:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 406
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хотелите най-накрая свалят цените

Наближаването на края на летния сезон сякаш отрезви хотелиерите, които вече започват да намаляват цените на нощувките. Новината за сериозни намаления бе обявена от Диана Колчева от Съвета по туризъм в Черноморец. "Идват и свежите оферти, като те се движат между 50 и 120 лв. от полупансион до олинклузив и съответно до 50 лв. могат да намерят настаняване със закуска по курортите ни в цялата Бургаска област от Обзор до Синеморец", каза Колчева.

Мнението се споделя и от шефката на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" Елена Иванова, според която цените падат от 15 до 20%. "Започва първият междинен сезон след високия сезон, който приключва на 20 август. Той продължава докъм 4-5 септември, след което започва вторият междинен, в който допълнително намаляваме цените за тези, които все още не са се прибрали по домовете си за новата учебна година", обясни тя.

Само преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи за абсурден случай на цена от 57 лв. за чадър и шезлонг на плажа. Дори и с намаление от 20% подобна цена би останала висока за част от туристите.

ОПАСНОСТ

Здравните власти затвориха централния плаж на Лозенец заради замърсяване на водите, което крие риск за здравето на къпещите се. Заповедта е от сряда. В морето на плажа са открити бактерии като ешерихия коли, които могат да предизвикат остри стомашно-чревни инфекции. Изследваните показатели са били над допустимите стойности. Плажът ще бъде отворен отново за ползване, когато се получат два чисти анализа на водата. МЗ препоръча на посетителите да спазват наложената забрана.
1
1483
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Август 2015 21:46
Нама го "най-началото", Авторе - туризмата ни отколе плаче за дотации от бюджета, а скоро и това ще чуем ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД