:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Истинската история

Бомбата, която озлоби света

Американските атомни бомбардировки над Хирошима и Нагасаки са военно престъпление, което все още остава ненаказано
В 8.15 ч. на 6 август 1945 г. над Хирошима американският бомбардировач В-29 "Енола Гей" извършва първото нападение с атомна бомба по време на война (в средата); кадър от документалния филм "Под облака на Хирошима" на Колар Бертран. На малката снимка - мъжки ръчен часовник е спрял точно в часа на нападението; Възпоменателен музей на мира-Хирошима. Първите часове след атомния взрив са запечатани на фотографска лента едва в пет кадъра, на снимката вляво е един от тях - жертви на бомбардировката в Хирошима се тълпят пред полицейския участък в района Сенда (вж. Извори); част от снимка на Йошито Мацушиге. Вдясно - отпечатък от човек, който е седял на стълбите пред клон на хирошимска банка на 250 м от епицентъра и при взрива буквално се е изпарил от високата температура; снимка на Йошито Мацушиге няколко месеца по-късно, когато отпечатъкът е започнал да избледнява от есенните дъждове; стъпалата днес са част от експозицията на Възпоменателния музей на мира-Хирошима.
Колкото несправедливо, толкова и напълно сигурно е, че само незначителна част от военните престъпления в човешката история са получавали възмездие. Вярно е, че и друг път тук ни е занимавал въпросът за възмездието, при това най-често - неговото отсъствие. Не е справедливо наистина, но така върви светът от край време и не съм сигурен, че човечеството скоро ще намери сили да промени това. Най-вероятно - не, защото, например, все по-често ни управляват нискочели, злобни, жестоки, алчни, дори болни или даже криминални типове, а и доказани идиоти понякога. Но въпреки това всеки от нас продължава да води на първо място съдбоносната си лична битка за по-обширна къща, за по-лъскаво возило, за по-дълъг салам с повече консерванти, ако може, за по-права краставица и за по-висок надгробен паметник в края на краищата. За какво ни е на нас някаква историческа справедливост, нито се яде, нито се пие . . .

* * *

Историческите събития в Япония, свързани с единственото засега военно приложение на ядрено оръжие - в Хирошима и в Нагасаки между 6 и 9 август 1945 г., са повече от добре познати. Сутринта на 6 август в Хирошима американският бомбардировач В-29 пуска над Хирошима атомна бомба, чиято мощност е равностойна на 13 до 18 килотона тротил. В епицентъра на взрива (личи добре на снимката в средата - вж. Изображението) температурата надхвърля 6000 градуса. Пак там са разрушени напълно, до основи, повече от 60 хил. сгради. Макар и в развалини оцеляват само 11 от сградите в епицентъра на взрива. За няколко минути 90 % от хората, намиращи се на до 800 м. от епицентъра, са вече загинали, повечето мигновено, без да усетят болка. Останалите, както и по-голямата част от другите още 10 % умират в ужасяващи мъки, някои от тях в продължение на години, от раните, от изгарянията и/или от радиацията, включително и поради отсъствието на медицински познания за преодоляване на последствията от приложението на атомни бомби.

До края на август 2013 г. жертви на американските атомни бомбардировки над Япония стават 286 818 души в Хирошима и 162 083 души в Нагасаки по официални данни на японските медицински власти, които водят строга отчетност на заболелите и на загиналите пряко в резултат на двете атомни бомбардировки. Значителна част от загиналите са деца на училищна възраст, които са отивали на училище или вече са били там поради наситеността на централните части на двата японски града с учебни заведения. Също значителна е частта на децата, родени от майки преживели атомните бомбардировки, но родени с малформации.

* * *

Особено показателно би трябвало да е отношението на съвременниците към тези събития. В първите дни след атомните бомбардировки в Япония е забранено обнародването на снимки на жертвите (вж. Извори), очевидно за да не се срива бойният дух на японската войска при вида на ужасяващите наранявания. Но и по-сетне, чак до началото на 80-те години на миналия век, пак в Япония, не е твърде прието да се разисква темата, очевидно поради продължаващата и днес фактическа окупация на страната от американската войска. В същото време ще е добре да се припомни, че част от вестниците по света с възторг отбелязват американските атомни бомбардировки, най-вероятно защото самата същност на атомното оръжие и последствията от използването му са все още неизвестни. На 7 август 1945 г. английският "Дейли експрес" излиза с голямо развълнувано заглавие през цялата своя първа страница точно под главата на вестника "Бомбата, която промени света". Ще трябва да ни е простено заимстването и променянето на заглавието тук - нямаше как да споделим възхищението на "Дейли експрес" от бомбардировката, макар светът наистина да бе променен до неузнаваемост именно на 6 август 1945 г. Променен наистина, но не за добро, вече точно 70 години човечеството живее в условията на ужас от случайното или умишлено използване на натрупаните запаси от ядрено оръжие, които хилядократно надхвърлят мощността на бомбите, хвърлени над Хирошима и Нагасаки. И засега краят на това състояние на света не се вижда.

* * *

Въпреки продължаващата вече почти 70 години дискусия за военната целесъобразност от използването на атомните бомби от американската авиация в Хирошима и Нагасаки, вероятно за всеки човек в нормално психическо здраве е ясно, че използването на това ужасяващо оръжие в началото на август 1945 г. няма нищо общо с военните потребности, изходът от Втората световна война е вече съвсем ясен, особено след капитулацията на Германия на 9 май същата година.

Наистина, САЩ имат три важни основания да употребят атомно оръжие, но нито едно от тях не е продиктувано от чисто военни нужди, та за това е много трудно тези основания да бъдат подредени някак. Предвид собствените им егоистични интереси на бъдеща световна свръхсила, САЩ извършват атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки, подготвяйки собственото си военно превъзходство в бъдещия следвоенен свят. Това е, друго няма.

Все пак, вероятно, най-важното сред тези основание е технологичното изпитание в бойни условия на атомните бомби, както и на последствията от приложението им.

На второ място, вероятно, трябва да бъде поставено политическата и военната нужда да не бъде допуснато завземането на о. Хокайдо от съветски войски. Това, разбира се, би било крайно неблагоприятно за задокеанските строители на следвоенния свят. Разколът сред съюзниците вече е факт на практика. Трудните двумесечни преговори по създаването на Организацията на обединените нации (25 април-26 юни 1945 г.), преминават в непрекъснати скандали (по спомените на Андрей Громико), и показват ясно, че краят на съюзничеството на коалицията-победителка във Втората световна война, е много близо. На конференцията в Потсдам (17 юли-2 август 1945 г.) Сталин е предупреден за скорошното използване на новото оръжие, но той си дава вид на неразбрал същността на съобщението. Същата вечер Йосиф Висарионович предупреждава съветското военно ръководство, че работата по създаването на съветско атомно оръжие трябва начаса да бъде ускорена. Краят на военното и политическото единение на съюзниците-победители във Втората световна война е вече съвсем близо всъщност.

Последното важно основание САЩ да използват атомни бомби срещу Япония е желанието да ускорят края на войната за сметка на над 450 хил. жертви сред граждансконо население на Япония, огромната част от които - деца. Впрочем тоталните бомбардировки на големи противникови градове, при което смъртността сред гражданското население е огромна, са са характерни за англо-американската част от антихитлеристката коалиция още от началото на Втората световна война, включително и срещу България, както добре знаем.



(следва)



Извори



"[На 6 август 1945 г. сутринта] закусих и се готвех да отида във вестника . . . Изведнъж проблесна [нещо като] светкавица, но не чух звук, светът около мен сякаш бе обгърнат от ярка бяла светлина. Заслепен бях за миг . . . Веднага след това чух взрива [чийто епицентър е на 2, 7 км от автора на спомените]. Бях гол до кръста и той бе толкова силен, че сякаш стотици игли се забиха в мен. Взривната вълна бе пробила огромни отвори в стените на първия и втория етаж [в сградата, в която живеех] . . . Извадих фотоапарата . . . изпод купчина отломки и се облякох . . .

Около 40 минути след взрива [т. е. малко преди 9 ч.], пред сградата на полицейския участък в района Сенда [в Хирошима], разположен в близост до западния край на моста Миюки, полицаите се опитваха да окажат първа медицинска помощ като обработваха раните и изгарянията [на ранените], но количеството на пострадалите неумолимо растеше. Реших, че трябва да снимам това и вече бях приготвил камерата [си], но картината, която видях през обектива беше ужасяваща. Сред стотиците ранени, обгорени до такава степен, че беше трудно да се каже мъже ли са това или жени, лежаха деца, които крещяха "Горещо [е]! Горещо [е]!", и изранени плачещи пеленачета, лежащи до майките си, които бяха вече мъртви или умираха от получените рани. Опитах се да се взема в ръце, убеждавайки себе си, че това е работата ми, моят дълг, дори и някой да си помисли, че съм безсърдечен или бездушен. В края на краищата натиснах копчето [за снимане на фотоапарата], и когато [цялата тази] картина се показа отново пред очите ми, тя беше помътнена и размазана от сълзите ми . . .

В тези дни [след атомната бомбардировка] не ни бе позволено да публикуваме снимки на жертвите във вестника . . . [На мястото на взрива] имаше и други фотографи [освен мен], но фактът, че нито един от тях не беше в състояние да снима [освен мен] показва всъщност целия ужас на това събитие."



(Из спомените на фотокореспондента Йошито Мацушиге (1913-2005) - автор на единствените 5 документални снимки, направени веднага след атомната бомбардировка над Хирошима; в. Hiroshima Tokuho, 6 август 1980 г.)

164
37054
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
164
 Видими 
05 Август 2015 19:47
Поздравления за Автора заради откровеното и безапелационно представяне на Истината в цялата й зловещост, а и за редакцията, че в днешната тотална пропагандна война се осмелява да публикува и друга гледна точка.
А за ужаса от събитието и наглостта на предизвикалите го скотове с потрфейли - няма смисъл да се коментира.
Дълбок поклон на жертвите....
05 Август 2015 20:17
Ох Котьо , взимам пуканките и на последния ред
05 Август 2015 20:23
Иван Петрински
05 Август 2015 20:32
Колцина от вас са виждали снимките на загиналите в бомбардираната София?
05 Август 2015 20:35
Безапелационно, безспорно браво на автора. За гадостите в Историята трябва да се пише емоционално, аргументирано, гадно и безпощадно.
05 Август 2015 20:50

След бомбардировките над японските градове Опенхаймер казва на президента на САЩ Хари Труман, че той инеговите колеги чувстват "кръвта по своите ръце", на което Труман отговаря: "Нищо, тя лесно се измива с вода."
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%82_%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80
05 Август 2015 21:06
Охаа, шербет за рубладжиите
05 Август 2015 21:21
Бомби на Дрезден?
Тия атомни бомби не бяха ли германски, пленени от ам.войски?
05 Август 2015 21:36
Ако А бомбите са ускорили с един месец края на войната, броят на спасените от това, съветски, американски и австралийски войници, които иначе щяха да загинат по фронтовете сигурно ще е повече от жертвите на тази бомбардировка.Бомбите превърнаха Япония от милитаристична империя, известна с жестокостта си, в една от най-миролюбивите държави сега, защото уроците платени с много кръв, не се забравят.След като Нобел за мир получиха разни боклуци, сред които и един терорист,мисля, че ядреното оръжие много повече от тях заслужава Нобеловата награда за мир, защото само то ни пази вече 70 години да не си пускаме обилно кръв.До кога ще има тази роля, не се знае.
05 Август 2015 21:43
Откровена съветска пропаганда.
Целта на бомбардировките на Хирошима и Нагасаки не е
"На второ място, вероятно, трябва да бъде поставено политическата и военната нужда да не бъде допуснато завземането на о. Хокайдо от съветски войски."


а да принудят Япония да капитулира без да се налага големите японски острови да бъдат превземани както Окинава. Тази цел е постигната и така са спасени стотици хиляди американски войници и милиони японски военни и цивилни.
За късмет САЩ са успели да запазят в тайна размера на атомния си арсенал и фактът че след Нагасаки са разполагали само с още една ядрена бомба...
05 Август 2015 21:49
Натисни тук
05 Август 2015 21:55
Още е от римско време,победителите никой не ги съди.
05 Август 2015 21:57
Афганские ветераны потребовали трибунала над США за Хиросиму и Нагасаки

http://www.interfax.ru/russia/458170

Российский союз ветеранов намерен просить МИД РФ инициировать создание международного трибунала по бомбардировкам Хиросимы и Нагасаки, заявил первый замглавы думской фракции "Единая Россия", лидер союза ветеранов Афганистана Франц Клинцевич.
05 Август 2015 22:00
За късмет САЩ са успели да запазят в тайна ...

За чий?
05 Август 2015 22:01
Айдя-а-а-а-а-а, почнА се....
ВОЙНАТА Е МИР.
СВОБОДАТА Е РОБСТВО.
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА.
Малко се оказа подранил Оруел, но с трийсетина години закъснение всичко си идва "на мястото".
Днешните "миролюбци", вижда се - са готови да пожертват половин милион жени и деца в името на кауза. Други директно обявяват Смъртта, причинена от човек на човек за.... Пропаганда.
Всъщност - след като има толкоз миролюбци, готови да поднесат собствените си деца като пушечно месо (пардон - collateral damage), само и само да са в тон с пропагандата - май наистина тази планета не заслужава да бъде населена с човеци...
05 Август 2015 22:06
а да принудят Япония да капитулира без да се налага големите японски острови да бъдат превземани както Окинава.
Ми да бяха бомбардирали военни обекти - например военната база в Окинава... Но друго е да издуеш бузи в Потсдам...
05 Август 2015 22:12
Чудя се, дали бомбардировките над София са ускорили или забавили края на войната? Може ли някой специалист от колегите с пиндобългарско самосъзнание да ми калкулира ползите! Може би затова СЕГА сме толкова цветуща демокрация - щото са ни бомбандирали овреме, дааа...
05 Август 2015 22:12
Петрински политкоректно е пропуснал на спомене реакцията на пилотите и радоста и празнуването на събитието в САЩ. И политици и народ са били много щастливи от успешните изпитания на бомбите над Хирошима и Нагасаки. Документи много, даже записи с коментарите на пилотитите и изказвания на американски политици.
05 Август 2015 22:16
лидер союза ветеранов Афганистана


СССР се бореше за мир, срещу целия свят се бореше! И в Афганистан също с тези миротворци водеше борбата.Обаче Афганистан ги загвозди към херо-то и сега Русия е най-големият потребител на хероин в света.Как са слезли тези люде от "черешата" да си направят съюз, това е загадката.
05 Август 2015 22:20
Петрински политкоректно е пропуснал на спомене реакцията на пилотите и радоста и празнуването на събитието в САЩ.
Ми има време да отстрани пропуска. Да не забрави и Пол Тибетс.
05 Август 2015 22:25
пиндобългарско самосъзнание да ми калкулира ползите! Може би затова СЕГА сме толкова цветуща демокрация - щото са ни бомбандирали овреме


бомбаРдирали е по-политкоректно.
Иначе тати е думкал със зенитките по англо-американците.Мен също ме боде всеки ден в очите паметника пред американската легация, защото от там минавам за работата.Толкова за самосъзнанието.
05 Август 2015 22:32
Сталин не би се поколебал да жертва свои вместо чужди.
05 Август 2015 22:58
От дневника на Труман, 18 юли 1945 г., две седмици преди Хирошима:
P.M. [Churchill] & I ate alone. Discussed Manhattan [PROJECT] (it is a success). Decided to tell Stalin about it. Stalin had told P.M. of telegram from Jap Emperor asking for peace. Stalin also read his answer to me. It was satisfactory. Believe Japs will fold before Russia comes in.

The Decision to Use the Atomic Bomb
By Gar Alperovitz

Толкоз за военната необходимост.
05 Август 2015 23:09
И децата вече знаят, че Сталин е бомбНдирал Хирошима и Нагазаки. Само такива безчовечни типове като него могат да убиват стотици хиляди души цивилно население, без да им мигне окото. Колко извратен мозък трябва да имаш, за да си помислиш дори, че един американец може да допусне такова нещо...
05 Август 2015 23:16
Бомбата, която озлоби Иван Пyтинрински.
05 Август 2015 23:47
В Холивуд не мислят така ...
05 Август 2015 23:48
защото, например, все по-често ни управляват нискочели, злобни, жестоки, алчни, дори болни или даже криминални типове, а и доказани идиоти понякога.
Последното визира Чехльо - много е точно.
Въпреки продължаващата вече почти 70 години дискусия за военната целесъобразност от използването на атомните бомби от американската авиация в Хирошима и Нагасаки
Не знам за подобна дискусия. Като изключим една шепа инфантили (някои представени във форума) никой сериозно не защитава някаква вонна целесъобразност на атомните бомбардировки. Всъщност на съвещанията на японското командване след бомбардировките те въобще не са тема - а са споменати по между другото. Все пак японците са свикнали с масовите бомбардировки - с конвенционална бомбардировка в Токио американците избиват повече народ отколкото в Хирошима. Причината за японската капитулация също е ясна и документирани на съвещанията на японското командване. И няма нищо общо с потенциалната американска инвазия, еле пък с бомбардировките.
05 Август 2015 23:58
И друг път сме го писали, но не е лошо припомня, какво е приготвил "Елита" за опитните мишки на Демокрацията

Известния Американски Стоунхендж или по правилно Скрижалите от Джорджия (Georgia Guidestones)

Посланията и плановете на евгенистите вкл. намаляването на населението на земято да половин милион самоопределили се като "богоизбрани + робите работници".

https://occultknowledge.wordpress.com/2014/11/16/скрижалите-от-джорджия/

Как ще постигат целите си? Войни, ГМО, наркотици, нови вируси и болести, лъжеФармацевтика, хомосексуализъм, разврат, деградация, фалшиви ценности и т.н. списъка сами го знаете.
06 Август 2015 00:08
Петрински смело
Оруел е писал "1984" и "Ферма за животни" именно за ЮК, за Запада и излезе гениално прав и точен. Но... нерде Оруел, нерде оракълчета...
06 Август 2015 00:55
Другари какво става бе? Дядо ми беше 11 набор и почина 2003, японския очевидец 13 набор и починал 2005 г. ...ми тя безвредна тази бомбичка бе?!
06 Август 2015 01:21
Комунистите до ден днешен газ пикаят че атомното оръжие на англосаксонците ( защото проектът Манхатън е общ за САЩ и Британската империя ) им попречи да завладеят континентална Европа. Озлобени са , спор няма.
06 Август 2015 01:22
Оруел е писал "1984" и "Ферма за животни" именно за ЮК...

Още един от паралелната реалност на съветската пропаганда, според която американците хвърляли атомните бомби да не вземе Съветският съюз да превземе Япония.
А в реалния живот, "Animal farm" е писана не за Великобритания, а именно за т. нар. ВОСР и СССР.
Даже разни британски издателства са отказвали да публикуват романа с аргументи от рода на "представянето на др. Сталин като прасе е проява на лош вкус".
06 Август 2015 01:26
Yantar 05 Август 2015 23:48
...Причината за японската капитулация също е ясна и документирани на съвещанията на японското командване. И няма нищо общо с потенциалната американска инвазия, еле пък с бомбардировките.

Преяли са суши и са получили разстройство. Това ще да е причината .
06 Август 2015 01:34
Imperial Surrender Broadcast, by Emperor Hirohito of Japan
Специално внимание е обърнато на причината за капитулирането, нищо че тя била "несериозна" според някои специалисти.
06 Август 2015 01:47
Васуки 06 Август 2015 00:08
Петрински смело
Оруел е писал "1984" и "Ферма за животни" именно за ЮК, за Запада и излезе гениално прав и точен. Но... нерде Оруел, нерде оракълчета...



Две крави си говорят:

- Знаеш ли, струва ми се, че ни хранят и поят само за да ни заколят ...

- Я се разкарай с твоите теории на конспирацията!

06 Август 2015 01:59
Американските оправдания за туй или онуй винаги будят искрен смях сред интелигентните люде. Те са като Рим : винаги са нападнати и всяка тяхна война е справедлива. Те нямат топки да се изправят като болшевики и гордо да заявят целите си. Ленин и Сталин искаха да установят комунизъм в целия свят и опитаха да го направят без да си потопяват кораби и без да си взривяват Дома на съветите. И без да си измислят ОМП-та в Афганистан. Просто си влязоха и казаха защо.
06 Август 2015 02:21
И без да си измислят ОМП-та в Афганистан. Просто си влязоха и казаха защо.

И след изтеглянето на "ограничения контингент", изстреляха близо две хиляди Скъда по муджахидините, включително в градове.
06 Август 2015 03:04
Oracle
Бомбардировките са били и отмъщение към японците. За Пърл Харбър, за концлагерите, за кланетата на цивилни, за "маршовете на смъртта" и т.н. Състезанията кой ще убие най-бързо 100 военнопленника с меч, са я измислили японци, не американци.
Днес Япония е мирна и кротка, но преди ВСВ е била бясното куче на Източна Азия. Първият вариант за атомна бомбардировка, който е обсъждан е Токио.
06 Август 2015 03:56
Уинчестър, значи е много американско, демократично и оправдано заради 2500 жертви в Пърл Харбър, при това ВОЕННИ - да изтрепеш половин милион невинни ЦИВИЛНИ (повечето деца), при това с изпепеляващо, гнусно оръжие, обричайки поколения наред да страдат и от радиацията?
Не, наистина сме в различни светове, и ако перспективеата е някои войнолюбец-главоч, като повечето американски политици да натисне копчето и да затрие Земята за да си начеше собствените комплекси - май е по-добре, отколкото да живеем в света на Оруел. Е, поне за нас, които все още правим разлика между пари и нещо човешко... щото за вас е все едно...
06 Август 2015 05:00
Когато наще интереси са застрашени ще хвърлим бомби атомни големи.Това да е за урок на всеки фанатик помислил да посегне на Америка.За 200 години емигриантите направиха най мощната империя в света което е чудо на чудесата.И още много други чудеса ще видите.
06 Август 2015 06:31
Моите съболезнования на всички загубили мечтите си за световен комунизъм.
Историята си каза думата.
Колкото за Оруел...
След падането на комунизъма в СССР който можа си изнесе семейството на Острова. Гласуването с краката ясно показва кое как е . тчк.
06 Август 2015 07:03
Опитните мишки в лабораторията на Матрицата си мислят , че са в Рая, защото всеки ден ги хранят редовно.
Верно, че храната е ГМО, напитките пълни с отрови , облъчват ги, инжектират ги с ваксини с двойно назначение
и не знаят в какви експерименти участват. Гледат зомбирани шоута и са хипнотизирано щастлиФи.
06 Август 2015 07:13
А в прогресивен Китай ядат екологично чисто котешко.
06 Август 2015 07:18
Когато наще интереси са застрашени ще хвърлим бомби атомни големи.Това да е за урок на всеки фанатик помислил да посегне на Америка.

Малей, страх! От ужасТ си разплетох чорапа и ми излезе стресница на ухото! Какъв изказ, какъв финес!
Добре, че Америка има вЕрни стражи, иначе всички щяхме да сме в каменната ера. Още от времето на Спарта, когато 300 от прадядовците на древна Америка отстояха епични битки с Гондор, Ал. Македонски и Дарт Вейдър!
Редник Райън бди, Хилари и Буш идат! Ура!
06 Август 2015 07:27
Lord Voldemort 06 Август 2015 06:31
Моите съболезнования на всички загубили мечтите си за световен комунизъм.
Историята си каза думата.
Колкото за Оруел...
След падането на комунизъма в СССР който можа си изнесе семейството на Острова. Гласуването с краката ясно показва кое как е . тчк.


Няма страшно, на тебе тази мечта няма да ти се размине в САЩ. Там на власт са чедата на най-подкованите комунисти - известни у нас като Троцкисти, а в САЩ като Неокони.
Пожелавам ти успех.
06 Август 2015 07:32
Lord Voldemort 06 Август 2015 07:13
Ами нека ядат. В Италия и Франция ядат жаби, мен какво ме бърка.
Нали знаеш най скъпото кафе от къде го вадят.
06 Август 2015 07:50
И понеже темата е за Хирошима и използването на ядрено оръжие.
Се сетих за нещо друго. Колко държави в света са готови със спасителен план при ядрена война?
В Европа май са само 2. Русия и Швейцария. В Азия най са подготвени Северна Корея и Китай.
Японците може да са се приготвили, но острова им надали ще издържи с тоя активен вулкан и цунамита.
В САЩ и ЕС сателитите им , нямат спасителна програма за населението, а само за единият процент известен като елит.

Russia Builds Miles of Nuke Bunkers While US Does Nothing
http://www.youtube.com/watch?v=8qDiFX14k1s
06 Август 2015 08:05
Хирошима и Нагасаки са две много срамни и незаличими петна върху претенциите на УСА за изключителност. Не е случайно че днес на "барикадата", за да бранят политкоректната "истина", са наизлезли най-верните (платени и доброволни) поддръжници на голямата ИЛЮЗИЯ за "най-демократичната" държава...
06 Август 2015 08:13
В САЩ и ЕС сателитите им , нямат спасителна програма за населението, а само за единият процент известен като елит.

Е, все пак трябва да има кого да развеждат като маймуна, да съдят за престъпления срещу човечеството и накрая да обесят по фенерите, за причинените страдания на населението на земята... западният "елит" е много подходящ за това, щото от робовладелско и колониално време насам все той е основният виновник чини ми се...
06 Август 2015 08:25
***
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД