:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Патиланци правят съдебна реформа

Така си живеем ние, в игри и закачки. Днес се караме, утре - първи сме другари
Христо Комарницки
Туш!!!
Драги ми Смехурко,

Бързам да ти пиша. Не мога да трая. В парламента сключиха "исторически компромис". Цветан Цветанов и Делян Пеевски поискаха съдебна реформа. Радан Кънев доскоро "трайно отстраняваше" ДПС от властта, но седна на една маса с Лютви Местан. И след това определи движението за "национално отговорна партия". Кънев си призна, че "в София, като се сближим с някого, си говорим на копеле". Когато постигнали "историческия компромис", двамата с правосъдния министър се чули по телефона. Радостно Христо Иванов му отговорил: "Копеле, не мога да повярвам, че стигнахме дотук". А после отишли да пият бира. Дано баба Цоцолана не ги разбере. Ала пък и лесно гневът й минава. Кресливичка пада, но не се преструва. А за мен, Смехурко, това много струва. Що трябва да правя всякога ще зная. Тя самичка вчера си каза каква е.

- Патилане - рече, - ти трябва да знаеш, че аз съм припряна.

- Нищо, бабо, нищо. Затуй пък аз нося сърчице засмяно.

- После, Патилане, моята ръчичка възтежичка пада. Та ако те нявга така поналожа...

- Нищо, бабо, нищо. То без туй не може. Добре се разбрахме.



От няколко дни в парламента е истински празник.

ДПС вече не са "задкулисие". Преди време Радан Кънев беше обещал, че основна политическа цел на РБ е трайното отстраняване на движението от властта за повече от десет години. Освен това заканата обещаваше "изтръгване" на икономическите лостове от ръцете на ДПС. И не само - "влиянието им върху съдебната система да се редуцира". Имали "влияние" върху Висшия съдебен съвет, съдебната система и прокуратурата. Отиди да четеш сайта на РБ - пише си всичко.

Миналия петък се снимаха заедно - Радан Кънев, Бойко Борисов и Лютви Местан. Отвън млади активисти на ДСБ с революционен поглед заговориха за оставки. Не можеха да разберат как партията на Доган от "най-голямото зло" се превърна в "национално отговорна".

Други пък се чудят как лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше посрещнал по хавлия в дома си бившия зам. градски прокурор на София Николай Кокинов, ще иска промени в съдебната система. "Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра", му каза Кокинов за главния прокурор Сотир Цацаров. Преди дни "обществена група за натиск" му поиска оставката. А Цацаров им отвърна: "Омръзна ми внушението, че Пеевски е Цацаров и Цацаров е Пеевски".

Там, в София, приятели, които си говорят на "копеле", когато се скарат, си казват всичко. Така се караха преди време Делян Пеевски и Цветан Цветанов. Един ден вторият излезе и си каза всичко - за влиянието на Пеевски в кабинета "Орешарски", за връзките му с КТБ, за общите им срещи с главния прокурор. "Гусин Цветанов. Да ви кажа, вие вадите много лъжи. Но тепърва ще излиза с колко криминално проявени сте се срещали. Обещавам ви го лично. Но аз няма да се занимавам с вас, защото с вас ще се занимава правораздавателната система, за да ви накаже", отговори му депутатът на ДПС.

Разправят, че днес "моделът КОЙ" е по-силен от всякога. Бил по будки, на стадиона, получавал обществени поръчки. Ама какво ти пука, като ще има съдебна реформа. За нея са се подписали и Цветанов, и Пеевски. Единият е подсъдим по дело за отказ от подслушване. Другият, язък, не стана шеф на ДАНС, но пък изкара хиляди на площада да искат "нов морал в политиката".



Дали ще има реформа в съда, трябва да каже и Конституционният съд



Същият съд, който върна Делян Пеевски като депутат в парламента. Когато от площада се обадиха, че не го искат да ни пази от "организираната престъпност", той се беше вече заклел да я бори. Парламентът обаче пропусна да му гласува оставката като депутат. И затова Конституционният съд реши, че въобще не е ставал от депутатския стол.

Тук, в Патиланско царство, чакаме да видим какво ще решат конституционалистите за съдебната система. Правосъдният министър, който си говори на "копеле" с Радан Кънев, обясни, че очаква обрати - докато промените не влязат в сила, всичко било "намерение". Когато се отметнем, нас баба ни шари с коприва на голо. При вас не знам как е.



Отново за съдебната реформа, но от село Божурка



Лютви Местан обобщи, че партията му "направи градивен компромис в името на националния интерес". Да знаеш, че ако в София приятелите си говорят на копеле, на село си миришат майките. "Когато пристигнах тук, когато се ръкувахме и прегръщахме, усетих една позната миризма - така както миришеше моята майка. На това ми миришете и вие, братя и сестри. Когато гласувате, не забравяйте моите думи, не забравяте и трите принципа на ДПС: първо - кои сме ние, второ - нашата единност, трето - нашата заедност", каза на симпатизантите си Местан.

За опозицията не ти пиша, защото я няма никаква. Спряла коняка и го кара само на чай от маточина, за да лекува тежка депресия. Баба Цоцолана се сеща за тях, като обръща палачинката в тигана. Тогава все си промърморва: "Каквато опозицията, такова и управлението".



Драги ми, Смехурко,



Буквата "к" в думата "скептик" изпадна в омерзение. Така с моите другари станахме "септици". Но се учим от батковците в парламента. С поздрав най-сърдечен: "Копеле, миришеш на моята майка!" Твой приятел вечен: Весел Патиланчо.



7
3854
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
28 Юли 2015 20:42
"Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра", му каза Кокинов за главния прокурор Сотир Цацаров.
Мнението на някакъв тъпак Кокинов за механизма на избирането на Цацара си е просто негово, не е обективната действителност. Всяко хлапе знае, че тлъстият Цацар е избран от дебелия Пееф. Бочко само се е подчинил.
28 Юли 2015 22:38
Радан че е клоун и attention whore е ясно, но поне дано свърши нещо полезно. A това с "копелето" си е направо детинско излагане.
28 Юли 2015 22:40
Радан че е клоун и attention whore е ясно, но поне дано свърши нещо полезно. A това с "копелето" си е направо детинско излагане.

Аха, с г@за обаче е по-зряло.
28 Юли 2015 23:01
Това гъзарското съм го пропуснал. Същата история.
29 Юли 2015 13:09
Мнението на някакъв тъпак Кокинов за механизма на избирането на Цацара си е просто негово, не е обективната действителност. Всяко хлапе знае, че тлъстият Цацар е избран от дебелия Пееф. Бочко само се е подчинил.
В смисъл, че Пеевски е началник на Борисов? Е тогава за чий бяха "протестите" от миналата година?
29 Юли 2015 13:16
В смисъл, че Пеевски е началник на Борисов?
Не в този смисъл. Тази област принадлежи на Пееф. Там той избира. Бочко има право на вето, ама явно не го е употребил.
29 Юли 2015 18:09
Радан че е клоун и attention whore е ясно, но поне дано свърши нещо полезно. A това с "копелето" си е направо детинско излагане.

И на мен ми е странна инфантилността на Радан. Явно като се откъснеш от действителността достатъчно, започваш да говориш такива глупости. Жалко за потенциала на Реформаторския блок, но явно толкова си могат хорицата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД