:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,263,362
Активни 104
Страници 15,057
За един ден 1,302,066
Реконтра

Омбудсман минус Митьо

На 13 април т. г. властниците избраха за свой личен омбудсман Гиньо Ганев - човека, общественика, конституционалиста, отечественофронтовеца, втория по значимост у нас след Иван Славков началнически зет, първия приятел на първия приятел на Ахмед Доган Илия Павлов (последният да хлопне вратата).

На 13 септември същата година Гиньо Ганев (вече и член на Обществения съвет към МВР) надникна в единствената нелицензирана кръчма из цяла "Коньовица". Казали му бяха, че там, на масата зад трегера, редовно посръбвал съдоразширяваща течност и разсъждавал върху проблемите на разширяващия се космос бай Митьо Акъла. Скимнела ли му някаква идея, казвал: "Малко акъл да имаш, ама навреме да ти дойде!" И щото му идвал навреме, открай време го търсели за съвет, утеха или мъдра мисъл.

- Първото, което направих, бай Митьо, след като ме гласуваха - приседна на масата и веднага захвана консултацията човекът Гиньо Ганев, - бе да заявя, че не ми е работа да се боря с държавата.

- Правилно! Че как ще ти е работа да се бориш с тези, които ти плащат коктейлите! Работа на омбудсмана е да се бори с нахалните граждани.

- После, на 18 май - продължи общественикът Гиньо Ганев, - отстоях смело гражданската си позиция да ми определят по-висока заплата.

- Браво! Че той, омбудсманът, ако не отстои гражданската си алчност за по-висока заплата, що за омбудсман би бил, да те питам аз теб.

- След това остро защитих уважавания от цялото човечество наш премиер срещу гнъсните нападки на отделни гнусни персони - заяви със саможертвено придихание конституционалистът Гиньо Ганев. - Хванали са се за законните му имоти, незаконни били, не ги е срам, виж им акъла!

- Отлично! Виж им акъла, па им крой капа, дето се вика! Един омбудсман нали затова е омбудсман - да защитава беззащитните управляващи.

- След много мъки на 30 юни си издействах кола и бодигард от НСО - докладва по нататъшната си активност отечественофронтовецът Гиньо Ганев.

- Превъзходно! Ама моля ти се, омбудсман без кола и бодигард е направо като омбудсман без кола и бодигард.

- На 28 юли пък - бодро рече вторият по значимост у нас след Иван Славков началнически зет Гиньо Ганев - отправих призив към главния прокурор Никола Филчев да търси виновниците за кризата със софийските боклуци.

- Велик си! Добре, че си го призовал! Иначе как ще се сети да търси виновниците, калпазанинът му прокурорски!

- На 5 август - продължи отчета за петмесечната си плодотворна дейност първият приятел на първия приятел на Ахмед Доган Илия Павлов Гиньо Ганев (за последния се разбрахме малко по-горе) - сключих споразумение за партньорство с Центъра за изследване на демокрацията...

- Бижу! Абсолютно! Че то на омбудсмана направо му влиза в длъжностната характеристика да сключва споразумения за партньорство с всички възможни центрове, институти, агенции, пасмантерии и кинкалерии.

Удовлетворен до козирката от скромните положителни оценки за бурната си активност и преди да се отчете за участието си в Обществения съвет към МВР, Гиньо стана от масата, отиде до тезгяха и поръча на бармана:

- Отнесете на бай Митьо каничка поморийска гроздова, аз черпя, моля ви!

- Бай Митьо, господине, не е идвал от два дни - промърмори лениво барманът Пешо. - На гости отиде. На някакъв братовчед от Горна Оряховица.

Гиньо облещи втрещен омбудсмански поглед.

- Ама вие не се притеснявайте, ваша милост - забърса поредната бирена чаша Пешо. - То не остана вече българин, дето да не си говори сам.
31
1022
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
19 Септември 2005 22:42
Това, че конкуренцията те е победила, не ти дава право да се гавриш с нея, професоре. Просто не е етично, не усещаш ли? Ами ако някой започне "Професорът философ, син на професора философ, когото не избраха за омбудсман..." Не става, нали? Между другото това не ти е първото писание срещу Г.Г. Стегни се!
19 Септември 2005 22:48
Не знам, не знам, защо СЕГА допуска такъв език и стил в иначе уважаван всекидневник...Един “професор” може ли да става еталон за жаргони и размяна на нелицеприятни етикети и епитети...Кое му дава право, самочувствие и...Вярва си сам, говори си сам, става за посмешище, но за съжаление – НЕ САМ, А ЦЯЛА РЕДКОЛЕГИЯ ПОВЛИЧА
19 Септември 2005 23:32
шит...
19 Септември 2005 23:43
Не сте прави вие горните трима, защото:
1. Текстът е чудесно написан. От свое име, не е клевета, нито е лъжа.
2. Цяла България знае, че Гиньо Ганев няма да свърши работа за 5 пари. Неговото избиране бламира цялата институция.
Този човек освен за коктейли за друго няма сили.
Изборът на Гиньо Ганев е подигравка на политическата класа с българските граждани - "Омбудсман ли? Европа ли? На ви един нищодеец!"
3. Всеки знае, че Николай Василев не си поплюва и тъкмо за това нямаше шансове да бъде избран. И изобщо никой човек, който би вършил работа, нямаше да изберат.
20 Септември 2005 00:06
В-к Капитал.... Натиснете тук
20 Септември 2005 00:06
това не е ре, това е жив стивън кинг...
20 Септември 2005 00:40
Ромски антифашистки съюз "Мартин Лутър Кинг" ще учредят циганите в Перник...

20 Септември 2005 01:09
>>><<<
Отивам да си говоря сам...
20 Септември 2005 01:13
>>><<<
Муха, не виждам нито ЕДНА смешна дума в твоя стейтман....може би Перник?...
20 Септември 2005 06:41
Г.Г. е един от най-христоматийните копрофаги. Сравняваха го с Иван Славков и това е вярно, но И.С. паразитира със стил и е забавен, докато този е безличен като молец...
20 Септември 2005 09:38
Какви думи само за този наш общественик!!! /dartuha Чудя се само как човек може да е такъв тъпигьоз наистина и да се слага насам и натам. Няма ли пенсия за тия хора? Защо трябва да чакат или по скоро да чакаме естествения край на жизнения им път, че да слязат от сцената?
20 Септември 2005 10:08
Че каква по-хубава пенсия от омбудсманствуването.Сигурно и патриарх Максим му завижда...
20 Септември 2005 10:41
Бг гражданите трябва да поискаме Институцията Омбудсман да ни защити от такъв НЕ-защитаващ ни защитник
ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20 Септември 2005 10:42
Мое да има секакви причини да го е написал, ама му се кефя...
20 Септември 2005 11:12
Омбудсман, трибун народен,
мъдър, смел и благороден,
на коктейл е канен днес,
във на плебса интерес.
Омбудсмана тежко стъпва,
чаша взема, глътка дръпва,
да си подкрепи душата
за каузата и за борбата.
Хапна пийна и разбра,
как ще съдиш сития,
като заедно седите
и мезето си делите?
И в ОФ Ганьо има стаж,
отколешен народен страж,
синекура го влече,
да се труди той не ще.
Софри тежки, работа лека -
да се не хаби човека.
На хранилката държавна
пръкна се порода славна -
уж се хранят от заплати,
а са те аристократи.
Със пари, кола, охрана,
преизпълняват по коктейли плана.

20 Септември 2005 11:44
В случая броя на водките не е повлиял на патоса и истината.
Със склеротичния Гиньо Ганев за омбудсман и лоената Емилия Масларова за социален министър, на българина му е все по-необходим арменския поп.
20 Септември 2005 13:04
Ганьо Гинев е защитник на народна свобода,
смело пие по коктейли, туй не носи му вреда.
Ганьо Гинев е израстнал сред агенти и борци,
угояван е редовно от партийните дейци.
Ганьо Гинев ще се бори до последна капка кръв,
как по-лесно да докопа ресторантска маса пръв.
Ганьо Гинев е за Гинес - толкова рекорден мъж,
никой нищо не е виждал той да свърши ни веднъж.

Редактирано от - Гарван на 20/9/2005 г/ 13:05:49

20 Септември 2005 13:26
Za stihopletcite
20 Септември 2005 13:27
И аз одобрявам Ре-то независимо от мотивацията на професора
20 Септември 2005 13:58
в-к СЕГА/25.04.2004
Омбудсманът ще има около 4, 5 млн. бюджет годишно от хазната, за да си върши работата. Той ще разполага с 40 до 50 души апарат и ще получава 3 средни за страната заплати - т.е. около 800 лв.
Дейността на омбудсмана се свежда до приемане и разглеждане на жалби на граждани срещу действията на държавните органи и техните администрации; лицата, на които е възложено да предоставят обществена услуга - образователна, здравна, социална, водоснабдителна, канализационна, топлоснабдителна, електроснабдителна, пощенска, телекомуникационна, търговска дейност и др.
Омбудсманът прави проверки по сигналите и жалбите, а
съответните учреждения са длъжни да му осигурят достъп до всичко, което го интересува. Ако установи нередности, уведомява прокуратурата, предлага да се сезира Конституционния съд, посредничи между засегнатия гражданин и провинилата се администрация за уреждане на проблема. Препоръките му трябва да се разгледат в 14-дневен срок.


т.е. работата му започва след като някой гражданин подаде жалба при него. Останалото щеше да го направи и професора, за да си създаде нормални условия за работа, тъй като това си е нова институция и е доста непривична за България. Точно Василев трябваше да не се обажда много по този начин, защото когато бе зам.министър се срути ресора, за който отговаряше.
20 Септември 2005 15:02
Стив Кинг Това, че конкуренцията те е победила, не ти дава право да се гавриш с нея, професоре. Просто не е етично, не усещаш ли?
За каква победа на конкуренция иде реч?Щото конкурс или подобно съревнование , май немаше...Критерии -също.Имаше назначение, след дълги пазарлъци.
А иначе писанието на професора е само контра.За Ре- требе още
20 Септември 2005 15:28
>>>><<
Таия шибана нашенска дума се навре в българскиия език, където си има по-българска и по-вЕрна - ЗАСТЪПНИК (не защитник - адвокат).
Не го знам кой е тоя Ганев на сичко отгоре и Гинийо...ама гаргата добре го даде, а и павката има попадения .. :
20 Септември 2005 15:43
Ганьо Гинев е за Гинес - толкова рекорден мъж,
никой нищо не е виждал той да свърши ни веднъж.20 Септември 2005 16:25
20 Септември 2005 16:42
Абе всичко е ясно! Да влезе Бай Кар!
20 Септември 2005 17:25
на бай (к)цар някакъв конфликт на интереси му е секнал музата и не е*ава да стихопетства.

20 Септември 2005 17:42
Високи сини планинииии,
реки и златни равнинииии,
небето като от коприньо -
с какъв кеф диша дядо Гиньо!

Припев:
Обичам таз земя голяма,
с хазна като бездънна яма
от обич цял съм днес обхванат:
- Ех, нека да живей м' бусманът!
20 Септември 2005 18:24
Може ли аз да се изкажа, така, черно на бяло. Не ми хареса реконтрата, обаче само малко не ми хареса. В сравнение с предишните от тази серия, днешната е много по-добра. Хареса ми единствено гъдела в края и смаляването на copy-paste в разумни граници. Затова, в крайна сметка, мнението ми е неутрално с лек оттенък на положително.

20 Септември 2005 18:25

А бе самата дума омбудсман не ви ли навява нещо за африкански интонации?
Някъде от ареала между клоните и Замбези?
20 Септември 2005 20:08
Я разкажете нещо повече за Омбудсманката.[/size=2 ]Защо мълчите за нея. Оставете внука на дядо Ганьо на мира...[/size=2]

Редактирано от - bot на 21/9/2005 г/ 14:26:50

21 Септември 2005 13:35
куул!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД