:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Метрото е глобено с над 6 млн. лв. за нарушения при търговете

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Поръчката за избор на фирма, която да организира тържеството беше обявена само две седмици преди откриването на втория лъч на метрото - 31 август 2012 г. Организацията включваше музикални изпълнения на голяма сцена. Откриването беше увековечено във филм и 1500 фотоалбума.
На столичното метро, което е най-голямата гордост на ГЕРБ, са наложени глоби за над 6 млн. лв. заради нарушения при провеждане на търгове. Това става ясно от отговор на транспортното министерство до "Медиапул". Финансовите корекции са наложени от управляващия орган на ОП "Транспорт" 2007-2013 г., по която се финансира подземната железница.

Най-голямата глоба е за над 6.2 млн. лв. Тя е свързана с избора на строители на последния пуснат в експлоатация участък - от "Цариградско шосе" до летището и от "Младост 1" до Бизнес парка. Установеното нарушение е заради несъответствие със Закона за обществените поръчки, но не е посочено какво точно е то. "Метрополитен" обжалва финансовата корекция. За този участък има още една наложена санкция от 17 439 лв., която също е заради проблеми в търговете. За грандиозното откриване на втория лъч на метрото, което струваше близо 50 хил. лв., е наложена глоба от 3854 лв. за ограничително условие в тръжната процедура.

Граждани нееднократно са настоявали да се направи пълна проверка на изграждането на метрото, защото не може такъв голям обект да не подлежи на контрол.

ПРЕДСТОЯЩО

Догодина се очаква да започне изграждането на третия лъч на метрото от бул. "Владимир Вазов" до ул. "Житница". То трябва да е готово до края на 2018 г. През октомври пък общината има намерение да обяви процедура за нови 4 км с четири метростанции от "Красно село" до жп гарата в Горна баня. Продължението на третия лъч ще се изгражда със спестени пари от третия лъч. Прогнозната му стойност е 80 млн. лв. Тя ще тръгва от ул. "Житница" и ще стига до бул. "Президент Линкълн", където ще е има спирка на метрото. Оттам продължава до бул. "Монтевидео" в ж. к. "Овча купел 1" - следващата спирка, и стига до болница "Доверие" в ж. к. "Овча купел 2", където също ще има станция. Оттам ще стига до Околовръстния път, където ще бъде изградена жп спирка Горна баня по подобие на тази на гара "Искър". Така от метрото ще може да се хващат директно влаковете от София в посока Перник - Радомир - Кюстендил или към гръцката граница.
6
1358
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
11 Август 2015 22:27
Както е казал другаря Тодор Живков - Конкурсното начало не означава и конкурсен край!
11 Август 2015 22:29
Какво е това "Метрото"?
Няма ли човек или колектив зад Метрото?
6 млн. да ги плащат тези, които са опоричили търговете и са прибрали едни пари
11 Август 2015 22:46
Ако знаете пък каква врътка се е направила, за да спечели руска фирма доставката на последните няколко партиди влакчета... За първите няколко поръчка не е имало, дорде не рече някой.
12 Август 2015 09:26
Еми избирайте пичове, или метро с такива далавери, или пешачката из тръстиката. Тва е.
12 Август 2015 11:23
От 10 години пиша и повтарям едно и също:

МЕТРОПОЛИТЕН е черната КАСА, или по-скоро дори БАНКА, на Б.Б. Неслучайно Братоев получи орден от "президента" за заслуги... но към кого и за какво?

За това, че е си е вършил работата, за която му плащат ?!?!?!?!?!?!?!

Неслучайно половината (а може и повечето) депутати от София са бивши кадри на Метрополитен...

Б.Б. набра скорост именно по времето, когато се засили строежа на метрото след като потекоха пари от фондовете към него...

Или Б.Б. е проект на Метрополитен, или обратното...

Целта е ясна...
12 Август 2015 11:28
"emokanara
2015-08-12 09:26:31 Еми избирайте пичове, или метро с такива далавери, или пешачката из тръстиката. Тва е. "

Заради подобни първобитни "мисли" сме на този хал...

Овце с овчар начело!!!

И парламент, пълен с байганьовци от различни бои...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД