:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наши пианисти до 18 години ще свирят с Атинската симфониета

СНИМКА: БГНЕС
14-годишната Илина Михова по време на своето изпълнение.
Трима млади български пианисти предизвикаха фурор на гръцкия остров Порос, където в момента се провежда Седмото издание на Международната академия по пиано, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. 14-годишната Илина Михова от Националното музикално училище в София, 18-годишният Михаил Стефанов от Националната музикална академия и 13-годишният Николай Димитров от Националното училище по изкуствата в Русе бяха избрани да свирят с Атинската симфониета под диригентството на Георге Аравидис.

В академията участват над 80 млади музиканти от Европа и Азия, но едва една четвърт бяха селектирани след прослушване за концерт с оркестъра в Амфитеатъра на Порос. На сцената излязоха пианисти от Гърция, Испания, Франция, Русия, Норвегия, Тайван и България. Вечерта бе открита от Илина Михова, която изпълни първа част от Концерт в ре мажор от Хайдн, а малко след нея Михаил Стефанов свири първа част от Концерт в ре минор от Бах. Николай Димитров изпълни в дует с гръцкия пианист от Атина Фотис Мадзаридис първа част от Концерта за две пиана и оркестър в ми бемол мажор от Моцарт.

Двамата пианисти бяха извикани специално отново на сцената от артистичния директор на академията проф. Агате Леймони, тъй като тяхното участие бе по-особено. Буквално в последния момент се наложи Фотис Мадзаридис да замени партньорката на Николай за концерта и музикантите от България и Гърция имаха едва няколко дни, за да се сработят, тъй като никога досега не са свирили заедно. Проф. Леймони специално благодари на преподавателката от България проф. Борислава Танева, която също е съдействала да се намери партньор на 13-годишния русенец.
1027
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД