:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Банско опера фест" вече е три дни

Даниела Дякова в "Кармен" на Русенската опера.
В края на август

"Дон Кихот", "Кармен", "Царицата на чардаша"



Освен че е дом на джаза (и в момента), ски курортът Банско приютява и други жанрове през летния сезон. В края на август там за шеста поредна година ще звучат оперни арии под открито небе. Фестивалът "Банско опера фест" за пръв път ще се проведе в три вечери - 27-и, 28-и и 29-и.

В първата фестивална вечер балетът на Държавната опера в Русе ще представи "Дон Кихот" по адаптацията на Силвия Томова, която гарантира една вълшебна вечер за всеки почитател на балетното изкуство. На 28-и гастролира Варненската опера с "Кармен" под диригентската палка на Светослав Борисов и режисьорската работа на Кузман Попов. Солисти в най-прочутата опера на Бизе са големи имена от българската оперна сцена - Даниела Дякова, Иван Момиров, Пламен Димитров, Евгени Станимиров и др.

Заключителната съботна вечер ще е посветена на оперетния жанр. "Царицата на чардаша" от Имре Калман, представена отново от русенската опера, ще прозвучи под диригентството на Найден Тодоров. Режисьор е Марио Николов, който изпълнява и една от главните роли заедно с Мария Цветкова.

Оперният фестивал традиционно ще се проведе на централния площад "Никола Вапцаров" в града. Входът е свободен, а представленията започват от 20:30 ч.



816
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД