:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отломки от "Пинк Флойд"

Дейвид Гилмор с пръв албум и турне от 10 години, Роджър Уотърс претопля стари манджи
снимка: Кевин Уестънбърг
Дейвид Гилмор
Въпреки раздялата и хладните отношения с Роджър Уотърс, смъртта на Рик Райт, "лебедовата песен" The Endless River, за която Гилмор написа прекрасна нова песен, по реката на времето продължават да плуват отломки от "Пинк Флойд" - една от най-важните групи на рока и до днес. След дълго мълчание Дейвид Гилмор отново реши да се изявява като солов изпълнител. Предишният му албум On An Island, вдъхновен от средиземноморското безвремие на малкия гръцки остров Кастелоризо, се появи преди 9 години. Сегашният Rattle That Lock се очаква през септември и е предшестван от прекрасен едноименен сингъл, в който всичко крещи името на "Пинк Флойд". Музиката е като извадена от The Division Bell. Черно-белият анимационен клип, вдъхновен от "Изгубеният свят" на Милтън, препраща и визуално към по-стари техни творби. Обложката носи подписа на студио "Hipgnosis", с което "Флойд" работят още от "Dark Side of the Moon". Текстовете са на Поли Самсън, дългогодишна съпруга и съратничка на Гилмор и автор и на лириката към Louder Than Worlds от The Endless River. Албумът ще излезе от Columbia Records/Sony в дигитална версия и 4 различни формата на физически носител: диск с твърди корици, винил, двойна делукс версия на CD&DVD и двойна делукс версия на CD&Blu-ray формат.

Междувременно концертите за европейското турне на Дейвид Гилмор бяха изкупени "като топъл хляб", ако си послужим с популярното клише. В края на лято 2015 той ще свири само в римски амфитеатри - стартът е на 12 септември в Пула, Хърватия, следват Италия, Франция и Германия. Единственото изключение е Роял Албърт Хол в Лондон, където билетите за 1, 2 и 3 октомври също бяха разпродадени за минути. Четири концерта са планирани за догодина в Северна Америка, където китаристът не е концертирал точно от 10 г. Междувременно Гилмор обяви в сайта си, че ще пусне и четвърти солов албум, който ще съвпадне с турнето. Засега той няма име, а работата върху него е вървяла съвместно със записите на The Endless River. Очакванията са във въпросния диск да звучат песни, записани през 90-те с покойния клавирист на групата Рик Райт.

Междувременно и Роджър Уотърс, който преди две години мина през България с The Wall, също даде признаци на живот - и отново претопляйки стари манджи. Класическият му албум Amused to Death (1992) излезе тези дни също от Sony Music, ремастериран с възможно най-високото качество - блу-рей аудио. Продуциран в сътрудничество с Патрик Ленърд, концептуалният Amused to Death е амбициозен (то и какъв ли друг при мегаломана Уотърс) проект с участието на звездни гост-музиканти. Китаристът Джеф Бек допринася към звученето на 8 от парчетата, а гост-вокалисти са Дон Хенли (в It's a Miracle), Рита Кулридж (в Amused to Death) и соул певецът П.П. Арнолд (в двете части на Perfect Sense). Той е и поредното сътрудничество на Уотърс с композитора Майкъл Кармен, автор на аранжиментите за симфоничен оркестър в албума и филма "Стената".

104
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД