:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПАНАИР

Тайният живот на звездите... и техните близнаци

Някои от най-актуалните лица на шоубизнеса имат свои двойници по рождение
Мери-Кейт и Ашли Олсен
Заради безбройните роли, концерти, интервюта и усилен труд на папараците вероятно мнозина си мислят, че няма какво повече да научат за своите любимци от шоубизнеса. Наистина с какво биха могли да изненадат своите фенове, да речем, Аланис Морисет или Вин Дизел?

Например с това, че имат близнаци, за които никой не е чувал...

Канадската певица и композитор със седем награди "Грами" и холивудската звезда от бензиновата поредица "Бързи и яростни" са само двама от поне дузина звездни лица, на които стотици хиляди поклонници копнеят да приличат, а те всъщност притежават свои съвсем оригинални двойници. По рождение.



Аланис и Уейд Морисет



41-годишната Аланис има свой брат близнак, роден 12 минути след нея и наречен Уейд. Родителите им са унгарската учителка с еврейски корени Джорджия Мари Ан Фойерщайн и канадецът от френски произход Алън Ричард Морисет, директор на гимназия в Отава.

Днес Уейд Морисет също е рок музикант, творящ в течението инди поп, но никога не успял да достигне нивото на слава на своята суперзвездна сестра. Освен това работи като инструктор по йога и има публикации в специализирани издания по материята. Второто му име е Имре, което Аланис сложи и в кръщелното на своя син - Евър Имре Морисет-Тредуей.



Вин Дизел и Пол Винсънт



На 18 юли 1967 г. в Аламеда Каунти, Калифорния, се раждат близнаците Марк и Пол Синклеър. Днес първият е световноизвестен като Вин Дизел, а вторият е почти никому неизвестен като Пол Винсънт. Майка им Делора Шърлийн Синклеър Винсънт е астролог и психолог с корени, простиращи се в Германия, Англия и Шотландия. По спомените на самия Вин Дизел той никога не е виждал биологичния си баща и "всичко, което знам от майка ми, е, че имам връзки с много различни култури".

Визитката на актьора към днешна дата включва над 30 участия в холивудски продукции. Името на неговия близнак Пол Винсънт пък фигурира в едно-единствено заглавие на сайта IMDB.com - звукорежисьор на късометражен филм от 1995 г.



Скарлет и Хънтър Йохансон



Красавицата от "Изгубени в превода", "Отмъстителите" и "Люси" има брат близнак на име Хънтър. Той е почти точно нейно копие в мъжки вариант и някога също е имал интерес към киното. Дори има малка роля в един от ранните филми на сестра си - "Мани & Ло", излязъл на екран през 1996 г. Но оттогава повече никой не е чувал или виждал Хънтър Йохансон в действие. Затова пък неговата близначка компенсира количеството на новините от семейството.



Аштън и Майкъл Къчър



Аштън Къчър има всичко - добър външен вид, слава, пари... Че и Деми Мур за известно време. Има дори брат близнак, за когото вероятно почти никой извън най-близкото обкръжение на актьора не знае.

Майкъл е с 5 минути по-възрастен и още в най-ранна възраст е диагностициран с церебрална парализа. Когато е на 13 години, пък претърпява сърдечна трансплантация. Организмът му успява да се адаптира и възстанови и днес той е жив и здрав 37-годишен мъж.

Явно заразен със звездния прах на брат си, през миналата година Майкъл Къчър дори бе забъркан в скандал от жълтите медии в САЩ, които съобщиха, че преди сватбата си е изневерявал на своята годеница с омъжена жена. Впрочем въпросната венчавка между Майкъл Къчър и Кейти Хайтауър през 2014 г. бе озарена от ВИП присъствието на Аштън Къчър и неговата нова любов Мила Кунис.



Джоузеф и Джейкъб Файнс



Британският актьор Ралф Файнс, известен с ролите си в "Списъкът на Шиндлер" и "Английският пациент", има двама по-млади братя, наречени Джоузеф и Джейкъб. Тъкмо те са близнаци.

Джоузеф Файнс също има някои паметни изпълнения като тези във "Влюбеният Шекспир" и "Елизабет". Сякаш единствен от фамилията Джейкъб Файнс е по-скоро консерватор, отколкото актьор.



Кийфър и Рейчъл Съдърланд



Кийфър Уилям Фредерик Демпси Джордж Руфъс Съдърланд е пълното име на канадската звезда от хитовия телевизионен сериал "24" и още куп продукции на американското кино и конкретно на продуцента Джери Брукхаймър. А Рейчъл Съдърланд е далеч по-простичкото име на неговата близначка, родена 7 минути след брат си в болница "Сейнт Мери" в Лондон три дни преди Бъдни вечер през 1966 г.

По онова време баща им Доналд Съдърланд и майка им Шърли Дъглас са в британската столица по бизнес, а и по семейни причини. Дядото на Кийфър и Рейчъл по майчина линия е роденият в Шотландия канадски политик Томи Дъглас, бивш премиер-министър на провинция Саскечуан.

Рейчъл Съдърланд също има редица участия в киното, но е далеч от славата на носителя на "Еми" Кийфър Съдърланд. Днес тя работи като супервайзър по постпродукцията в Холивуд.



Линда и Лесли Хамилтън



Линда Хамилтън, звездата от "Терминатор" и "Терминатор 2", има еднояйчна близначка, кръстена Лесли. Това се оказва от изключителна полза за Джеймс Камерън по време на снимките на продължението на емблематичния филм с Арнолд Шварценегер.

Режисьорът използва именно Лесли в сцената, в която втечняващият се робот от бъдещето Т-1000 (в ролята Робърт Патрик) имитира героинята на Линда - Сара Конър. Лесли Хамилтън дублира своята сестра и в още няколко сцени в легендарната лента от 1991 г.



Арън и Ейнджъл Картър



Арън Картър е американски поп и хип-хоп певец, придобил популярност сред тийнейджърите по света в края на 90-те години и началото на XXI век. След това кариерата му потъна стремглаво и през 2013 г. той обяви банкрут. Близначката на Арън се казва Ейнджъл, работи като модел и никога не е постигала особена слава. Но и не е застрашена от фалит.

Двамата имат и по-голям брат, засенчващ ги плътно със своята собствена персона - Ник Картър от момчешката (някога) група "Бекстрийт бойс".



Джон и Дан Хедър



Актьорът Джон Хедър нахлу с гръм и трясък на сцената с незабравимото си изпълнение в неочаквания хит "Наполеон Динамита" - американска комедия от 2004 г. с бюджет от $400 000, която натрупа $46 млн. в боксофиса.

Неговият близнак Дан Хедър също е в киноиндустрията, но предпочита да работи зад кулисите. Той е сред художниците в самурайския екшън с Киану Рийвс "47 Ронин" от 2013 г. и сред аниматорите в компютърно рисувания "Къща чудовище" от 2006 г. Впрочем един от героите в анимацията говори с гласа на брат му Джон.



Арън и Шоун Ашмор



Феновете на телевизионния сериал "Смолвил" вероятно смятат, че симпатичният младеж, който играе Джими Олсен, е същият актьор като симпатичния младеж, който играе Ледения човек в холивудската поредица "Х-Мен". Само че изненадата е, че това са двама различни симпатяги - еднояйчните близнаци Арън и Шоун Ашмор.

Любопитното е, че преди Арън да заиграе в "Смолвил" (2006-2011), режисьорите на сагата използват Шоун в няколко епизода (2002-2004), но за съвсем друга роля.



Мери-Кейт и Ашли Олсен



Днес новината вече е претоплена, но когато зрителите разбират, че звездата от семейния сериал "Пълна къща" (1987-1995) всъщност са две звезди, шокът е продължителен. Ролята на Мишел Танър, която участва във всички 193 епизода, се изпълнява от еднояйчните близначки Мери-Кейт и Ашли Олсен.

Двете започват "работа" в шоуто, когато са само на 9 месеца, и точно затова продуцентите се принуждават да използват и двете бебета - за да не нарушават кодекса на труда в частта му за експлоатацията на деца. И Мери-Кейт, и Ашли играят във всяка от заснетите 193 серии, като във финала са на по 9 години.



Паркър и Крис Поуси



Паркър Поуси е американска актриса, която дебютира на екран през 1993 г. в гимназиалната комедия "Объркани и непокорни". Впоследствие играе в "Джоси и котенцата" (1993), "Шампионите на изложбата" (2000), "Писък 3" (2000), "Блейд: Троица" (2004).

Нейният близнак Крис гледа да стои извън светлината на прожекторите и се смята, че в интернет има само една тяхна обща снимка.



Джовани и Мариса Рибизи



Първите появи на Джовани Рибизи в киното са в два емблематични сериала - "Досиетата Х" и "Приятели", с епизодични, но паметни роли в средата и края на 90-те години на миналия век. През 1998 г. играе във военния хит "Спасяването на редник Райън", а големия си пробив прави с ролята на Кип Рейнс в блокбъстъра "Да изчезнеш за 60 секунди".

Неговата близначка Мариса Рибизи също е актриса и също стартира от телевизията - с незапомняща се поява в "Спасители на плажа". Първото й участие на голям екран е в "Объркани и непокорни", където си партнира със също толкова неизвестните по онова време Матю Макконъхи и Адам Голдбърг. За разлика от тях двамата нейната слава не се променя съществено и до ден днешен.



Жизел и Патрисия Бюндхен



Жизел Каролин Бюндхен всъщност се казва Гизеле, ако се използва произношението в родния език на нейните предци - немския. Парадоксалното обаче е, че 35-годишният бразилски супермодел, роден в семейството на Ваня Ноненмахер и Валдир Бюндхен, дори не говори немски. За кратко го е изучавала в училище, но без особен успех. За сметка на това освен родния си португалски владее свободно испански, италиански и английски.

Малко известен факт е, че на 20 юли 1980 г., пет минути след Жизел, се ражда и нейната близначка Патрисия. Днес тя е мениджър на своята световноизвестна сестра.
 Кийфър и Рейчъл Съдърланд
 Жизел и Патрисия Бюндхен
 Паркър и Крис Поуси
 Скарлет и Хънтър Йохансон
 Аланис и Уейд Морисет
 Ралф Файнс с Джоузеф Файнс (вдясно)
 Джон и Дан Хедър
 Аштън и Майкъл Къчър
 Арън и Шоун Ашмор
 Линда и Лесли Хамилтън
 Арън и Ейнджъл Картър
 Джовани и Мариса Рибизи
 Вин Дизел и Пол Винсънт
115
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД