:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,176,097
Активни 150
Страници 20,909
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Несбъдници

Димитри Иванов
Рано-рано, още в 18.30 ч., преди да е станало претъпкано, водех жена ми и нашето синче в клуба на СБЖ, Съюза на българските журналисти, на ул. "Граф Игнатиев", понеже там имаше наливно лопушанско вино, сирене с лук в гювече и агнешка скара на жар от брезови дърва. Една вечер клубът се претъпка рано, понеже беше Денят на печата и информацията. Владко Найденов и Вера Мутафчиева напразно се оглеждаха за маса; поканихме ги на нашата. Дотърча Стайко, изпя ни както винаги "Добър вечер вам желая", Вера му каза "сунгурларска гроздова", а Владко каза на мен "Не бой се, Юда, размина ти се".

Сутринта бях разлаял кучетата. За да оживя един скучен радиоразговор, че печатът е организатор на трудовите маси, бях казал, че патрон на журналистите трябва да е Юда, щото изнесъл информация за Христос. Възмутени колеги поискали изключването ми от СБЖ; от БКП не можеха да ме изключат, понеже не членувах. Спасил ме шефът на СБЖ Веселин Йосифов по прякор Весо Кучето. Той казал: "Хайде, голяма работа станала. Някакъв си Димитри. По-известни волнодумци от него са казали, че журналистиката е втората най-древна професия" (след проституцията). И в седмичника си "Антени" Весо дори ми даде колонка, макар че не бях на щат в "Антени", а в БТА.

"Много правоверни се пишат", каза Владко по адрес на разгневените колеги. "Правят се, че вярват в утопията." - "В несбъдницата" - поправи го Вера. Погледнах я назаразбиращо и тя додаде: "Българската дума за утопия е несбъдница". Думата ми хареса. Вера Мутафчиева употребяваше думи като "бивалици" (обратното на небивалици). Май й подражавам, като наричам моите колонки "писаници".

От времето, когато седяхме на онази маса, са словесните тъпоумици като "народна република", "мемориален паметник" и "активна дейност". От по-ново време са "входирам", "политическо пространство" и "отлагане във времето". Понятията политическо ляво и дясно са по-стари и по-устойчиви глупословия. Няма леви и десни, има бедни и богати. Няма активна дейност, понеже няма пасивна дейност. Отлагането е винаги във времето, не в пространството. Пасмината, говореща на този дървен език в парламента и в медиите, са дръвници с дървени глави, напълнени с евроатлантически ценности. Казвам го на български. Език свещен на моите деди, език прекрасен, кой ли не тунингова саунда на твоя римейк, Щайнмайер поиска да те пишем на латиница, Венко Марковски те изкълчи в македонски език.

Понеже пак ни бяха пришпорили да се самооблагаме, Вера Мутафчиева, историчка османистка и романистка, заговори за данъците, когато сме били под турско. От съседните маси примъкнаха столовете си към нашата да слушат и да участват в нашия разговор. Май бая доноси са написали за Вера, понеже в наши дни и нея я изтипосаха с "картонче" отрепките, дето се зоват комисия по досиетата.

Един от примъкналите се към нашата маса каза, че турският десятък е бил лек данък, колко му е едно от десет. Друг възрази: Ами ангарията, дето оди копай, както сега канал до Панчарево копаме? Ами кръвният данък, дето ти вземат момченцето за еничарче? Ами ти чувал ли си канонник? - намеси се трети. - Канонникът значи църковен данък. Ама то още преди покръстването, даже още преди да има българска държава, хората тука си давали половината от житото. Всъщност от просото, тогава сме яли просеник. Ти това знаеше ли го?

Многознайковците искаха да блеснат пред историчката османистка Вера Мутфчиева. Падна ми сърце на място, когато тя ги сряза така (приблизително):

"Османлиите искали данъци за султанската хазна. Как да ги съберат? Воловарчетата забележат бегликчията още като се зададе по пътеката, па натирят добитъка в гората, България била цялата в гори. Смеят ли бегликчиите да влязат в Магна силва булгарика? Те имат ятагани, българите имат брадви. Равностойно. Дивакът в Африка не ти е равностоен; ти имаш пушка, той има копие. Краят на феодализма е огнестрелното оръжие. Да разрушиш крепост с топове станало по-евтино, отколкото да я построиш."

Притиснат от кюрдите, турският премиер Ахмет Давутоглу завчера каза, че Турция подслонила два милиона бежанци, а Европа е "християнска крепост", затова Европа трябва да дава повече пари на Турция. Крепостта падна разрушена от US бомбите от Кабул до Косово. Насърчаваните от US ислямски фанатици дехристиянизираха Сирия и целия Левант, взривиха с еднакво настървение статуи на Буда, храмове в Палмира, черкви в Косово. Сега US продават на Ирак F-16 да бомбардират главорезите от ИДИЛ, също продукт на US политиката. Светът не се самозапали, Вашингтон го запали и отключи ново преселение на народите, сбъдващо видението на Освалд Шпенглер "Залезът на Запада".

Предвестник на залеза беше култивираната всестранна свръхтолерантност: Приеми друговереца, гей парадиращите, не стреляй срещу който ти влезе с взлом в къщата, приеми нашественика, който казва: Аз влизам тук и ще живея тук, и ще се размножавам тук. О, Боже! Содом и Гомор били най-толерантните. Ти ли ги изпепели или това са природни закони; лондонските черни плъхове били изядени от сивите азиатски плъхове, пренесени от корабите, и като бонус донесли чумата. Картофите, царевицата, доматите, шоколадът са донесени в Европа от Америка и сифилисът като бонус. О, мой боже, правий Боже, не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, Боже, ако не ми отговориш, аз ще спра Шуберт и по YouTube ще си пусна "Бог е атеист" (God Is An Atheist).

Знаете, сега гилдиите си върнаха старите светии покровители. Ама светиите се не връщат като в When all the saints go marching in. Свети Георги не ще да покровителства войници, натовски службаши. Свети Николай е на моряците и на банкерите, ама като си ликвидирахме океанския флот и са ни батакчии банкерите, как да покровителства горкият светия?

През 2000 година папа Йоан-Павел Втори обяви Томас Мор за покровител на политиците, но той като ги видя, отврати се човекът.

Помните ли пиесата или филма "Човек за всички времена" (A Man for All Seasons)? Дето на крал Хенри му се изпразнила хазната и той решил да оглави църквата, за да й вземе имотите, а неговият лорд канцлер Томас Мор бил против една англиканска църква, подчинена на краля вместо на папата. Накрая кралят обезглавил Томас Мор, въпреки че двамата били стари приятели.

През 1516 г. Томас Мор съчленил "у" (не) и "топос" (място) и получил думата утопия. Островът Утопия със съвършено обществено устройство е страната Нигдия. Никъде я няма тази страна. Както Neverland, страната, където отиват Питър и Уенди, децата, които не порастват и остават деца в приказката за Питър Пан. Neverland беше и имението на Майкъл Джаксън в Санта Барбара. Свети Томас Мор, закрилникът на политиците, които ни рисуват утопии и несбъдници. Вивалди повтаря една и съща нота 17 пъти. Та и аз за N-ти път да кажа: В незабравимата антиутопия на Хърбърт Дж. Уелс чарковете на машината на времето се завъртяха, утрото стана вечер, сменящите се дни и нощи се сляха в сиво, епохите станаха мигове и така назад във времето, преди да се появят човекоподобните, когато тиранозавърът рекс разкъсва по-едър, но тревопасен динозавър. После диваци човекоядци изобретяват огъня, научават се да убиват с камък, кривак, копие, стрела все по-дистанционно. Сега най-напредналите диваци убиват с дронове и имат подземни убежища с всичко необходимо, ако се разрази термоядрена катастрофа, но Уелс живял преди нас, не видял дроновете нито бомбоубежищата. От своята машина на времето той видял как човекът започнал да отглежда все по-различни домашни животни за храна, докато в далечното бъдеще осем хиляди години след нас човешката раса се била разделила на две. Страшните морлоци свикнали да живеят под земята, а отгоре райска градина в която... почакайте, ей сегичка ще се върна от едно място. ... Да не помислихте, че имам проблеми с простатата, аз съм опак старец и нямам като днешните мъже. Ще им пикая на евроатлантическите ценности, които днес загробват Европа.

Японската телевизия Ен Ейч Кей ми плащаше щедро за участия на живо. Ала бях пълен провал в Body language, езика на жестовете. Японците не се ръкуваха, кланяха се. По-незначителният човек се покланяше по-дълбоко от по-важния. Бойко Борисов трябва да лази под килима пред неговите големи началници. Съдинението на България на 6 септември нашите деди го направили напук на тогавашните големи световни началници.

 Аз съм само 181 см, но японската пи-арка каза, че се кланям неубедително.
 За да не гледам от горе на долу 155-сантиметровия скулптор Сезар, казах му да стои на бордюра, докато аз съм стъпил на паважа.
 Сгафих като му казах, че скулптурата "Pouce", ако не беше палец, а среден пръст щеше да е по-висока.
 На мостовете на Сена го разсмях, когато му показах, че се бия с пожарникарското изкуство Art Pompier, с Academa в изобразителните изкуства и с академичната политическа мисъл.
 Пък мен ме разсмиват карикатурите как Мариана, сиреч Франция, открива, че за разлика от Големия Шарл (дьо Гол), който беше твърде голям за страна като Франция и не коленичеше пред англосаксите, сегашните европейски лидери са политически лилипути. Дьо Гол нарече това ши-ен-ли, да си пикаеш в леглото.
122
42460
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
122
 Видими 
08 Септември 2015 19:31
Майсторе,японски поклон!
08 Септември 2015 19:48


А има и хора, които могат да убиват само с думи...
Това е май най-висшата форма.
08 Септември 2015 20:02
Домо аригато
08 Септември 2015 20:04
С малко думи, но на място . За Мутафчиева - не е проблемът в данъците, майсторе ...
08 Септември 2015 20:10
Съюза на българските журналисти, на ул. "Граф Игнатиев", понеже там имаше наливно лопушанско вино, сирене с лук в гювече и агнешка скара на жар от брезови дърва.

Какво да коментирам?
Дори поясненията са излишни.
08 Септември 2015 20:10
България била цялата в гори. Смеят ли бегликчиите да влязат в Магна силва булгарика?

Те това е Българската гора между Белград и Ниш, описана по времето на кръстоносните походи. Дали е съществувала и по времето на бегликчиите не е ясно...
08 Септември 2015 20:11
08 Септември 2015 20:14
Свети Георги не ще да покровителства войници, натовски службаши.

Сигурно тези дни си говорил със свети Гьоргя и знаеш какво ще и какво не ще?
08 Септември 2015 20:17
За да не гледам от горе на долу 155-сантиметровия скулптор Сезар, казах му да стои на бордюра, докато аз съм стъпил на паважа.

08 Септември 2015 20:22
Всъщност от просото, тогава сме яли просеник. Ти това знаеше ли го?

И това не е верно. Просеник се прави от царевично брашно...
08 Септември 2015 20:31
Просеник се прави от царевично брашно
Пак издрънча от къде и кога идва царевицата .
08 Септември 2015 20:32
То за леглото май става дума за правене на голямата, а не малката работа. Все тая, дискомфортът няма степени.
08 Септември 2015 20:33
бате джимо, да си жив и здрав! на някои не им се получават поклоните, за други няма по-удобна поза. отделно от удобството - не намират нищо притеснително в нея.
08 Септември 2015 20:38
Ех Димитри/й/, ех приятелю, наистина ми напомняш на Вера, може и да е защото "аз съм опак старец", може и да е заради онова "картонче",т.е средата определя до голяма степен мисленето. Може и да е заради това, че тя беше много млада, и ти ми се виждаш ,много млад. Тя вярваше в истината за своя "Джем султан" , и ти вярваш в истината в своя "Джем султан"/God Is An Atheist/, аз вярвам в друг "Джем султан".Вера ми каза:" толкова много знам за историята,хората,страданията, че съм напълно убедена, че няма Господ." Аз се опитвах да й обясня друго, но тя само ме гледаше със съжаление и лека насмешка. Не си Юда , и няма да бъдеш! А бе обичам Ви и двамата.
08 Септември 2015 20:44
кога идва царевицата

Коги е дошла по нашенско се е наричала кукуруз. Купешката дума царевица е била непозната...
08 Септември 2015 20:46
И кво траките са хапвали кукуруз
08 Септември 2015 20:48
.. във вид на пуканки обаче!

На всички етно-сурвачки има нанизани пуканки, следователно царевицата е била тук още при приемането на християнството
08 Септември 2015 20:49
Майсторе . Само ето това

ако не ми отговориш, аз ще спра Шуберт

не ми хареса. Какво ти е виновен Шуберт? А и не можеш - ето опитай да спреш това по средата:

https://www.youtube.com/watch?v=NktNPx_6p5I
08 Септември 2015 20:55
И кво траките са хапвали кукуруз

Тцъ, славяните са гризали мамуле...
08 Септември 2015 21:00
Тцъ, славяните са гризали мамуле...
Най-вече между 7-10 век
08 Септември 2015 21:04
Щом така казваш...
08 Септември 2015 21:11
Тцъ, славяните са гризали мамуле...


Дедо казваше на такива мамалигаре. Тате хич не го обичаше,не му понасяше.
08 Септември 2015 21:13
Щом така казваш...
Е що аз да го казвам
"Славяните представляват етнолингвистична група, обитавала Източна Европа до VІІ–Х в. от н.е. и говорела общ праславянски език, от който постепенно се обособяват съвременните славянски езици." казва Википедия , а иначе може да се намерят и други мнения , Интернет е голям "Има и друга важна подробност, която винаги се пропуска. Славяни са наречени само тези траки непризнаващи римската власт и борещи се за свобода и независимост." http://sparotok.blog.bg/politika/2009/12/18/nakratko-za-slavianite.457224 това е за теб специално .
08 Септември 2015 21:13
Моя викаше "мамалигари" на румънците

08 Септември 2015 21:16
Както казва Пешо Петров, всички ние сме суеверни атеисти...
08 Септември 2015 21:23
Щурак, царевицата дойде в началото на 90-те с един кораб, ама беше мухлясала
08 Септември 2015 21:26
Понеже пак ни бяха пришпорили да се самооблагаме, Вера Мутафчиева, историчка османистка и романистка, заговори за данъците, когато сме били под турско.

Повече е романистка.
Коги сме почнали да се самооблагаме с данъци сме се замогнали, а Османската империя е фалирала...
08 Септември 2015 21:38
Хм, чудновати идеи в свещения храм на грантаджиите.
08 Септември 2015 21:49
Пак ни проверяваш, бате...
Не е "да пикаеш".
08 Септември 2015 21:49
Днес много зле.

08 Септември 2015 21:52
Не е "да пикаеш".

"Да пикаеш в леглото" е френското наименование на глухарчето.
08 Септември 2015 21:58
Небитие. Чудна страна, където не бият.
08 Септември 2015 22:07
Поздравления г-н Иванов,
японски поклон за смелостта да се назоват
събитията от страната на Истината!
.............................................
Светът не се самозапали, Вашингтон го запали и
отключи ново преселение на народите,
сбъдващо видението на Освалд Шпенглер "Залезът на Запада".
Предвестник на залеза беше култивираната всестранна СВРЪХТОЛЕРАНТНОСТ:
Приеми друговереца, гей парадиращите,
не стреляй срещу който ти влезе с взлом в къщата,
приеми нашественика, който казва:
Аз влизам тук и ще живея тук, и ще се размножавам тук. О, Боже!
.........................
Сега най-напредналите диваци убиват с дронове
и имат подземни убежища с всичко необходимо,
ако се разрази термоядрена катастрофа,
......................
Съдинението на България на 6 септември
нашите деди го направили напук на
тогавашните големи световни началници.
...........................
Изводът може е:
Светът днес се управлява от истински психопати под прикритие!
Разумът май е останал до времето на Съединението!
08 Септември 2015 22:08
chier en lit - No2..
08 Септември 2015 22:30
Съдинението на България на 6 септември нашите деди го направили напук на тогавашните големи световни началници.


Правилното е:Съдинението на България на 6 септември нашите деди го направили напук на тогавашният голем световен началник.

Кой?

От Захарий Стоянов

Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е!“ — Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…
08 Септември 2015 23:02
утре е 9ти септември, победата на соц.революция. на които е скъп този ден да си изперат белите ризи, да си ги изгладят, да си лъснат обувките с черна вакса и рано на площада. само че кой щр приема празничната възторжена манифестация?
08 Септември 2015 23:07
само че кой щр приема празничната възторжена манифестация?


Ако й турят трикольорче отпреде, Баце ще се навие да го среже.
09 Септември 2015 00:01
А има и хора, които могат да убиват само с думи...
Това е май най-висшата форма.


Дълбок поклон Маестро! Дълбок поклон!
09 Септември 2015 00:15
За тези, които остаряват като катедрали:

https://www.youtube.com/watch?v=0jXiQs091As

09 Септември 2015 00:15
Коги е дошла по нашенско се е наричала кукуруз. Купешката дума царевица е била непозната...

Мисля, че първоначално се е наричала мисир. После е преведено на български като "царевица"... Индианците са я наричали "Ваше Величество".
09 Септември 2015 00:19

По-добре.09 Септември 2015 00:47
Бат Джимо
Идва преломният момент.Наблюдавай дните от 25 септ.до 20 октомври.На 25 септември папата ще обяви от трибуната на Общото събрание нa ООН,създаването на Новия Световен Ред.Е,те няма да го нарекат така,казват му Sustainable Development.
09 Септември 2015 01:06
Не вярвам, Леко.
Тая работа трябваше да стане през 2001 - Храстович не посмя.
Преди две години Обама също си затрая.
Сега ще чакаме 2025.
09 Септември 2015 01:10
Не знам съвестта ли го мъчи ДИ, но върти суче и все до клепарите до докарва. В предишната драсканица разви тезата, че видите ли, те постоянно ме портеха, т.е. страляха първи, а аз имах човешкото право на законна самоотбрана..... Сега, генерализацията е обхванала всички журналисти, че такава им била работата и в миш-маша са хвърлени и Юда и Вера Мутафчиева. Първият за историческа перспекрива - откак свят светува информация тече нагоре, а сребърници надолу, а втората да ни се предложи интересната хипотеза, че може човек (защо не и ДИ?) да се окаже с картонче, защото е бил постоянен прицел на доноси, а не защото е бил източник на такива. Смятам, че къде по-достойно е ДИ да последва примера на офицера Енчев и да отрази позицията си в една книга като приложи и един диск с копия на документите, с които разполага за него комисията по досиетата. Стига с това pussyfooting and beating about the bush, не съм съвсем сигурен как тези изрази се превеждат на български. ДИ като именит преводач сигурно ще ми помогне. По-добре той да го направи преди да са го подпукали Ифандиев и Жеков.
09 Септември 2015 01:51
Харесва ми. .
Харесват ми романите на Вера Мутафчиева. Не ми хареасва , че неоосманистите и русофобите я ползват да обясняват колко хубаво им е било на българите под турско робство.
За Съединението - колко от българите знаят , че руския цар изплаща компенсация на Турция за него вместо Княжеството? Сигурен съм , че аиг пак не е чувал за това. Да, дори и за Съединението сметката я плати Русия - със злато. Русофилите-капитани - с кръвта си. Русофобите убиха капитаните, а на Русия се изхрачиха. Резултат - безкрайни поредици национални катастрофи. Само идиотите още не виждат поредната!
09 Септември 2015 02:25
pussyfooting and beating about the bush

- подпичкване и ошумоляване?
09 Септември 2015 04:28
Седим си ние на масата и се уригаме на лук със сирене, а около нас едни простаци ядат чесън и ни развалят атмосферата.
09 Септември 2015 06:49
В тази „писаница” Димитри Иванов е написал това, което се е „насъбрало” във всеки един от нас, но не притежаваме нито неговия поглед върху света, нито език, за да го опишем. Само ще прибавя, че САЩ, както винаги е било, разпалват конфликти по света, така че хаоса, разрушенията и страданията на хората са далече от тях, зад планини и морета, а дивидентите от човешките страдания – при тях. Но за тази чума, на която те вдъхнаха живот, като нищо ще й се види да прехвърли и планините, да прегази и моретата.
09 Септември 2015 07:04
Аз съм само 181 см, но японската пи-арка каза, че се кланям неубедително.


Боже, пази България и Димитри!
09 Септември 2015 07:45
Помните ли пиесата или филма "Човек за всички времена" (A Man for All Seasons)?

Не. Бил е създаден 1966-та и е имал нещастието да излезе две години след направеният по същата тема "Бекет". Нещастие, защото последният е по пиесата на Жан Ануи (взема Оскар за адптиран сценарий) и с участието на Питър О'Тул, Ричард Бъртън и Джон Гилгут.
Този филм (у нас излезе под името "Томас Бекет" определено го помня.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД