:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 245
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разкрития на Цацаров уволниха шефа на полицията в Пловдив

Директорът на полицията в Пловдив Пламен Узунов е подал оставка, а на неговото място е назначен старши комисар Христо Разсолков, който досега оглавяваше дирекцията в Благоевград. Директор в Благоевград става досегашният заместник Росен Танушев. Това става ясно от официално съобщение на МВР. В него пише, че повод за рокадите е случай, за който главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Цацаров направи публични разкритията за сериозни нарушения при разследване на пътен инцидент - на 12 август 24-годишният Милан Дивеков блъска 63-годишен мъж на пешеходна пътека в Пловдив. Веднага след това започват странностите: на шофьора не е назначена кръвна проба за алкохол и наркотици, но все пак е тестван с дрегер, който е дал отрицателен резултат. Не е назначена автотехническа експертиза, а шофьорът е оставен да се прибере с автомобила си, който изобщо не е огледан. Въпреки указанията на наблюдаващия прокурор не са му повдигнати обвинения, а е разпитан само като свидетел. Не е задържан за 24 часа, въпреки че самоличността му е установена. Арестуван е едва с прокурорско постановление.

Според държавното обвинение полицаите не са предприели и никакви действия, за да установят самоличността на свидетелите на инцидента. От делото е отстранен първият разследващ полицай, но следващият разпитал само един свидетел, който доброволно дал данните си на МВР. След този единствен разпит полицаят заявил, че "не разполага с възможност да установи други очевидци, ако те сами "не се появят на разпит". Вчера МВР обяви, че е образувано дисциплинарно производство срещу разследващ полицай, който има отношение по случая. В хода на направената проверка от дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР са били разпитани 43-ма души. Тече и цялостна проверка на работата на окръжната дирекция.



МЯРКА

От прокуратурата твърдят още, че Дивеков е санкциониран за нарушения по пътищата 8 пъти с 5 влезли в сила акта и 3 фиша. Нито един от тях не бил платен. След като по случая се разшумя младежът бе задържан, но окръжният съд в Пловдив го пусна с мотива, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Вчера апелативният съд постанови постоянното му задържане.
1
1184
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Август 2015 17:30
Какви разкрития на Цацаров? Това са неща, за които хората отдавна говорят. Че полицията е от неправилната страна на бариерата на закона, че пази престъпниците и мафията, че самата полиция е маfия, че всички големи престъпници в България са произлезли от средите на полицията. Че... Че...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД