:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Транспортер 4" - халтура без адреналин

Снимка: BTV Studios
"Не, не си Джейсън Стейтъм!"
Невинаги е лесно да се прецени моментът, в който един доходен франчайз е мъртъв и изчерпан. След три успешни (макар и недопринасящи с нищо към първоначалната идея на Люк Бесон) серии Джейсън Стейтъм се оттегли от "Транспортер" и остави продуцентите да мъдруват над "Ново начало". Под това заглавие се разпространява у нас "Транспортер 4". В оригинала е Refueled. Резервоарът обаче дрънчи на празно.

За новото приключение на шофьора наемник е избран Франк Мартин. Той не блести с нищо, а му липсва и грубоватото масивно присъствие на Стейтъм на екрана.

Сценарият е смехотворен - в крайна сметка това е екшън филм, който разчита на надпредвари с коли и експлозии - героят води тих живот на Лазурния бряг и се опитва да си оправи отношенията с баща си, когато се намесва фатална жена (французойката Лоан Шабанол), бунтуваща група проститутки.

Опростената схема по принцип не е проблем за стахановеца на френското кино Люк Бесон, който пише пет за четири и възлага режисурата на всевъзможни аджамии (тук дамата Камий Деламар) само и само да произведе повече продукция. Но дългите бедра, късите поли и рекламните клипове на "Ауди" не могат да скрият факта, че "Транспортер 4" е напълно излишен филм. Никой не би се разсърдил на екшън, ако му липсва смисъл - но на този му липсва адреналин.

След 96 минути отегчение става ясно, че макар преди 2002 г. "Транспортер" да направи Стейтъм звезда, с наследника му Ед Скрейн няма шансове да се случи същото.

1175
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД