:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 497
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин съжали Европа заради "зависимостта" й от САЩ

В политиката на САЩ имало имперски уклон
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин (вдясно) подари икона от края на XIX в. на Божията майка "Четиричастна" на руския партриарх на Москва и цяла Русия Кирил в Московския епархиален дом. Русия, Украйна и Беларус отбелязаха вчера 1000 г. от кончината на княз Владимир, който покръства жителите на Киевска Рус. Според Путин княз Владимир е поставил началото на новата руска нация.
Руският президент Владимир Путин призова Европа към по-голяма независимост от САЩ. "Странна е необходимостта от съветване с Вашингтон при преговори от страна на Европа. Европа трябва да проявява по-голяма независимост и суверенитет", заяви Путин в интервю за швейцарската телевизия RTS, цитирано от агенциите. Той смята, че САЩ се явяват и основните виновници за проблемите с имигрантите в Европа заради действията на Вашингтон в Близкия изток.

Държавният глава отбеляза, че отношението на Запада към ислямския екстремизъм напоследък е претърпяло коренна промяна. "Когато ние започвахме борбата срещу ислямския екстремизъм, сблъсквайки се с проблеми в Кавказ, с удивление констатирах, че не срещаме подкрепа въпреки неоспоримите доказателства, че воювахме с представители на "Ал Кайда". Сега виждам, че ситуацията е претърпяла промяна. Европа и САЩ осъзнаха реалната опасност от крайните проявления на радикализма и сами започнаха борба срещу него. "Иначе ние много разчитаме, че ще водим диалог (с ЕС и САЩ) не само по този въпрос (за тероризма), но и по други въпроси - по урегулирането на ситуацията в Украйна, по икономически въпроси и ще стигнем до приемливо за всички решение", изтъкна Владимир Путин. Възобновяването на надпреварата във въоръжаването се дължи на Съединените щати, то започна в деня, когато те едностранно се оттеглиха от договора за балистичните ракети. Този договор беше крайъгълният камък на цялата международна система за сигурност, каза той.

"Русия не иска конфронтация, но ще защитава своите интереси. Това, към което се стремим, е стратегически баланс на силите по целия свят. За военна заплаха от страна на Русия говорят или недобросъвестни хора, или такива, които разбират зле международната ситуация", каза Путин. "Уважавам и се отнасям с голяма любов към САЩ и американския народ. Но едностранните действия на Вашингтон и опитите за разпростиране на американската юрисдикция по цял свят са неприемливи и разрушителни за международните отношения", допълни той. "Имперският уклон в политиката на Вашингтон вреди на самите САЩ", заяви президентът на Русия.

ОТКРИТИЕ

Водолази на шведската компания Ocean X Тeam смятат, че откритата от тях преди седмица в Балтийско море потънала подводница е руска, заяви един от членовете на групата Денис Осберг, цитиран от РИА "Новости". "Аз смятам, че е руска, ние видяхме на корпуса текст на кирилица", казва той, като допълни, че сигурно е между 30 или 70 години. Според руски медии най-вероятно става дума за руската подводница "Сом", която потънала по време на Първата световна война в този район след сблъсък с параход. На борда й се намирали 18 души екипаж, всички са загинали.

12
1608
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
28 Юли 2015 22:12
Континента ни е "усулсикиджи", хдоволно хнезависим от Англосаксия - приемем ли тази дописка с кавичките в заглавието, Хчестито на всички ...
28 Юли 2015 22:14
Президент Путин е безпощадно точен в своята оценка на глобалното ...
29 Юли 2015 00:00
То да беше само "зависимостта" от САЩ. Европа се самозатрива демографски и като култура.
29 Юли 2015 12:04
...самозатрива и бива затривана от задокеанските Паразити-Сатанисти.
29 Юли 2015 12:22
Съвсем нормално е горките европейци да бъдат съжалявани......

29 Юли 2015 13:00
Eisblock
„...самозатрива и бива затривана от задокеанските Паразити-Сатанисти.“

Паразитите – сатанисти прояждат бавно всичко,където ги допуснат извън САЩ,но следват своя път и вътре в САЩ. Наскоро се появи скулптура на техния бог Бафомет в "мъртвиия град" Детройт – нещо,като подарък за града от тях. Тяхната агентура в ЕК,внедрена от прекият им представител Барозу,може скоро да получи такава скулптура – подарък за центъра на Брюксел. Юнкер трябва да внимава защото още не се знае дали е приемник на Барозу или ще започва да чисти агентурата му от ЕК?!? Беше споменал Юнкер нещо за силна европейска армия,което ще означава разпускане на НАТО – да видим! Или това е само заблуждаваща дрънканица.
Ето подаръка в Детройт Натисни тук
Паразитите навсякъде имат и почитатели –една сладка тяхна почитателка в „мъртвия град“
Натисни тук
29 Юли 2015 13:26
Русия е Газпром-Газпром е Русия!
«Газпром» за 6 лет инвестировал 2,4 трлн рублей в проекты, которые в итоге оказались невостребованными, подсчитали «Ведомости».

На данный момент около трети мощностей компании по добыче газа остаются незадействованными. В этом году, согласно прогнозу Минэкономразвития «Газпром» поставит антирекорд добычи - 404 млрд кубометров, тогда как имеющиеся скважины могут давать 617 млрд кубов.

Проблема - в отсутствии спроса: Еврокомиссия декларирует намерение уйти от энергозависимости от России, Китай пересматривает энергобаланс и может отказаться от поставок газа по Западному маршруту, продажи внутри страны сокращаются в пользу независимых поставщиков.

Пожалуй, самым громким провалом «Газпрома» стал трубопровод «Южный поток». Трубы для него стоили компании 130 млрд рублей, а закрыв проект, «Газпром» был вынужен выкупить у иностранных партнеров доли на 56 млрд рублей.

В тупик зашло и строительство альтернативного «Турецкого потока». Дожидаясь разрешения Анкары на проектные изыскания, «Газпром» оплачивал простой трубоукладчиков итальянской Siapem, а в июле, когда сроки заключения межправительственного соглашения с Турцией были сорваны, расторг контракт. В итоге итальянцы получат от «Газпрома» более 90 млрд рублей (по текущему курсу), так и не проложив ни метра трубы.

В начале июля «Газпром» остановил строительство «Южного коридора», через который газ планировали подавать сначала в «Южный поток», а потом в «Турецкий». На проект уже потрачено 300 млрд рублей из общей суммы инвестиций в 715 млрд рублей.

В обустройство Бованенковского месторождения и строительство газопровода от него «Газпром» вложил 1,7 трлн рублей, рассчитывая на увеличение спроса в Европе, которого не произошло.

В 2011 году «Газпром» запустил газопровод Сахалин - Хабаровск - Владивосток стоимостью 467 млрд рублей, мощности которого используются лишь 20%. По нему планировалось поставлять газ в Китай с проекта «Сахалин-3» или на завод «Владивосток СПГ», от строительства которого позже отказались.

Из-за сланцевой революции «Газпрому» пришлось отложить освоение Штокмановского месторождения, для его разработки были построены две платформы за 59 млрд рублей, а теперь «Газпром» собирается списать по проекту 22,3 млрд рублей убытка.

"Газпром" стал жертвой просчетов менеджмета в оценке спроса, указывает аналитик «Сбербанк CIB» Валерий Нестеров. Впрочем, по его словам, когда принимались решения об увеличении добычи, трудно было предсказать, что столько негативных факторов сойдется одновременно - и изменение правил регулирования в ЕС, и появление новых поставщиков, и сланцевая революция в США, и конкуренция с независимыми производителями в России, и обострение политической ситуации.
29 Юли 2015 15:29
Подзаглавие:
В политиката на САЩ имало имперски уклон

Миличките! Да бяха деца - да ги разцелуваш! Не сме от тях, как'Сийке
29 Юли 2015 15:33
Русия е Газпром-Газпром е Русия!
И тва къде е написано? Във вехтия закон, или на небесния свод? Колега, освен, че пишете излишно много (предполагам, че не са глупости - не съм ги чел), поставете си като теза, нещо, което не е спорно. Можете и да не го правите, предполагам, че така ще стане, такива логорейци, са редници в строя, но ще бъдете препикаван.
29 Юли 2015 15:43
Каменов, благодаря за линка! Не знаех, но наглостта на сатанистите вече е повече от явна. Не знам също, дали знаеш, но на гърба на старите немски лични карти бяха им стилизирали същия урод. Натисни тук
29 Юли 2015 17:38
„Не знам също, дали знаеш, но на гърба на старите немски лични карти бяха им стилизирали същия урод. Натисни тук“

Това си е Бафомет.
Връзката не се отваря в този вид „Натисни тук“. Махни http://https// за да започва адреса с www

Натисни тук

Хубаво е да се разгледа цялата колона надолу от

infiniteunknown.net
Your 'Personalausweis' (ID
300 × 276 – 37 k - jpg


Натисни тук

Хубавците започват с мургавия президент на САЩ,присъстват и папагалстващи креатури,като тази
Натисни тук

А Папа Бенедикт е класически Антихрист.
Натисни тук

Ген.Д.Джуров често си държеше ръката за този „поздрав“ /като Сталин/,когато беше в униформа и особено с шинел.


Абе, творят история разни болни хора,здравите зяпат та се късат
29 Юли 2015 19:16
Путин - демокряк?!
ХаресА ми.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД