:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кирчев е 1/2-финалист на световното по кану-каяк

Снимка: БНР
Станилия Стаменова (вляво) и наставникът й - двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, подготвят кануто за поредна тренировка преди квалификациите в Милано.
Мирослав Кирчев се класира за полуфиналите на 1000 м едноместен каяк от световното първенство по кану-каяк в Милано (Ит). Българинът, който е сребърен медалист в дисциплината от миналата година в Москва (Рус), спечели своята серия за 2:33.797 мин. Това е четвъртото най-добро време измежду всички полуфиналисти. По-бързи от Кирчев бяха само Артуур Петерс (Бел, 3:31.535), 5-кратният световен шампион Макс Хоф (Гер, 3:31.553) и двукратният еврошампион Арех Юреня (Блрс, 3:32.656).

Кирчев ще гребе на полуфиалите днес от 17.22 ч. българско време, като той бе разпределен в първа серия. Русенецът ще участва в следващите дни и на 500 м едноместен каяк.

Също днес ще започне своето участие и единственият ни друг представител в Милано - Станилия Стаменова. Европейската шампионка ще участва в коронната си дисциплина (макар и неолимпийска) - 200 м едноместно кану. Миналата година в Москва тя спечели сребърен медал на 200 м.

Световното първенство в Милано е и олимпийска квалификация за игрите в Рио догодина.
630
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД