:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министър Петкова откри банкова сметка за фонда "Спасяване на енергетиката"

Открита е временна банкова сметка за набиране на средства в новия енергиен фонд "Сигурност", в който ще влизат по 5% от приходите на енергийните фирми, съобщи ресорното министерство. Във фонда ще отиват и постъпленията от продажбата на квоти за парникови емисии. След като бъде избран управителен съвет на фонда и се уточни правилникът му, събраните пари ще бъдат прехвърлени по неговата сметка.

Фондът трябва да намали дефицита в НЕК. Според много от производителите обаче таксата ги обрича на фалит. 5-те процента вноска ще ударят и самата НЕК, защото тя е холдинг и включва големите вецове, които също дължат таксата.

По изчисления на КЕВР 226 млн.лв. ще са приходите от емисии, а от вноските на предприятията ще се събират около 211 млн. лв. приходи на година. От таксите са освободени т.нар. американски централи - "Марица-изток" 1 и 3. По силата на договорите, подписани между НЕК с тях, всички разходи във връзка с промени на данъци и такси след сключването на споразуменията се поемат от държавната електрокомпания.
1
840
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Август 2015 20:34
Фалитът е хубаво нещо. Без фалити няма капитализъм. Щом си близо до фалита, потърси вината в себе си. Ако не можеш, стани наемен работник, защото не ставаш за друго.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД