:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Тропосферен вълновод

Лятос враговете на отрудения българин се увеличават поне с един. Освен вечното зло под формата на началник, сезонно засилващият се пек също започва да трови работната атмосфера и да подстрекава иначе всеотдайният служител да блее все по-често и продължително. Копнеейки за светло пиво, поднесено от сервитьорка по монокини, или за узо, налято от барман нудист на гръцки плаж, отнесеният работник съвсем забравя, че основният му душманин си остава все един и същ.

"Чужди шефове мачкат БГ служителите в офиса", сепва от унеса "Монитор". И добавя, че "началници от Италия, Канада и Гърция обиждат нашенците заради етноса". От шефката на комисията по дискриминация научаваме, че гръцката ненавист към работната ни ръка била с дълбоки и дълговечни традиции. Но от канадци и италианци подобно нещо не сме очаквали! От дума на дума става ясно, че всъщност КЗД се нуждае от "по-висок бюджет", за да бори експлоататорския гнет.

Чуждият ботуш обаче ни тъпче дори когато сме само на крачка да реализираме въжделенията си. А-ха да се опнем на плажа, и пак проблем... "Топлото море виновно за радиата на турски", адвокатства "Труд" на чуждите станции. Явлението, заради което Истанбул и Букурещ заглушават сигнала в Приморско и Бяла, се наричало "тропосферен вълновод". Сиреч, изпаренията на морето увеличавали проводимостта на радио вълните. Но не и на българските такива, понеже "родните радиооператори нямат интерес да влагат средства в станции по граничните райони". Е, значи все пак не е в топлото море ключът за бараката.

Все тая, ние си го връщаме на гадните чужденци кой както може. "Нашенци варят компоти на плажа в Гърция", дава пример "Монитор". Бурканите и капачките - от нас, от тях - токът за електрическата тенджера, която също пристига с куфара през Кулата. Хитро. А и безопасно, като се има предвид до какво може да доведе традиционният метод на село: "Варене на компоти изпепели къща" ("Новинар"). В такива битово нагорещени райони проводимостта на вълните сигурно е тройна, което отчасти обяснява защо по радиоточката в Берковица звучи сръбско.
1138
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД