопадат един след друг като плочки за домино, подредени така, че като бутнеш една, падат всички.

Балканите показваха, че теорията за доминото не е вярна. Но в политическия речник "балканизация" означаваше разпокъсаност и междуособици, the Balkan powder keg означаваше балканското буре барут. Великите сили не признаха, че тъкмо те подстрекаваха Балканските войни, както днес US не признават, че създадоха ислямистите, муджахидините, талибаните, "Ал Кайда", главорезите на ИДИЛ - "Ислямска държава в Ирак и Леванта", като възкръснал халифат.

На Балканите нямаше "Домино", докато САЩ и НАТО не го породиха. Балканите, далеч по-мъничка територия от далечния Изток бяха пъстра мозайка от режими, които си бяха близки, всеки беше воювал с всеки, те се караха като роднини, но никой от тях не падаше и не предизвикваше верижно сгромолясване. Балканската трагедия започна едва когато Бил Клинтън заповяда бомбардировки на Западните Балкани. Той изклинчи от задължителната тогава военна служба и от Виетнамската война, не каза: "Ще се сражавам за моята страна, права или не - right or wrong it's my country". После Клинтън стана 42-ят US президент, понеже подлеците преуспяват в политиката, това е вечен закон.

На шарената балканска мозайка имаше всичките режими, каквито имаше по широкия свят. Тоталитарна България заслужено имаше прозвище "най-верният сателит на Кремъл". Румънецът Чаушеску беше диктатор, но непослушен на Кремъл. Югославският диктатор Тито беше скаран със Сталин. В Албания Енвер Ходжа се разбираше с китаеца Мао и не се разбираше с Кремъл, който не се разбираше с Китай. В капиталистическа Гърция комунистите партизани получаваха помощ и убежище в България, но US ги изгориха с напалм.

На великите сили всичко им е велико; и грешките им са велики. Два примера за мисловен примитивизъм: 1. Ние ще победим, защото с нас е Сталин, а където е Сталин, там е победата; 2. Което е добро за "Дженеръл моторс", е добро за САЩ (What's good for GM is good for US).

Вижте the Vietnam Veterans Memorial in Washington; на него са гравирани само 58 272 имена за войната, която взе милиони жертви и завърши с уникален US резил. На покрива на US посолството тълпата бягащи се вкопчваше в люлеещата се стълбичка, спусната от вертолета, и той не можеше да излети. Оживя карикатурата на The New Yorker: Батман не може да излети от Куба, понеже много кубинци са се вкопчили в мантията му. Фидел Кастро тогава каза, че Вашингтон и Хавана ще се разберат, когато "латинос" стане папа и негър стане US президент, сиреч никога. Сега Фидел мълчи.

Вместо Vietnam Memorial in Washington по-добре гледайте филма на Francis Ford Coppola "Apocalypse Now". Вихрената езда на валкюрите на Вагнер вълшебно пасва на US вертолетен нальот. Филмът на Копола е екранна адаптация на Heart of Darkness, новелата на поляка Joseph Conrad. Той пишел на английски по-добре от англичаните. Което не е особено постижение; англичаните не могат да говорят своя език; Why can't the English teach their children how to speak се пее в мюзикъла My Fair Lady. Но поляците могат да се гордеят с Игнаси Ян Падеревски, пианист, композитор със световна слава, поборник за полска независимост, премиер и външен министър на Полша, а сегашните български премиери и външни министри, като ги гледам, не зная да се смея ли, да плача ли. Синапсните връзки в мозъците им са програмирани дефектно. Личи им, щом си отворят устата и кажат "леви" и "десни" - понятийни реликви от времето след Френската революция и преди нея, когато през 1618-та бил направен неуспешен опит за превъзпитаване на парижките проститутки. Българските политически проститутки не са виновни, че се проститутки. Те (политици, политолози, социолози, философи и университетски преподаватели) са рожби на времето си, учат на слугинаж своите студентки и студенти. В ЮЗУ (Югозападния университет в Благоевград) човек от Военната академия подготвя по US военна доктрина бакалаври и магистри по Национална сигурност, както щабните плъхове от някогашната Катедра 22 ни индоктринираха по съветска военна програма. Но ние бяхме непослушковци и слушахме "Гласът на Америка". Емисиите на къси вълни на български започваха така:

"Говори гласът на Америка. Гласът на един от обединените народи." Още нямаше ООН. "Обединените народи" бяха 25-те страни от военната коалиция, която победи силите на оста Рим, Берлин и Токио. Снимките от онова време са пропагандно режисирани.

А аз ви зова по горещниците да избягвате силно слънце и съмнителен алкохол със съмнителен лед в чашата. Не падайте духом, поручик Галицин!



DI copyright
Снимки: Архив
US войници побиват американското знаме на остров Иво-джима.
 Червеноармеец побива съветското знаме на Райхстага. Кръгчетата показват, че на китките на двете си ръце той носи ръчни часовници, които го издават в мародерство. Ретушьорите после ги изтриха.
 Козметичен салон, където US дамите си гримират краката, все едно че носят скъпите тогава копринени чорапи.
 Военновременен плакат, зовящ същите дами да икономисват, като кърпят дрехите на мъжете си.
131
57226
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
131
 Видими 
28 Юли 2015 19:57
.
28 Юли 2015 19:57
седлайте коня!
28 Юли 2015 20:07
алканите, далеч по-мъничка територия от далечния Изток бяха пъстра мозайка от режими, които си бяха близки, всеки беше воювал с всеки, те се караха като роднини, но никой от тях не падаше и не предизвикваше верижно сгромолясване.

Стига бе!
Това да не е детска градина? Не? Старчески дом тогава....
Имало пъстра мозайка от режими!!! Няма да продължавам, явно не си струва.
28 Юли 2015 20:10
То хубаво, Майсторе, ама за Чаушеску, Тито и Енвер Ходжа ли да седна да плача сега? Или пак не съм те разбрал правилно?
28 Юли 2015 20:23
На Балканите нямаше "Домино", докато САЩ и НАТО не го породиха

Да бе, верваме.
Се едно не е имало руско-австрийски договори юще от времето на Източната криза, Белведере и разделянето на зони на влияние...
28 Юли 2015 20:28
..."раздайте патрони..."
28 Юли 2015 20:28
понеже подлеците преуспяват в политиката, това е вечен закон


Някой може ли да посочи кой е авторът на този "вечен закон" и как е бил доказан? И, ако е верен, дали е валиден само за политиката или и за други области на човешката дейност?
Защото аз се сещам за няколко сравнително успешни политици - Джордж Вашингтон, Нелсън Мандела, Махатма Ганди... Не мога да ги нарека "преуспели", защото не знам на каква основа Димитри класира Клинтън като преуспял. Интересно ще е да разберем дали по тази класификация, Линдън Джонсън е успял, преуспял или неуспешен. За Живков не питам.
28 Юли 2015 20:45
Няма ли разлика между "подлеците преуспяват в политиката" и "само подлеците преуспяват в политиката"?
28 Юли 2015 20:45
Българските политически проститутки не са виновни, че се проститутки.

Верно е. Най-паче тези дето бидоха докарани на власт със саветцките щикове през 44-та...
28 Юли 2015 20:48
Щурчо, има и едни други проститутки, но не ги споменаваме, че фризеро чака.
28 Юли 2015 21:02
филма на Francis Ford Coppola "Apocalypse Now"


The horror! The horror!
28 Юли 2015 21:02
После Клинтън стана 42-ят US президент, понеже подлеците преуспяват в политиката, това е вечен закон.
28 Юли 2015 21:17
Клинтън е един от многото успешни президенти на САЩ.
Не като единственият президент на Русия.
28 Юли 2015 21:18
Джордж Вашингтон, Нелсън Мандела, Махатма Ганди
Това са революционери, а не политици.
28 Юли 2015 21:20
US войници побиват американското знаме на остров Иво-джима.
Побиват... разни работи.
28 Юли 2015 21:24
За някои русофилията е зависимост , не е болест !
Спират им рублите и превъртат !
Между Енвер Ходжа , Тито , Димитров , Чаушеско , Вълко Червенков и Тодор Живков има само разлика в нюансите
на червеното !
28 Юли 2015 21:24
Кръгчетата показват, че на китките на двете си ръце той носи ръчни часовници, които го издават в мародерство.
Не е задължително да го издават точно в това. Може да са на загинали бойни другари. Можело и той да загине и часовниците да ги носи друг. Някой знае ли? Аз не знам.
28 Юли 2015 21:32
Фидел Кастро тогава каза, че Вашингтон и Хавана ще се разберат, когато "латинос" стане папа и негър стане US президент, сиреч никога. Сега Фидел мълчи.

Мълчи като препикано мушкато. Обамата го сложи у малкия си джоб. Барабар с аятоласите и кремълското жуже...
28 Юли 2015 21:44
Ретушьорите после ги изтриха.

бачо джимо, ретушьорите както могат да изтриват, така могат и да добавят. така че колко са били часовниците никой не може да каже без оригиналната снимка и оригиналната лента. колко му е да цопнеш едно кръгче там и да пуснеш пропагандата на мах.
28 Юли 2015 21:51
Спират им рублите и превъртат !

Ангеле, .... на тия жеги една студена бира или мастика, от мене.
28 Юли 2015 21:58
Клинтън е един от многото успешни президенти на САЩ.

Успешен според кого, според Моника Люински може би?
Pax Americanа се руши сега. Изгубиха моралното право да са световен лидер.
Наблюдавайте внимателно нпошките, щом проговорят китайски, значи вече имаме нов световен лидер.
28 Юли 2015 22:20
Понеже много се коментира противопоставянето САЩ/НАТО - Русия:
http://imgur.com/gallery/UzaEGyw
28 Юли 2015 22:23
"Червеноармеец побива съветското знаме на Райхстага. Кръгчетата показват, че на китките на двете си ръце той носи ръчни часовници, които го издават в мародерство. Ретушьорите после ги изтриха."
***
А дали пък някой не му е изтипосал часовниците на мародера? И какъв е извода?! Победителите на фашистка Германия са мародери?! Да си бяха мирно седяли в Сибир, сега нямаше да създават проблеми никому. А статията май оплюваше американците?! Пуста му политкоректност. Очаквам следващата сряда ода за руските мародери дето обезчестили всички германки. Напомням, за да не си помисли някой че и други победители не са останали по-назад...
28 Юли 2015 22:24
Два примера за мисловен примитивизъм:

Този от вчера е най-пресен.
Забраната на YouTube в Русия, след като беше качено видеото с падналата ракетата, изстреляна на 5 метра от кораба в Севастопол...
28 Юли 2015 22:24
Димитри Иванов
28 Юли 2015 23:00
Гласът на Америка - гласът на Обединените народи.

В първия момент си помислих за Обществото на народите. В което САЩ не членуваха. Както и Германия, Италия, СССР и Япония. Американците са професионалисти да наричат своите организации, коалиции или състезания световни. Независимо дали има наистина световни такива. Световните първенства по (американски) футбол или хокей. Обединените народи срещу Обществото на народите. Световните цивилизационни ценности и т.н.
28 Юли 2015 23:18
Безинтересно и невярно.Опять двойчица, Димитрие.
28 Юли 2015 23:27
За Живков не питам.


Ми питай бе, Вени. Що се срамуваш?

За Димитри,
28 Юли 2015 23:33
Мастика ? Моооже - Перно !
При меня не е очен горячее , принимаю виски с водой ! И льодом !
Ама преди десетина дена бехме до Хавасу от Лас Жегас - 55 на сянка !
28 Юли 2015 23:36
Димитри, както обикновено, е на ниво! Като стана дума за Бил Клинтън, това е един типичен пример на подлец, което е видно и от историята с военната му служба, и от случката с Моника, и от убийството на >1600 мирни сърби по време на необявената война със западните ни съседи. Ако се върнем малко по-назад във времето, то Виетнамската война наистина е точката, от която започва залезът на най-богатата страна. Sic transit gloria mundi!
29 Юли 2015 00:06
Димитри, чудя се дали снимките (от нечий не-указан архив) и текста към тях са твой избор или някой по-слабо надарен си пържи яйцата в твоя тиган?
...
Димитри написа (годините са добавени от мен): На шарената балканска мозайка имаше всичките режими, каквито имаше по широкия свят. Тоталитарна България [В. Червенков (1900-1980), T. Живков (1911-1998)] заслужено имаше прозвище "най-верният сателит на Кремъл". Румънецът Чаушеску (1918-1989) беше диктатор, но непослушен на Кремъл. Югославският диктатор Тито (1892-1980) беше скаран със Сталин (1878-1953). В Албания Енвер Ходжа (1908-1985) се разбираше с китаеца Мао (1893-1976) и не се разбираше с Кремъл, който не се разбираше с Китай. В капиталистическа Гърция комунистите-партизани (1943-1949) получаваха помощ и убежище в България, но US ги изгориха с напалм
(През януари 1949 г., с подкрепа от САЩ, гръцката армия предприема офанзивни действия и се насочва срещу партизанските бази в Източна Македония, Пелопонес, Тесалия и планините в Северозападна Гърция. Обръчът започва да се затваря около двете главни партизански позиции – планините Грамос и Вич. През юни частите на Демократическата армия търпят поражение на Паяк планина и Каймакчалан, а скоро след това пада и партизанската база на планина Вич. Въстаниците бягат към Албания или се прехвърлят на Грамос, където предстои последната, решаваща битка. Тя се състои през октомври 1949 г. и завършва с пълна победа да правителствените войски. С падането на Грамос цялата отбрана на Демократическата армия рухва. Мнозина от оцелелите бойци се изтеглят на Албанска територия, частите, действали в Източна Македония и Западна Тракия преминават в България, а тези от Западна и Централна Македония – в Югославия. Към края на 1949 г. в Гърция няма почти никакви действащи партизански отряди. При това положение, единственото, което остава за Демократическата армия е да се изтегли. На 9 октомври 1949 г. официално се оповестява, че тя прекратява всякаква въоръжена съпротива. Една седмица по-късно подобно съобщение прави и “Временно демократично правителство на свободна Гърция”. Така фактически се слага край на започналата още в края на 1943 г. гражданска война в Гърция.)
29 Юли 2015 00:45
На десната ръка червеноармейците, или поне някои, са носели по това време едно кръгче, дето му викат компас. Та може второто кръгче да показва, че тоя е червеноармеец, а не, че е мародер.
29 Юли 2015 01:00
Не му гледай часовника, душата е важната!
***
Бачо, отлично и балансирано! Щото, като погледнеш, едни теглят насам, други натам, като онзи председател на ТКЗ-ето дето се оплаквал, че отгоре го дърпат за яйцата, бригадира тегли за моркова, а женорята за вуната....ми, всеки си има предпочитания. Ти пази чиста линията на правдата, тя ти е най-дългата линия на дланта!
29 Юли 2015 01:09
Историческите снимки са голема работа.
Руското войник с двата часовника си е мародерстване....
Ама най са готини комунистите-революционери дето го борят капитализма, ма носят не един а ДВА Ролекса
Справка--Кастро на посещение в Москва

http://1.bp.blogspot.com/-qszQxus3ZLc/U5uh7Rn9hdI/AAAAAAAAJac/79KDDm-EfPc/s1600/Fidel+Castro+lighting+a+cigar+and+wearing+two+Rolex+watches+during+a+meeting+with+Khrushchev,+Kremlin,+1963.jpg

29 Юли 2015 01:10
Оказва се, часовниците били трофейни, от кабинета на самия Химлер.

Виж тук: http://www.phys.msu.ru/rus/about/sovphys/ISSUES-2010/05%2882%29-2010/10128/

Иначе, Джимо днес отново


29 Юли 2015 01:32
по-добре гледайте филма на Francis Ford Coppola "Apocalypse Now". Вихрената езда на валкюрите на Вагнер вълшебно пасва на US вертолетен нальот.

Гледах го девет пъти. Първата му прожекция в София, Джимо, ако се не лъжа, бе в кино "Сердика".
29 Юли 2015 01:46
Drug : Германките тогава казвали "По добре руснак на корема, отколкото американец на главата." Били са дълновидни, за разлика от сегашните политици.
29 Юли 2015 01:55
П.С. За самозащита, всяка батарея имаше по едно прекрасно 88-мм оръдие, със съответното му пуазо - прибор за управление на зенитния артилерийски огън. Самото оръдие обслужваха трима от Казанлък, но управлявахме стрелбата ние
29 Юли 2015 01:58
щом проговорят китайски, значи вече имаме нов световен лидер.


И в какво Китай е световен лидер? В 3Д принтирането само, че на живо?

Като гледам как им летят борсите надолу няма да е скоро.... (ако изобщо)
29 Юли 2015 02:16
Не падайте духом, поручик Галицин!

С цялото ми уважение, г-н Иванов, но негово благородие поручикът не е от падащите духом.
Ето вижте

Четвёртые сутки пылают станицы,
Горит под ногами Донская земля.
Не падайте духом, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, налейте вина.

Мелькают Арбатом знакомые лица,
С аллеи цыганки заходят в дома.
Подайте бокалы, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, налейте вина.

А где-то уж кони, проносятся к яру
Ну что загрустили, мой юный корнет?
А в комнатах наших сидят комиссары
И девочек наших ведут в кабинет.

Над Доном угрюмым, идем эскадроном,
На бой вдохновляет, Россия-страна.
Раздайте патроны, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, надеть ордена.

Ах, русское солнце , великое солнце,
Корабль-император застыл, как стрела
Поручик Голицын, а может вернёмся?
Зачем нам, поручик, чужая земля?
29 Юли 2015 02:40
П.П.С. Има поне една ария от "Летящия холандец", която е по-подходяща за хеликоптерна атака от валкюрите.
29 Юли 2015 03:33
Игнаси Ян Падеревски, пианист, композитор със световна слава, поборник за полска независимост,
Само му вижте името на дози композитор, явно Кончита Вурстите не са от вчера. Ясно е за каква "независимост" се е борил. Мококиткенска западна подлога, неосъзнала призванието на поляците да живеят в дружното славянско семейство ръководено от руснаците.
29 Юли 2015 03:54
На Балканите нямаше "Домино", докато САЩ и НАТО не го породиха.

Точно така!! Имаше тотално съмислие!Две държави членки на СИВ, една независима, една член на ОП и НАТО и една член само на НАТО. Хомогенна политика в един край на Европа...
29 Юли 2015 04:25
What's good for GM is good for US
What is good for GM is good for the US. Сбъркан цитат, сбъркана граматика.
29 Юли 2015 04:35
Две държави членки на СИВ, една независима, една член на ОП

Вас ис дас "ОП", че нема да заспим
29 Юли 2015 05:17
А-а, изпУснал съм една буква неколко пъти - "ОП-А-А!"
Айде легай си вече, кое време стана...
29 Юли 2015 06:34
...понеже подлеците преуспяват в политиката, това е вечен закон.

Vova Putin
29 Юли 2015 07:50




"Щурчо, има и едни други проститутки, но не ги споменаваме, че фризеро чака."


Е, първият адрес е улучен , остава да ти върнат жеста.
29 Юли 2015 09:08
Кончита Вурст е жалко плагиатство от "Симон пустинникът" на Бунюел - 1965г.
29 Юли 2015 09:32
днес писмото от бг 1 не бе интересно, за съжаление
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД