:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 584
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров се задържа на косъм в Топ 20

Тенисистът отпадна на 1/8-финал във Вашингтон с контузия в рамото
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американският дългуч Джон Иснър (208 см) се отбранява от форхенд в мача срещу Вашек Поспишил (Кан) от 1/8-финалите във Вашингтон, който спечели с 6:4, 7:6 (6).
Първата ракета в българския тенис Григор Димитров ще запази мястото си в Топ 20 на световната ранглиста и през следващата седмица, но на косъм. След като отпадна на 1/8-финалите от турнира на твърд корт във Вашингтон (САЩ, $1.5 млн.), 24-годишният хасковлия ще загуби три позиции в класацията на професионалната асоциация (АТР) и от понеделник ще бъде под №19.

В американската столица миналата нощ Димитров загуби с 3:6, 6:1, 3:6 от представителя на домакините Стив Джонсън и напусна турнира "Сити оупън" след само два изиграни мача под ръководството на новия си треньор Йохан Йортегрен. Григор изигра страхотен втори сет, но след края му се оплака от болки в дясното рамо. Намесата на дежурния физиотерапевт явно не помогна достатъчно и контузията видимо попречи на нашия в решителната част.

Проблемите на българина го принудиха заедно с американския му партньор Марди Фиш да се оттеглят от надпреварата на двойки. Часове след мача на сингъл на Димитров двамата трябваше да играят 1/4-финал на каре срещу Рохан Бопана (Инд) и Флорин Мергя (Рум), но в крайна сметка противниците им продължиха напред със служебен успех.

По програма през следващите две седмици най-добрият български тенисист трябва да участва в два турнира от сериите "Мастърс" - в Монреал (Кан) от 10 август и в Синсинати (САЩ) от 17 август, но това вече зависи до голяма степен от здравословното му състояние. В Канада Григор има да защитава цели 360 т. от достигането си до 1/2-финалите през 2014 г., докато в САЩ отпадна още във II кръг през миналия сезон. Тогава обаче нашият бе поставен под №7 в Синсинати и почива на старта, докато сега ще му се наложи да започне от I кръг.

На 1/4-финалите във Вашингтон Стив Джонсън ще се изправи срещу сънародника си Джак Сок, който елиминира Ришар Гаске (Фр) с 6:7 (4), 7:6 (5), 6:4. За другите места на 1/2-финалите ще спорят двойките Рикардас Беранкис (Лит) - Джон Иснър (САЩ), Александър Зверев (Гер) - Марин Чилич (Хър) и Сам Грот (Авл) - Кей Нишикори (Яп).
1256
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД