:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 521
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС спечелил от ембаргото на Русия

България се оплаква, че е на загуба, и се надява на компенсации
Снимка: ЕПА/БГНЕС
От миналия четвъртък Русия изхвърля на сметища стотици тонове годни храни от европейски държави, защото ги определя като контрабандни и "опасни" за населението. Тя отказва да ги раздаде на нуждаещи се.
Еврокомисията отчете, че износът на храни от ЕС се е увеличил с 5% през годината, откакто Русия наложи забрана за вноса им като контрамярка за западните санкции. През същия период България е претърпяла загуби за 80 млн. евро, за които се надява да получи европейски компенсации.

В доклад на ЕК се казва, че през годината след 7 август 2014 съюзът е увеличил износа си на продоволствени стоки с 4.8 млрд. евро. По същото време, когато излезе докладът на ЕК, Русия започна да унищожава "санкционни храни" и руското Министерство на земеделието отчете в събота, че миналата седмица са изхвърлени на боклука 350 тона храни.

ЕК отбелязва, че значително е нараснал износът от ЕС на месо, месни и млечни произведения. Макар че по някои направления, за които Русия е била главен потребител, е отбелязан спад от 10-12%, производители и търговци са се мобилизирали да излязат на нови пазари. С 20-30% е бил засилен износът за Китай, Турция и Египет. В Русия ембаргото доведе до покачване на цените и до контрабанда на някои търсени храни. Затова бе приет нов закон за борба с контрабандата, който стана основание за унищожаване на годни храни. Според анкета на радио "Ехото на Москва" 87% от руснаците не одобряват изхвърлянето на храни.

Износът на продоволствени стоки от ЕС през отчетената година е бил за 105.6 млрд. евро, което е с 4.8 млрд. евро повече от периода август 2013 - май 2014 г. "Основните успехи са постигнати благодарение на износа за САЩ, Китай, Швейцария и ред азиатски пазари, по-специално в Хонконг и Южна Корея", се казва в доклада на ЕК. Най-значителен спад има в износа на плодове (-10%) и зеленчуци (-12%), на които Русия бе голям купувач.

Южна Корея е увеличила вноса си от ЕС с 30.8%, Китай - с 30%, Турция - с 27%, Хонконг - с близо 25%, Египет - с почти 22%, САЩ - с 15%. В доклада се казва, че взетите мерки за намаляване на загубите са се оказали успешни. Еврочиновниците преговарят за либерализация на търговските режими с повече държави, като последната от тях е Виетнам.Зов за помощ

Премиерът Бойко Борисов заяви на 11 юли в Малко Търново, че 80 млн. евро са загубите, които търпи България от рестрикциите, наложени от Русия върху вноса на земеделско производство от ЕС

"Полагаме огромни усилия да усвояваме европейски пари. Ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние, и контрасанкциите от Русия", каза той и запита: "Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?".
69
6680
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
09 Август 2015 19:51
Руските верижни машини продължават да мачкат крехките европейски плодове и зеленчуци.

Как само се съместява несъвместимото - стоманената верига и нежната ципа на европейския домат......

https://www.youtube.com/watch?v=npFbBebIRhk


09 Август 2015 19:58
Да пусна и аз едно клипче за стоманени вериги и още нещо:
ВСЯ МОЩА России
http://www.youtube.com/watch?v=35Up0Qcx35A
09 Август 2015 20:10
Изсипват европейските боклуци ( в случая сирене) точно като такива на бунището......

https://www.youtube.com/watch?v=k-_xfjrKNrM


09 Август 2015 20:25
Текстът под снимката е странен. Руските медии съобщиха, че контрабандната стока няма документи за произход и за качество.
Например тук:
http://www.1tv.ru/news/economic/289473

"В данной продукции отсутствуют сопроводительные документы, которые подтверждают качество и безопасность. И для потребителя она несет опасность для здоровья. Все сырье, которое выявляется в части обезличенным, не имеет никаких признаков идентификации, признается непосредственно незаконно ввезенным и уничтожается в обязательном порядке", - сообщил заместитель руководителя Управления Россельхознадзора по г. Москве, Московской и Тульской областям Михаил Дунин.

Човек не знае на кого да вярва.
09 Август 2015 20:28
По данни на българската статистика износът на стоки за Русия, попадащи във временния ограничителен списък за 2014 г., е на стойност 13, 4 млн. долара. През 2014 г. износът на България за ЕС се увеличава с 3.2% спрямо година по-рано и възлиза на 27 млрд. лв. Но според тавагишчите, по-добре да загубим 27 мрд. лева и да спечелим пазар за износ на 13, 4 млн. долара! Ще бъде большая пабеда на тав. Путлер!
09 Август 2015 20:42
Но според тавагишчите, по-добре да загубим 27 мрд. лева

От кое следва, че ще ги загубим?
09 Август 2015 20:51
износът на храни от ЕС се е увеличил с 5%
Значи ще се намерят пари за компенсации на френските, испанските и италианските фермери, които не са унеличили износа. За поляците въобще не става дума.
09 Август 2015 20:52
Според анкета на радио "Ехото на Москва"
09 Август 2015 20:52
бе не знам ЕС какво е спечелил, ама потребителите в България определено спечелихме, друга година гръцки ябълки по два лева килото, тая година български под левче килото, така и с картофките и с туй онуй
09 Август 2015 20:55
Русия изхвърля на сметища стотици тонове годни храни от европейски държави, защото ги определя като контрабандни и "опасни" за населението. Тя отказва да ги раздаде на нуждаещи се.
този текст за читателите на газетата ли е предназначен? аз лично го намирам евтино манипулативен и сълзлив. но знам ли, може пък някой да представи информация че някъде в европейския съюз контрабандна и/или опасна стока се "раздава" на "нуждаещите се"?
09 Август 2015 21:01
По данни на българската статистика износът на стоки за Русия, попадащи във временния ограничителен списък за 2014 г., е на стойност 13, 4 млн. долара. През 2014 г. износът на България за ЕС се увеличава с 3.2% спрямо година по-рано и възлиза на 27 млрд. лв. Но според тавагишчите, по-добре да загубим 27 мрд. лева и да спечелим пазар за износ на 13, 4 млн. долара! Ще бъде большая пабеда на тав. Путлер!

Изключително глупаво е да се лъже, когато лъжата е толкова лесна за хващане. Ей го сайта на НСИ: http://www.nsi.bg
Първо, сравнява се целият износ за ЕС с част от износа за Русия.
Второ, целият ни износ за ЕС за 2014 е 8,2 милиарда лева. Общо износът на страната се оценява на 22 милиарда. Откъде тия 27?
Трето, никъде не е речено, че трябва едното да е за сметка на другото - никой не ви пречи да изнасяте за Русия примерно лекарства. Или мотокари. Е, разбира се, ако още ги произвеждахте.
Изобщо имам усещането, че цялата рядка бозица е в най-добрите традиции на весело повтарящия всяка срещната из ивоинджевите форуми тъпотия хохъл/жолодиа. Познах ли?
И за финал:
Контрабанда из ПА в Израиль: уничтожено 700 кг сыра, 180 тонн мяса
http://www.polosa.co.il/news/israel_newse/90653/
09 Август 2015 21:10
Бойко Борисов: ...Ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние, и контрасанкциите от Русия... А не е ли по-просто България да гласува против санкциите? Или ни липсват "топки"?
09 Август 2015 21:22
*
09 Август 2015 21:44
Bloomberg: "Акците на най-големият производител в света на лосос- Marine Harvest рухнаха с 12 % след санкциите от страна на Русия. Цената на книжата на Leroey Seafood паднаха с 8.3%. В същото време на Московската биржа , акциите на " Русское море " се повишиха с 4.12 % . Пека Лаксонен - изпъл.директор на финландската Valio /производител на млечни продукти/ : 50 % от експорта ни е за Русия . След руските санкции срещу ЕС, загубите ни са тежки. Спираме производствени линии."
Според американската консултантска компания IHS , Русия е най-големият пазар за износ от ЕС на плодове и зеленчуци - около 2 млрд .дол. Този пазар сега ще бъде зает от Чили ,Еквадор, Бразилия , Египет . На среща с шефа на Россельхознадзор - тов. Сергей Данкверт , посланикът на Чили - Хуан Едуардо Егигурен е заявил, че Чили рязко ще увеличи доставката на плодове , зеленчуци,меса и млечна продукция.
За страните от Евразийския съюз , това си е още една възможност да увеличат стокооборота с Русия .Не че сега в и около веригите "Ашан", "Петьорочка", "24 часа" и други няма да видите на сергии плодове и зеленчуци, чиято търговия се контролира основно от азери, таджики и киргизи .
09 Август 2015 21:48
Четете само руски издания и гледайте руска телевизия, за да проумеете просперитета на цъфтяща и вързваща от излишъци Съветска Русия.
09 Август 2015 21:52
Е, ти кво искаш- да рупаме пуканки и Кола и гледаме само CNN, Fox News и други правилни медии , а за разнообразие да ги заменяме със "Сороска правда" или "Реститутски зов" ?
Нали уж, такова...., демокрация , различни гледни точки ?
09 Август 2015 21:53
ЕС спечелил от ембаргото на Русия

Спечелил грънци. Става дума за курсови разлики, оттам идват тия 4-5% ръст на износа в евро.
Но международната тъговия е по котировки в долари. И докато последната година средни курс долер/евро е бил около 1.2, то предишната година средния курс е бил 1.35 долара за евро.
Така заради обезцененото евро, износа изчислен в евро изглежда по-голям. Но при тази обезценка от около 12% (от 1.35 на 1.2), при равни други условия, износа би трябвало да има ръст от 12%, не едва 4-5%.
09 Август 2015 21:54
Я, да се пофтора:

-Аз не виждам нищо лошо в унищожаването? Цените на продуктите - руско производство - ще се вдигнат... От това ще спечелят колхозите... ще се замогнат... ще станат конкурентно-способни, и ще започнат да изнасят на запад... От това ще пострадат капиталистическите производители, а от там до краха на капитализъмът е един хвърлей време... И тогава силните колхози отново ще построят социализъмът ...
09 Август 2015 22:15
и от двата лагера пропаганда се лее на кила. ес например не споменава, че всички тези бързообортни стоки, непласиране навреме в русия, се продават много по-евтино къде ли не, щото иначе на боклука. проверете другата година, ако санкциите са все още в сила, дали няма да има 30% спад в износа за същите тези страни. ако и бг почне да изнася кисело мляко по 2 стотинки за кофичка и ние ще направим ХХ% "ръст" в износа.
09 Август 2015 23:02
Dorny
09 Август 2015 21:52
Е, ти кво искаш- да рупаме пуканки и Кола и гледаме само CNN, Fox News и други правилни медии , а за разнообразие да ги заменяме със "Сороска правда" или "Реститутски зов" ?
Нали уж, такова...., демокрация , различни гледни точки ?

Нали по цял ден рупате сороско-жидовски Интернет и зяпате сателитни ТВ програми идващи до вашите червени - с положителност не руски приьомници - та от какво сте недоволни?!
Като не сте доволни, спретнете си ваши, ако имате потенциал, който може да създаде нещо нормално .
09 Август 2015 23:17
Dorny 09 Август 2015 21:44
09 Август 2015 23:41
Ratimid 09 Август 2015 21:48
Четете само руски издания и гледайте руска телевизия, за да проумеете просперитета на цъфтяща и вързваща от излишъци Съветска Русия.

Всички минаха на руски СМИ, че те сега са най-интересни. Даже Хилъри Клинтън си призна, че като пътувала гледала РТ в хотела.
Всичко има по руските СМИ и най вече истински плурализъм не само на думи.
Чуваш всякакви мнения, гледаш много интелигентни и отворени хора, има и откачалки. Всякакви програми и т.н.
Корпоративната и сорофската медии се изчерпаха и по цял ден дъвчат едни и същи клишета, които ги гледа изгубва способност да мисли.
Сравнете нивото на тази класическа руска ТВ игра и подобните игри на запад например.

http://www.youtube.com/channel/UCMboB47ouL9mOKPUVbMxmpA
09 Август 2015 23:43
Чудя се, каква е целта на подобни дописки? Накъде ни води всичко това? Кой има полза от това да продължава да се нагнетява негативизъм по отношение на Русия? Ние, европейските граждани, определено нямаме полза от това! Кой тогава? Кой го прави? Кой плаща? Каква е крайната цел?
09 Август 2015 23:46
Значи износа към Русия от ЕС даже се е увеличил с 5%.
Сменен е само маршрута и опаковките.
09 Август 2015 23:51
Те тия 5% с които се хвали ЕС , руснаците ги изгориха, като контрабанда на границата.
Във връзка с това, ето един забаван коментар от руски форум.

http://cs7004.vk.me/c7008/v7008332/2b961/ht6wvWDDfeY.jpg
09 Август 2015 23:54
Джуджо осте ли мърда?
10 Август 2015 07:33
Чудя се, каква е целта на подобни дописки? Накъде ни води всичко това? Кой има полза от това да продължава да се нагнетява негативизъм по отношение на Русия?


Чудсен въпрос , ето и пример за едно творение на природата дето печели от по-горе описаното - защото и преди и сега е на копанята и грухти и се ослушва откъде иде келипира . Мисля че всеки който помни студенските бригади помни и активистите като Иво слуги на всеки който сипва в копанята.

Ето и малка справка :


Майката на Иво Инджев, Люба Асенова Инджева, от 1950 г. работи като телефонистка в МВР. От 1969 г. е назначена за разузнавач IV степен във II отдел на IV управление на ДС, с присвояване на офицерско звание „младши лейтенант“. Бащата на Люба Асенова (дядо на Инджев), Асен Стоянов Ангелов, е член на БКП от 1926 г. и активен участник в партизанското движение като ятак. На 9 септември 1944 г. активно участва в установяването на народната власт, като комендант на Княжево. През 1948 г. постъпва на работа в МВР, откъдето се пенсионира през 1960 г. Братът на Люба Асенова (чичо на Инджев), Емил Асенов Стоянов, е член на РМС и активен борец против фашизма и капитализма.
Образование
Иво Инджев получава средно образование в Софийската математическа гимназия. Завършва висше образование в СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет, където изучава специалностите „История“ и „Арабски език“. Владее общо четири чужди езика - английски, арабски, руски и немски.
Агентурно минало
След като е приет за студент в Софийския университет, Иво Инджев доброволно се обръща с молба към Първо главно управление на Държавна сигурност да бъде изпратен да учи в чужбина..


Имам ис скромно питаньне : ДругарЮ Инджев - зашо досега не сте изгорили дипломата получена от омразната Русия ?????

10 Август 2015 07:41
Единствено немога да разбера, каква е тази любов към чужда държава от български граждани коментираща във форума. За разлика от комунистическите държави, каквато беше и България, в момента "соросоидна и проробовладелската" държава е отворена и тези индивиди веднага могат да заминат за Русия! Да, ама не, те работят в омразния Запад, пестят в западна валута и децата им учат там!!! Просто тези хора са на принципа:"Не ме гледай какво правя а ме слушай какво ти говоря!", казана по друг тачин ДВУЛИЧНИЦИ.
10 Август 2015 07:58
Чак пък лЮбоф ... по-скоро отказ да се нарича "черното бяло" - а за двуличието точно тези на който се кланяш и пестиш валута са супер специалитите да си прават каквото им изнася и същевремнно да поучват света в ценности .
Ето ти и примрче : Дефолианти във Виетнам - и до сега се раждат деца с увреждания - ОМП в Ирак и Колин баш мастор лъжец в СС с епруветка пудра захар .
Списъчето е доста дълго и убедително - и ти самият със сигурнст го знаеш но не ти изнася - нъл тъй ?
10 Август 2015 10:17
Аз не залитам по никоя чужда държава и мисля, че не се причислявам към никоя от групите! А списъка ще го продължим, избиване на царското семейство, измиране от глад в Украйна поради изземване на зърното, чистка в цялата държава, Гулаг, не обявяване на Чернобил.... и ред други събития, но на Чугун не се обяснява. И Русия и САЩ са двете страни на една монета, но разликата, е че едната е изостанала държава а другата силно развита, иначе манталитета е еднакъв. И престанете да си мислите, че който не харесва Русия обича САЩ!
10 Август 2015 10:33
И престанете да си мислите, че който не харесва Русия обича САЩ!

Тоя съвет с "престанете", никак не е лесен за изпълнение... Ако го възприемем, врагът ще изчезне... И тогава? А?... С кого ще се борим? Какво ще осмисля доктрината за бедността и кръговата отбрана?
10 Август 2015 10:38
Колкото и да се дърлите, всичко е ясно. Санкциите срещу Русия вредят на България, вредят на европа. Това че сме в европейския съюз не значи че трябва да скъсваме изгодни отношения с дългогодишен партньор. Санкциите са непопулярни в България защото ние знаем че те не са заради анексирането на Крим, а за продължаване на конфликта и изолация на Русия от источна европа в американски интерес. От изолацията губи европа и най вече источна европа.
Кримския случай не е първи. Подобен е и разделения Кипър. Има ли санкции против Турция??? Подобни са и случаите в бувша Югославия. Санкциите бяха само срещу Сърбия. Извода е че има двойни стандарти при санкциите.
Отделно от това ние знаем как е създавана Украйна и как Крим е бил местен от една в друга държава. Знаем и че голяма част от населението на Крим и Украйна искаше промените и се бори за правата си.
10 Август 2015 10:40
Бах това ембарго - всички печелят от него, освен нас
10 Август 2015 10:46
Белкис Будур 10 Август 2015 10:33
Тоя съвет с "престанете", никак не е лесен за изпълнение... Ако го възприемем, врагът ще изчезне... И тогава? А?... С кого ще се борим? Какво ще осмисля доктрината за бедността и кръговата отбрана?

Ми не е лесно ма вие опитайте! Може и да стане...
А "врага" няма да изчезне. Достатъчно е да се взрете в причините за вашата "бедност", в материален и духовен план, и веднага ще го разпознаете... е, няма да е Русия, ма какво да се прави - няма пълно щастие.
10 Август 2015 11:04
@OldTen
За каква любов говорите и за какъв комунизъм?
Очевидно се интересувате от събитията по света, бихте ли си направили труда да се информирате са демографските тенденции в България последните години?
Ако за вас паричните потоци са по-важни, значи просто с Вас сме на различно цивилизационно ниво.

Предварително Ви благодаря!
10 Август 2015 11:10
но на Чугун не се обяснява


Част от изречение което напълно показва - кой къде залита . Естественно при липса на факти - епитетите политат като ято песнопойни фтички. За мен САЩ не е враг , както Русия не ми е либоФ но сламката в очите на другите не ми пречи да видя гредата е мойте - то опира до сиви клетки.

Апропо Чугуна е в основата на индусриалната революция .
10 Август 2015 11:26
Взаимните санкции между Русия и ЕС може и да се окажат полезни ! И за двете страни.

Автаркията не е лошо нещо. В мигове на върховни изпитания именно тя спасява дадена държава!

За Русия няма нищо по-добро ЕС/САЩ да и наложат санкции върху SWIFT и особено върху покупката на широкофюзелажни самолети !

Та най-сетне нещата да помръднат от мъртвата точка в тези области!

Но западняците са хитри и не искат да усилват Русия ! Значи Русия трябва да разчлени поредната си държава жертва за да се случи това.....

Win win situation. Хем глътващ малко територия хем си развиваш индустрията и стопанството......

10 Август 2015 11:33
ЗИП
09 Авг 2015 19:51
Мнения: 17,533
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Руските верижни машини продължават да мачкат крехките европейски плодове и зеленчуци.

Как само се съместява несъвместимото - стоманената верига и нежната ципа на европейския домат......


Дано не са ги смачкали твърде че да има какво да си отберът благоденстващите руснаци.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=447158225463885&set=a.121451194701258.20576.100005091337039&type=1&theater
10 Август 2015 11:43
Между другото, медийната акция срещу Русия този път беше доста добре премислена. Удара беше точно прицелен към големият грях да се "унищожава" храна, защото руският народ е видял много глад и дори гладна смърт, било през войни, било по мирно време... Всичко беше много добре синхронизирано и успяха да превърнат в Новина нещо абсолютно рутинно, като конфискацията и унищожаването на контрабандни храни без сертификат за произход... нещо което се прави дори и в България, ако случайно на контролните органи им се прииска да си свършат работата по закон.
10 Август 2015 11:45
А това, как ЕС е спечелил от ембаргото на Русия, е написано наистина като за глупаци. Няколко колеги са коментирали съвсем точно и проверимо, с числа и факти и трудно може да се спори с тях. Към момента всички европейци, включително и руснаците, губят от глупавият цирк с санкции/ембарго... ние българите сме от най-най губещите, защото управленският ни елит е много слаб, некомпетентен, глупав и безволеви. СЕГА нашите управляващи са се снишили и се надяват бурята да ги отмине, но по всичко личи че това няма как да стане... ние вече губим...
10 Август 2015 11:51
Убягва ми логиката. ЕС печели от ембаргото на Русия, увеличава износа, но се натискат да внасят в Русия и руснаците трябва да унищожават стоката.

Що се отнася до увеличен износ, отчетен в пари, това е много мъглява зона. Скок в цените води до "увеличен" износ.
10 Август 2015 11:57
Видоезаснемането е прецизен ход на руската медийна машина. Идеята е да предизвика болка в европейските производители и в същото време да покаже на обикновения руснак абсолютната строгост на закона !

По същия начин се процедира в САЩ където показват екзекуции по телевизията на осъдени на смърт.....

Това за някакъв глад някога си са хленчения на НПОшките, които по този начин се опитват да върнат нещата назад защото много добро разбират колко правилен е ходът с демонстративното унищожение на контрабандата.....

10 Август 2015 12:01
ЗИП 10 Август 2015 11:26

Абсолютно вярно е, това дето си написал. Русия и България вървяха по лесният път. Да не произвеждат, а да внасят. Дори първоначалното натрупване на капитали, след "промените", стана по този начин. Внос и продажба на гладният за луксозни стоки народ. България ще продължи по този път, но Русия има шанс да направи истински реформи.
Що се отнася до санкциите, те са повече за пропаганда. След налагането на "санкции" САЩ купиха от Русия военно оборудване за милиарди и много западни фирми построиха заводи в Русия.
10 Август 2015 12:03
Поначало е груба грешка ЕС да изнася селскостопански продукти.
Продукти които са субсидирани, автоматично прехвърлят субсидиите извън ЕС.
Просто прехвърляме печалбата от другите високотехнологични производства чрез селскостопанските стоки извън ЕС.
Обема на селскостопанското производство в ЕС трябва да бъде принудително ограничено или да се премахнат субсидиите.
Никой няма нужда от това свръхпроизводство на хранителни продукти.
Освен гладниците извън ЕС.
10 Август 2015 12:12
Само си направете простата сметка!
ЕС е продал за 105 милиарда, а спомняте ли си колко са субсидиите в ЕС за земеделието и животновъдството?
Даже сме на загуба.
10 Август 2015 12:17
В подкрепа на това дето написах по-горе и становището на ЗИП.
Санкции и ембарго принуждават запдни фирми да се установяват в Русия, от което Русия печели. Потърсих и се изненадах на факта, колко нови предприятия стартират в Русия. Потърсете и вие и ще видите. В Google въведете:

Россия запустили новый завод 2015

Ето само за юни 2015г: http://www.e-news.su/in-russia/66761-novye-proizvodstva-rossii-iyun-2015.html
10 Август 2015 12:31
Мъдааа... благодаря за линка... примерно това по-долу е откритото на 15 юни! Три завода, като единият е американска инвестиция! Интересно, колко завода и производства са открити в България не на 15-ти, не през Юни, а от началото на годината?

В г. Челябинск открыт новый офисно-производственный комплекс «Метран» по разработке и производству инновационных средств измерения и систем автоматизации.Инвестиции американской компании Emerson составили около 1,5 млрд рублей. Производство создано на базе дочернего предприятия Emerson ЗАО «ПГ «Метран». На данный момент в компании Emerson в Челябинске работает около 1000 человек, планируется увеличить число работников до 1600.
На новой производственной площадке разместят уже существующие цеха, а также откроют новые наукоемкие производства. В новом корпусе корпусе уже запущены линии сборки средств измерения, а также участки по изготовлению шкафов управления, метрологического и регулирующего оборудования.


В г. Шахты Ростовской области открыт новый производственный комплекс «БТК — текстиль».
Объем инвестиций российского производителя спецодежды «БТК групп» в комплекс предприятий по выпуску высокотехнологичного текстиля из синтетических волокон составил 2,5 млрд рублей.
Запуск производства высокотехнологичных тканей и трикотажа — второй этап проекта. В середине 2014 года были запущены швейные цеха комплекса. На новом предприятии создано более 2000 рабочих мест. С запуском производство химических красителей и утеплителя количество рабочих мест будет увеличено.

В г. Ростов-на-Дону, на заводе «Ростсельмаш» запущен конвейер сборки нового комбайна «RSM 161».
Новейшая российская разработка воплотила в своей конструкции более двадцати запатентованных инновационных решений конструкторов «Ростсельмаша». Ежегодный объем поставок составит не менее 400 единиц.
RSM 161 создавался при государственном софинансировании. Комбайн выступает родоначальником целого поколения новых уборочных машин разных классов производительности, разрабатываемых с перспективой на ближайшие 10 и более лет.
10 Август 2015 12:52
Санкции и ембарго принуждават запдни фирми да се установяват в Русия, от което Русия печели.

Казах ви? Нали? По-горе - за колхозите... От това ембарго печели само Русия...
10 Август 2015 12:54
От различните възгледи,раздухваните вътрешни борби и колебания сред брюкселското ръководство,може да се възползва преди всичко Русия. Затова то трябва да задължи страните-членки да задълбочат дружбата и сътрудничеството помежду си,и под лозунга”да изправим изкривените фиданки”,те трябва да покажат,че са твърдо решени да отвърнат на възникналата заплаха за европейското единство.
10 Август 2015 12:58
Виж това по-горе са факти - без епитети и без лИбоф - сухи факти. Няма враг, няма приятел - това и на Чугун може да го обясниш - нъл тъй ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД