:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦСКА също си направи устата за държавна помощ

Щом може за други, значи може и за нас, заяви изп. директор Александър Тодоров
СНИМКА: SPORTAL.BG
Футболистите на ЦСКА се прегръщат след поредния гол във вратата на "Ботев" (Ихтиман). Разписаха се Костадин Хазуров (2), Павел Головодов, Божидар Чорбаджийски и Радой Божилов, който си пожела "Левски" за съперник на 1/16-финалите.
Пет дни след като премиерът Бойко Борисов обяви в Пловдив, че държавата ще помогне на местните "Ботев" и "Локомотив", както и на варненския "Черно море", от ЦСКА също намекнаха, че очакват подкрепа от Министерския съвет. "Ако могат и правителството, и държавата да помогнат, те знаят с какво могат да помогнат. Както подпомагат други клубове, така могат и ЦСКА да подпомагат", заяви изп. директор на "червените" Александър Тодоров.

Той говори пред медиите след поредния разгромен успех на изпратения в аматьорския футбол "армейски" тим. Късно в сряда ЦСКА би с 5:0 гостуващия на ст. "Българска армия" отбор на "Ботев" (Ихтиман) и се класира за 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Жребият за тази фаза, в която се включват и тимовете от професионалните А и Б групи, ще се тегли днес.

Тодоров призна, че клубът наистина е заплашен с отнемане на точки от актива му във В група. Но добави, че няма вероятност рекордьорът на България по шампионски титли да се озове в четвърта дивизия.

"Засега вървим във В група. За точките - надявам се, че няма да бъдат отнети. Очаквам отговора от ФИФА на всичките писма, които сме пратили като клуб и които е изпратил и футболният съюз", обясни Тодоров пред bTV. А пред "Диема Спорт" допълни: "Тежат задълженията, абсолютно. По тази причина най-вероятно клубът ще влезе в процедура на несъстоятелност. Очакваме делото на 24 септември и евентуално решение в началото на октомври. Не би трябвало да се започва от четвърта дивизия. Има схема, по която може да се продължи от В група нагоре. Надявам се да излезем с един положителен резултат от всички тези операции. Собствениците трябва да извадят необходимите средства, за да се покрият задълженията към държавата. Най-вероятно ще се покрият."

Освен това Тодоров коментира ситуацията с наложената от ФИФА забрана за трансфери след загубеното дело в спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана срещу бившите играчи Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио. По думите му забраната трябва да влезе в сила още от следващия прозорец, а не след връщането на професионалния статут на клуба, както бе съобщено онзи ден.
27
1166
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
10 Септември 2015 19:27
"Франс прес" постави ЦСКА сред "големите изчезнали имена"

Кои са пък тия, че злословят гадно?
10 Септември 2015 22:31
Б. Б. е обявил, че държавата ще помогне на професионални клубове. Едва ли държавата може да си позволи да подпомага и на аматьорски отбори - твърде много са...
11 Септември 2015 09:26
В случая Ал.Тод. е трябвало да поиска да се намали "държавната помощ", защото е всеизвестно, че е с обратен знак
Evasion, приемам ти иронията, но само отпреди 2 месеца сме в състояние на "непрофесионализъм". Иначе примери за "държавна помощ" - бол: държавни фирми - спонсори, общински банки - спонсори(при това на отбор извън съответната община!), стадиони - дадени без наем, други такива - дадени на клуба, поради "липса на интерес от страна на МНО"(!), апортирани апетитни имоти в съответното дружество...
11 Септември 2015 09:30
Force, прав си. Клубовете са търговски дружества. Всяка помощ, независимо под каква форма идва, е нарушение.
П.С. за мен най-странното нещо е общински футболен клуб на издръжка на общината...
11 Септември 2015 12:50
Държавна помощ:

Даваме базите на този ЦСКА, който бъде припознат от феновете

Все пак даването на базата на ЦСКА за един по-дълъг период няма да е малка помощ. Продължават да вървят спекулации по темата. За да я затворим, отново повтарям – базите са на ЦСКА. Клубът не плаща никакъв наем за тях. Те са отдадени за срок от 20 години срещу ангажимент за инвестиции от страна на собствениците. Това, че собствениците на ЦСКА са нямали достатъчно пари за инвестиране в базата, не е причина да се твърди, че ЦСКА бил единственият отбор, който плащал наем. Това не отговаря на истината. Ако ние не поставим клауза за инвестиции в договора, самите фенове ще го поискат. Това, което държавата може да направи в случая е да удължи срока за ползване на базите.

Натисни тук
11 Септември 2015 13:55
Натисни тук
11 Септември 2015 14:03
отново повтарям – базите са на ЦСКА. Клубът не плаща никакъв наем за тях. ...Това, че собствениците на ЦСКА са нямали достатъчно пари за инвестиране в базата, не е причина да се твърди, че ЦСКА бил единственият отбор, който плащал наем. Това не отговаря на истината.

Гръме, тоя Кралев много безотговорно зачеркна една от 1487-те причини за справедлив рев... сигурно е Говедо...
11 Септември 2015 14:12
Гръме, да те светна, че въпросното "неплащане" на наем е от 2012.
Натисни тук
Задължение за 1 млн. лева годишно за инвестиции при съществуващ дотогава наем от около 20 000-30 000 лв.
Найс, а?
Любопитно ми е във вашия договор какво пише?


11 Септември 2015 14:13
А, гледам, че и ивейжъна се подвел по писанията ти...удобно
11 Септември 2015 14:34
И въпреки, че не си спазвате договора вече три години, държавата е готова да ви отстъпи базите и за по-дълъг период - на вас или на новия клуб, който ще припознаете. Обаче реването е начин на живот при вас...
11 Септември 2015 15:06
от драсканиците на някои форумци личи основно следното, слаби са им учителите по дезинформация и демагогия. пример - когато те трябва да оправдаят селянията на герена с юношите, квичат че е защото ние сме гонили евреите по терена, когато ние питаме защо берое може да се трансформира на полусезона и да остане в "А" група завличайки държавата, отговор няма, когато питаме как през 1999 година лецке се трансформира, изтри всичките си дългове и си запази купите - отговор няма, когато питаме как така велбъжд стана локо пд - отговор няма, когато питаме как ботев стана ботевъ от сопот и завлече държавата - отговор няма, когато питаме като как разградската община плаща режийните на гелосания, а българската държава плаща за трибуна кръстена на румънец отговор няма, когато питаме как леевски трупа дългове към НАП от 2012г. до ден днешен без последствия - отговор няма, когато питаме кой и как ще плати за новите трибуни на отровното блато отговор няма, освен "чорбари", "кочина", "прасета"...а не дай си боже да ги питаш кой ги издържа в момента - ужаст, "спам", "тролене"...най - прав от всички е Емил Велев - тея са много голям т...к.
11 Септември 2015 15:10
.най - прав от всички е Емил Велев




Натисни тук
11 Септември 2015 15:11
Не ставай смешен - я питай Баждека дали би се навил на подобен вариант. Освен това, нещо много важно - забранява се участието на чужд инвеститор!
Пак да питаш Баждека - намират ли му се свободни 1 млн,лв. годишно за "инвестиции"
Не държа да ме инфирмираш за отговора
11 Септември 2015 15:15
я питай Баждека дали би се навил на подобен вариант.


Не знам за Баждека, ама вие сте се навили. Подпишеш ли договор - трябва да го спазваш. Това важи и за "червените".
11 Септември 2015 15:21
Башнедоволният 11 Септември 2015 15:06

То да беше само във футбола - с мед да ги намажеш...
Преди време попитах Гръмчо дали ще припознаят Тити Папазов, а там каква е мътна и кървава - мани, мани...Част от кражбата на КТБ е захранила баскетболния клуб Левски през фирма "Велдер"(коя е и на кой - ползвайте си гугъла!). Та едни 12 млн. лева, оформени като "задължения към фирма от групата" няма как да се върнат, а и никой няма намерение да го направи, щото отдавна са изядени.
Та, Гръме, въпросът ми беше - ще го припознаете ли новото баскетболно Левски, онова, което почва начисто, с Тити начело (е, с купите и със славата, де!)?
А?
11 Септември 2015 15:32
Какво общо има баскетболният ЛЕВСКИ с държавната помощ към футболната чорба (защото баскетболна няма) и непрестанното ви реване не мога да разбера.

Новият баскетболен отбор се казва ЛЕВСКИ 2014. Вашият нов футболен отбор цска 2015 ли ще се казва ?
11 Септември 2015 15:42
гръмчо, пак постинг а на простите ми въпроси отговор никакъв, айде престраши се де, или "тръста" чете сега и ще спрат да ти сипват на огледалцето?
11 Септември 2015 15:46
ми к'во общо има зверството на герена с тичането по терена с Ашдот? нищо нали ама и степан и влаха го приведоха като аргумент някакъв...колкото до Велев позволено му е щото е мъжкар, дойде при нас и снимки си направи с фенове и нито някой го е бил нито го е обиждал, защото при него злобата е спортна а при вас се изражда в побой над юноши...
11 Септември 2015 15:52
Force, а за жребия за купата какво ще кажеш? Доволен ли си?
11 Септември 2015 16:05
СИНИЯ ГРЪМ 11 Септември 2015 15:32
Какво общо има баскетболният ЛЕВСКИ с държавната помощ към футболната чорба (защото баскетболна няма) и непрестанното ви реване не мога да разбера.

Беше по повод поста на башнедоволния. Но иначе хич няма, ще знаеш!Само ти показвам начина на финансиране - все тая дали е държавно или мафиотско.
11 Септември 2015 16:10
Само ти показвам начина на финансиране - все тая дали е държавно или мафиотско.


Тоест, нашето финансиране е държавно, а вашето мафиотско или обратното ?
11 Септември 2015 16:32
11 Септември 2015 16:35
Интересен отговор...
11 Септември 2015 16:50
Башнедоволният

11 Септември 2015 15:46

ми к'во общо има зверството на герена с тичането по терена с Ашдот? нищо нали ама и степан и влаха го приведоха като аргумент някакъв

Ох мило, Тигърче, това което си написал е абсолютно доказателство, че не си бил на стадиона, а и много късно си гледал цензурирани клипове.
по ред: Публиката направо тръгна да бие клетите еврейчета и само тарторите ви и полицията ги спаси.
На "Герена" - капитана ви герой прекара горе долу половин час сред публиката и никой не го е закачал. Но после ... когато тръгват да защитават родителите си (кой знае защо родителите им не са бити или малтретирани) ги пердашат. Не казват нищо за каруцарските псувни излезли от техните уста, а не от тези на родителите им.
Спасил си фланелката - бре пич за времето което го влачиха и биха и гащите му можеха да вземат стига да искаха. Спасиха го стюардите в това число и една жена и Боримиров. Колкото и да не ти се иска е така.
Колкото до клубните промени - ами от края на Любо Пеневото президенскване ЦСКА продължи с един от двата новосформирани клубове. И назад и напред във времето има още, но явно ти и историята на червените не знаеш, но пък приказваш, все едно си един от брадърите.
11 Септември 2015 16:53
гледам, че и ивейжъна се подвел по писанията ти...удобно

Ми... всъщност не. Изявлението е на Кр. Кралев - по ирония на съдбата министър на спорта - а не на колегата-форумец.
А дали Кр. Кралев казва истината или не - не мога да споря...
11 Септември 2015 17:44

Всички двойки в 1/16-финалите за Купата на България:

Дунав (Русе) - Ботев (Гълъбово)
Оборище - Локомотив (Пловдив)
Пирин (Разлог) - Черно море
Локомотив 1929 Мездра - Лудогорец
Вихър (Строево) - Добруджа
Светкавица - Берое
Поморие - Левски
Спартак (Плевен) - Славия
ЦСКА - Нефтохимик
Септември (Симитли) - Ботев (Пловдив)
Локомотив 2012 Мездра - Литекс
Етър - Созопол
Черноморец (Балчик) - Локомотив (ГО)
Пирин (ГД) - Монтана
Несебър - Пирин (Благоевград)
Верея - Банско


Какво се вижда от тези 32 броя отбори.

4 броя Локомотиви.
2 броя Локомотиви от Мездра.

Защо тогава да не може да има 2 броя ЦСКА от София - един във "В" група и един в "А" областна група.
11 Септември 2015 17:47
Защо тогава да не може да има 2 броя ЦСКА от София - един във "В" група и един в "А" областна група.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД