:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИЯ

Войната пламва с нова сила в Украйна

Двете враждуващи страни в Донбас отново активизираха военните си операции, независимо от примирието от Минск
Военните заводи в Украйна продължават да бълват военна продукция заради конфликта в Донбас.
Военното ръководство на Украйна постоянно твърди напоследък, че броят на руските военнослужещи на тяхна територия и на границата с Русия вече превишава 50 000 души, което може да доведе до нова ескалацията на конфликта в Донбас. Според докладите на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана на територията на страната се намират почти 9000 военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация. Останалите военни части, сред които механизирани щурмови подразделения и системите за връзки, се намират в руската Ростовска област на границата. И това без да се смятат 33 400 членове на т.нар. "незаконни въоръжени формирования" на опълченците, които се подкрепят от Русия и се намират в Източна Украйна. Те разполагат също така с 400 бойни танкове и почти 2000 бронирани войскови транспортьори, които са в пълна бойна готовност. Западните страни продължават да обвиняват Русия, че взема пряко участие в този конфликт, а Москва отрича категорично това.

През последните дни напрежението в Донбас достигна нов връх, след като двете враждуващи страни подновиха бойните действия, независимо от второто примирие от Минск. Новите сблъсъци отнеха по различни данни живота на най-малко 17 души. Броят на загиналите е най-високият през последния месец, като в същото време Русия предупреди, че Киев се подготвя за нова офанзива срещу бунтовниците. Според руския външен министър Сергей Лавров украинските сили засилват дейността си в Широкино, село на 10 км от стратегическото пристанище Мариупол на Азовско море. В същото време силите на Киев се сражават с бунтовниците за контрола на стратегическа магистрала, свързваща Донецк с Мариупол, който е един от последните големи градове в региона, контролиран от правителството. Различни телевизии показаха продължаващото



страдание на обикновените хора,



които продължават да загиват в този конфликт. Една жена разказа как нейната дъщеря и тримата й внуци са били тежко ранени и откарани от украински войници в най-близката болница. Наталия разказа, че взривът е бил с такава сила, че я е изхвърлил през прозореца на къщата. "Аз съм страшно благодарна на украинската армия за това, че действаха толкова бързо, но всички ние искаме тази война да свърши по-бързо и да не загиват повече невинни хора", каза тя.

По данни на разузнаването на украинската армия на територията на Украйна се намират 300 системи "Град", като 200 от тях са в ръцете на опълченците, които са разположени на стратегически места, като футболния стадион в Донецк. Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) постоянно предупреждава, че примирието не се спазва от двете страни и отново се използва тежко въоръжение, танкове и леко въоръжение. По думите на представители на ОССЕ по-голямата част от обстрелите



са насочени срещу жилищни квартали,



което директно заплашва живота на цивилните жители. През последно време командирите на украинската армия и на опълчението подновиха своите нападения срещу различни градове на фронтовата линия. Миналата седмица дори бе съобщено, че 400 опълченци от т.нар. Донецка народна република (ДНР) се опитаха де превземат стратегическото село Старогнатовка, но атаката бе отблъсната от 72 бригада на украинската армия. Нейни командири твърдят, че противникът е дал много жертви и директно ги нарекоха "руско пушечно месо".

Наскоро зам.-шефът на Народния съвет на ДНР Денис Пушилин също заговори за заплахата от началото на нови бойни действия. "Киев със сигурност разбира, че ако споразуменията от Минск бъдат прекратени, то това ще се превърне в безполезен документ и това означава война, в това число извън пределите на Донбас, и може да се превърне в голяма война", каза Пушилин. Той отбеляза, че киевските власти не са изпълнили напълно условията на Минския договор и нарушиха условията за прекратяване на огъня. Тъй като от началото на конфликта през април м.г. вече са загинали над 6000 души и почти едни милиони укаринци са бежанци, много хора се боят от ново ескалиране на насилието.

По време на своята визита в Киев в началото на август британският военен министър Майкъл Фалън директно подчерта, че според него този конфликт си остава "горещ" и не вижда как в близко време ще му бъде "сложен край". В докладите на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана се описват подробно увеличаването на активността на привържениците на опълченците в интернет и използването на wi-fi на територията на Украйна, както и на текстовите съобщения и телефонните разговори. Това според някои анализатори говори за очевиден ръст на активността на бунтовниците. Руската страна пък съобщи, че има сведения как



украинската армия концентрира



големи сили, включително бойна техника в Донбас, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти в Крим, където бе на посещение. "Именно опълчението на Донбас предложи да се изтегли бойната техника с калибър под 100 милиметра. За съжаление, противниковата страната не направи това, а напротив - според разполаганите от нас данни тя съсредоточава там свои подразделения, включително засилва бойна техника", подчерта Путин. "За съжаление, днес наблюдаваме ескалация и вината за това не е на опълченците, тя е на противниковата страна", добави президентът. "Надявам се, че няма да се стигне до открити и преки мащабни сблъсъци. Що се отнася до споразумението "Минск-2", смятам, че няма никаква друга алтернатива за регулиране на положението и в крайна сметка мирът несъмнено ще възтържествува. Нашата задача е да минимизираме загубите, с които да постигнем този мир", изтъкна руският президент.

Професорът по международни отношения от университета в Ню Йорк Марк Галеоти смята, че данните на украинските власти в Киев говорят за това, че Русия готви своите привърженици в Донбас за възможно настъпление. "Още по-голяма промяна, освен поредното струпване на войски в региона, е променената вече структура на командните структури в ДНР и ЛНР, в които вече има голям брой бивши офицери от руската армия и спецслужбите. Опълчението, което преди получаваше от Русия само подкрепа и оръжие, вече получава и закалени в битки командири", отбеляза професор Галеоти. Командир от 93 механизирана бригада на украниската армия, която наброява 4500 военнослужещи, който пожела да остана анонимен, каза, че в настоящия момент неговата страна е добре защитена и може да отрази всяко нападение. Той обаче се изпусна, че възможните последствия от мащабно настъпление на въстаниците, при подкрепата на Русия, може да доведе до настъпването на "голяма война" и дори Трета световна война.

 Две момичета разглеждат разрушената им от обстрели къща в Донецк.
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Британският военен министър Майкъл Фалън (вторият отдясно) разговаря с украински войници по време на тяхно обучение от британски военни съветници край Житомир.
147
7655
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
147
 Видими 
20 Август 2015 20:16
Украинските разузнавания, министерства казали, заявили - още малко и човек ще остане с впечатление за авторитетност. Да не забравяме как преди година военният министър на същата тая страна се изцепи по телевизията, че Русия била употребила два тактически ядрени заряда. Някак си никой не можа да го потвърди, макар че такива неща незасечени не остават. След всичко това тая същата групичка дето формира това правителство се показва като нещо авторитетно и нормално? Горният пример е просто най-фрапиращия идиотизъм (поне за мен де), иначе примери за завършената несъстоятелност на Украинското правителство и разузнаване има като за написване на книга дебела поне колкото Гинес. Не знам кой ми е промил мозъка, че ги забелязвам тия неща, ама туй и още няколко от тия простотии ги видях и чух в цялото им величие, после ми обясняват, че не съм и руската пропаганда ме била омазала. Ами има си онлайн трнслации на украински ТВ, от техни сайтове, малко напън иска езика, ако не си го учил, ама се свиква. Та тоя Нейтън не знам какви ги мисли, но ако ще пляскат Русия, трябва двойно да пляскат Украйна, за да може човек със всичкия си да приеме Западните позиции по въпроса за сериозни и честни.
20 Август 2015 20:27
Тва е ясно. Путинова Русия нема никакъв друг ход към Украина освен войната в Донбас. Как да преглътне звучния шамар, който й зашлеви и украинския народ, последен от европейските. Сега мафиотската бензиностанция го наказва.
Кво щастие, че избегахме от тоз див свят.
20 Август 2015 20:35
По данни на разузнаването на украинската армия на територията на Украйна се намират 300 системи "Град", като 200 от тях са в ръцете на опълченците, които са разположени на стратегически места, като футболния стадион в Донецк

20 Август 2015 20:36
Кво щастие, че избегахме от тоз див свят.




Майдан в Москва!
20 Август 2015 20:46
Кво щастие, че избегахме от тоз див свят.

От себе си не можеш да избягаш.
20 Август 2015 20:51
Според руския външен министър Сергей Лавров украинските сили засилват дейността си в Широкино, село на 10 км от стратегическото пристанище Мариупол на Азовско море.

Широкино и Мариупол са си в Украйна.
Каква дейност имат там украинските сили не е работа на Лавров...
20 Август 2015 20:51
Мужик 20 Август 2015 20:27
Мужик, ти верно ли го мислиш това? Ха ха...
Укрите заедно със всичките Натовски сателити нямат никакви шансове срешу Москва на континенталният полигон.
И това го знаят във Вашингтон.
Целта е друга да се отслаби Русия като конкурент на САЩ в глобален мащаб.
Това трябва да го разберат и глупавите ни политици.
Каква цена ще платим за тази авантюра. За Украйна да не говорим, какви ще са последиците.
Жалки са, че не са разбрали, че ги използват и ще ги пожертват в играта.
20 Август 2015 20:54
ЛНР с 1 сентября полностью переходит на рубль

Совет министров Луганской Народной Республики (ЛНР) постановил, что с 1 сентября основной денежной единицей в ЛНР является российский рубль.

http://rusnod.ru/novosti/lnr-i-dnr/politika/politika_10459.html
20 Август 2015 20:58
Путин предложил украинским властям отказаться от Донбасса

http://www.youtube.com/watch?v=1ztXOndcjLM
20 Август 2015 20:58
Жалки са, че не са разбрали, че ги използват и ще ги пожертват в играта.


Ами виж тези момчета на снимката ... Дали има някой, който да се запита "Какво общо имам аз с този британец от другия край на Европа? Той ли ми е по-близък от съседа ми, с който деля една вяра, един език, една история? Трябва ли да съм благодарен за това, че е дошъл тук да види как неговите ме обучават как по-добре да си прегризем гърлата пак със същия тоз мой съсед? Кому е нужно всичко това?"
20 Август 2015 21:00
Firmin 20 Август 2015 20:58
20 Август 2015 21:03
Путин предложил украинским властям отказаться от Донбасса

Нема лошо.
Въпросът е и че Путин не ще Донбасса...
20 Август 2015 21:03
Доллар и евро продолжают быстрый рост на бирже в Москве.
========================================================
- Владимир Владимирович, вызывает обеспокоенность нефть 46.65 и рупь - 67.42 за доллар!
- А вы знаете какой госдолг у США?


С по-здрави от dustman.
20 Август 2015 21:11
Ами виж тези момчета на снимката ...

Вижда ме ги. Здрави, прави и калени юнаци в битките срещу хаганата, готови да защитават своята родина...
20 Август 2015 21:19
.
20 Август 2015 21:52
С по-здрави от dustman.
Хъм и от мен да му пратиш много поздрави
20 Август 2015 22:00
Никогда мы не будем братьями (песня)

https://www.youtube.com/watch?v=jj1MTTArzPI
20 Август 2015 22:07
Toni75 20 Август 2015 22:00
Авторката на песента избяга в Москва. Често я дават за пример в руските толк шоута.
20 Август 2015 22:09
Авторката на песента избяга в Москва.

Не тя, а приятелят ѝ, за да се измъкне от мобилизацията, но да, пак е забавно
20 Август 2015 22:12
Е, поне се поправяте на време...това пропагандата не е лесно занятие!
20 Август 2015 22:19
Алчни грантаджии изпълзяха на припек.


Фронтовак, бегай на Поморие да копаш окопите, ми не се ослушвай!
Тука не е синекура
20 Август 2015 22:20
Заеми ред пред касата. Днес плащат, но ще продължат другия месец.
20 Август 2015 22:20
Е, поне се поправяте на време

Просто ти заостряме ръбовете на тухлите, нубиецо
20 Август 2015 22:23
Чак когато броят на жертвите надхвърли 100-200 хиляди ще започне същинския конфликт.
20 Август 2015 22:24
Я на каса не се редим, всичко у банката, през SWIFT.

Нубия, голяма държава с високи технологии, хаганато нема стигне я!
20 Август 2015 22:25
Firmin 20 Август 2015 20:58

Жалки са, че не са разбрали, че ги използват и ще ги пожертват в играта.


Ами виж тези момчета на снимката ... Дали има някой, който да се запита "Какво общо имам аз с този британец от другия край на Европа? Той ли ми е по-близък от съседа ми, с който деля една вяра, един език, една история? Трябва ли да съм благодарен за това, че е дошъл тук да види как неговите ме обучават как по-добре да си прегризем гърлата пак със същия тоз мой съсед? Кому е нужно всичко това?"

Сигурно има. Ама се и запитва: "Съседът ми обаче ни се води, ни се кара, нищо, че според него сме рода. Ни граници, ни межди признава, ако му се прище, прегазва ги. Какво били границите между братя, разправя. И щото ми е писнало от туй братство, дето ний сме все по-малкия брат, добре че са тук СЕГА британчетата и американчетата, та големия брат да се сапикясва малко и не си разиграва коня в нашия двор, както е свикнал. На британчетата и американчетата хубавото им е, че стриктно спазват договореностите и ROE (Rules Of Engagement), не си позволяват волности като големия брат и въобще се държат прилично. Най-малкото, не носят по три-четири часовника на ръка."
Като претегли нещата, решението за нашенеца идва от само себе си. Знае той, най-големите гадости баш от родата може да дойдат... Както са и идвали - Сръбско-българската война, сърбизирането на Македония, съпротивата на Русия срещу Съединението.
20 Август 2015 22:27
щурчо 20 Август 2015 21:11
Ами виж тези момчета на снимката ...
Вижда ме ги. Здрави, прави и калени юнаци в битките срещу хаганата


Кой хаганат бе Щурчо? Хазарският ли?
Щото герба на Украйна е хазарска тамга и на площада им Киев са им сложили други елементи/ символи от Хазарският Хаганат.


Герб Украины — хазарская тамга. Украинцы - наследники Хазарского каганата
http://kanibolotsky.livejournal.com/73292.html

http://politikus.ru/articles/29162-razoblachenie-istorii-drevnih-ukrov.html
20 Август 2015 22:27
politnavigator.net,20.08.2015 : "Директорът на украинския филиал на страните от ОНД Денис Денисов : В случай на настъпление на Украйна към Донбас, то за Русия няма избор и тя ще защити ДНР и ЛНР "
Ако не бяха интересите на либералния вектор в Кремъл , които се разминават с интересите на обикновените руснаци , страхът от поява в Донбас на социална държава , съчетано с експроприация на заграбеното за 23 години от украинските олигарси , а този пример пък вземе , та се прехвърли през руската граница , досега щеше да има мир в Украйна. Хунтата - сритана , държавата денацифицирана , а хохлите избрали своя път свободно .
Руският президент няма много полезни ходове : или разменя Асад за Украйна , но ще срещне съпротива на Иран ; или превръща Донбас в Приднестровие , или сваля режима в Киев . НАТО, САЩ? - колкото успяха да се противопоставят при Сукашвили в 08/08/2008, толкова и сега ......
Иначе преждевременно ще види в Кремъл на негово място Кожугетович, Сергей Иванов или тов. Рогозин. Което е най-добрия за него вариант за отстъпление до 2018г. при загуба на Донбас. Руснаците и от двете страни няма да му простят.
Полк. Стрелков: " За Русия има само едно решение и то е военното - сваляне на хунтата в Киев . Колкото по рано , толкова по-малко жертви сред жителите на ДНР и ЛНР."
20 Август 2015 22:32
Kobat
20 Авг 2015 22:27


А процентите на Окурка?
20 Август 2015 22:34
auslander 20 Август 2015 22:09
Приятелят и загинал в АТО.
20 Август 2015 22:37
за трети път...

Пети, ако броим последната година. Ако броим и Броды през 44 г. - шести.
20 Август 2015 22:38
.
20 Август 2015 22:44
Фашисткият режим на Окурок може да бъде свален само от руснаците.
Майдан в Москва, СЕЙЧАС!
20 Август 2015 22:45
Украйна е неестствен колос, отчайващо неспособен на самостойна мотивация да се консолидира в Държава ...
Това ли не е разбрала собствено Европа, без кралството и неговия задморски франкенщайн ??? ...
Като диванета, само наблюдаваме всякак необоснована ревизия на Решение на Великата тройка от края на ВСВ ...
20 Август 2015 22:46
Майдан в Москва, СЕЙЧАС!

Ма некой да те спира? Флаг в руки, барабан на шею, паровоз навстречу - ей я къде е Москва, заминавай да ставаш герой.
20 Август 2015 22:51
Флаг в руки, барабан на шею, паровоз навстречу - ей я къде е Москва, заминавай да ставаш герой.


Това, май не е според правилата на форумо

Ну, СЕЙЧАС аз не съм поданик на хаганато.
20 Август 2015 22:54
Кое не е според правилата на форума? За поданството - можеш да се запишеш доброволец в наци-аналната гвардия, ще ти дадат украински паспорт. Отделно и Ляшко ще ти намери приложение
20 Август 2015 22:57
Ще дойде момент самата украинска армия ще свали военните престъпници в Киев , и самите украинци ще ги линчуват. Колкото по-рано , толкова по-добре. За украинците.

Блажени са верующите. Тяхно е царството небесно.
Земното, обаче, принадлежи на реалистите. Които виждат фактите, такива, каквито са. Въпреки пропагандната пушилка.
- Русия нахлу с армията си в съседна държава и отне част от територията и. Което я прави агресор и виновник за настоящата война. След което неуспешно се опита да легитимира действията си с "референдум", ама под дулото на оръжието.
- Русия прати диверсанти под ръководството на офицера от ГРУ Гиркин да организират въоръжени сблъсъци в Донбас. Които прераснаха в пълонмащабна война, с участието на редовни руски "отпускарски" части с цялото си въоръжение. За протокола руската военна администрация поддържаше и поддържа готовност да ги уволни със задна дата в случай на нужда.
- Украинските ВС се явяват защитници на териториалната цялост на Родината си и все повече осъзнават тази си мисия, въпреки проблемите (къде ли ги няма!). С международната подкрепа победата им е просто въпрос на време.
Това е положението. На путинопоклонните задунайци със съветско самосъзнание им предстои да преглътнат поредния горчив хап. Какво пък, вече трябва да са свикнали, не им е за пръв път.
20 Август 2015 22:58
Кой хаганат бе Щурчо? Хазарският ли?
Щото герба на Украйна е хазарска тамга и на площада им Киев са им сложили други елементи/ символи от Хазарският Хаганат.

Е, ти нали се интересуваш от скити и сармати.
Не разбра ли, че тази тамга я има юще от техно време, та даже и в герба на Дуло...
20 Август 2015 23:00
Никаква хунта не могат да свалят сами украинците . Зомбирани са, тотателен медиен,икономически , финансов контрол и буквално терор срещу всеки инакомислещ.
Митовете на сурковци и кургиняновци : "Нас искат да ни вкарат във война " , " Още малко и режимът в Киев сам ще се сгромоялса поради икономически проблеми" само водят до нови глътки въздух за режима в Киев - зачистка на Донбас от етнически русанци , разрушаване на инфраструктурата, която дори и основно датираща от съветско време , даваше 30 % от експорта на Украйна . Всеки ден там умират деца, жени , разрушават се домове .
САЩ ще поддържат на командно дишане режима в Киев , толкова колкото е необходимо за тях, и няма да допуснат свалянето му от хохлите , които и без това са разделени на западенци, малоруси, русини и какви ли не .
Военното решение е единствено възможното трайно за Русия решение .
20 Август 2015 23:01
Варшавские ультрас на протяжении всего матча с удовольствием всячески провоцировали болельщиков украинской команды, выкрикивая ругательства в адрес новоявленных героев Украины во главе со Степаном Бандерой. Так, поляки долго и бодро скандировали, что Бандера — это знаменитое русское слово из трех букв, желали смерти всем его последователям и утверждали, что Львов — польская земля.

Като гледам новите братя на украинците не мога да не ги поздравя с правилния избор.
Още малко и режимът в Киев сам ще се сгромоялса поради икономически проблеми" само водят до нови глътки въздух за режима в Киев - зачистка на Донбас от етнически русанци , разрушаване на инфраструктурата, която дори и основно датираща от съветско време , даваше 30 % от експорта на Украйна . Всеки ден там умират деца, жени , разрушават се домове .

Дори и така да е. При последното проучване под 50% са се определили за присъединяване към Русия. Насила хубост не става. Глас народен - глас божий.
А режима ще се сгромоляса, ако западът не го поддържа икономически. Щом и верните кучета ( ама наши ) бягат
В Киеве признали, что число дезертиров из СБУ, дела которых расследует прокуратура, достигло почти 1400. В основном «перебежчиками» объявлены те, кто остался работать в Крыму или перешел на сторону ДНР и ЛНР. http://vz.ru/politics/2015/8/20/451972.html

Фалита на небратята е до месец.
20 Август 2015 23:07
Какво пък, вече трябва да са свикнали, не им е за пръв път.


Срамуват се...това е като нова булка, да мисли да доказва, че и отзаде не е честна.

20 Август 2015 23:13
Военното решение е единствено възможното трайно за Русия решение .

Мда, само дето Батюшката нема деньги за него. Трайната окупацията на Украйна е скъпо удоволствие...
20 Август 2015 23:13
.
20 Август 2015 23:15
Това, май не е според правилата на форумо
То и други фатки не са по правилата , ама карай нубиецо
20 Август 2015 23:21
А, то защото "СЕЙЧАС", не е на Окурка?
Лапкането свърши...СЕЙЧАС...на фотосинтеза.
Но, безсспорно...гони "българската" журналистическа етика.
Нали, тъй?
20 Август 2015 23:22
Muktata
20 Авг 2015 23:13

Я, зачатъци на здрав разум! Явно пребиваването в Гейропата оказва влияние, въпреки обострената напоследък русофилия.
20 Август 2015 23:24
.
20 Август 2015 23:33
Ама, господине д-р Мукта, Вие почнахте да пръскате революционни идеи против държавата на негово величество султан Вовка І Късий. Пък СЕГА викате, че не можете да останете тука и излазяте. Е, какво пък, Ваша воля, излазяйте!
20 Август 2015 23:40
.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД