:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 78
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разнобой в София заради кризата и Шенген

България и Румъния ще обвържат подкрепата си за предложението на ЕК за преразпределение на 120 000 бежанци от Гърция, Италия и Унгария в други държави на ЕС с приемането на двете балкански страни в Шенгенското пространство, съобщи вчера в Брюксел вицепремиерът Меглена Кунева, цитирана от информационните агенции. По думите й министър-председателят Бойко Борисов е съгласувал позицията си по въпроса с румънския си колега Виктор Понта. Според Кунева правителството ще подкрепи създаването на единна европейска политика по миграцията и задължителните квоти за преразпределение на бежанци, но възнамерява да преговаря за размера им. Вицепремиерът уточни, че кабинетът още не е разглеждал въпроса за бъдещото създаване на постоянен механизъм за преместване на мигранти и не е формулирал българската позиция по този въпрос.

Малко преди това обаче вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че България няма да обвързва приемането на бежанци с Шенген. "Не става въпрос изобщо за пазарлък. Моето мнение е, че не трябва да се прави обвързване с приема ни в Шенген, а да работим и по двете теми, отстоявайки нашите принципни позиции", каза тя, цитирана от агенция "Фокус". Според Бъчварова става въпрос за принципна политика за солидарност в общите европейски проблеми.
10
2742
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
10 Септември 2015 20:08
за г-жа Бъчварова
10 Септември 2015 20:49
Ансамбълът за автентичен политически фолклор ГЕРБ е в усилена подготовка за брюкселското си турне. "Пирон" в програмата е сюитата "Мигрант си за Шенгеня думаше". Солисти са Той и Yes-легендата Шенгения Пръмова. Спектакълът е по мотиви на оригиналната френска творба "Обърни се та го виж". Аранжиментът и обработката са дело на професор Никола Саркозиев. Премиерата е на 14-ти септември. Входът е с лични покани от видната фолклористка и тънък познавач на мигрантските песнопения Сталинка Комисарова.
10 Септември 2015 21:24
И за какво ни е Шенген? Нито спира бежанците, нищо на нас ще помогне, точно обратното ще стане - границите с Румъния и Гърция ще паднат.
11 Септември 2015 08:17
И за какво ни е Шенген?

Как за какво?! Щото Пръмова си го е навила на пръста и изобщо не се съобразява с ново настъпилата ситуация!

От северозапад, а вече и от югозапад (вчера Саркози!) се чуват призиви за „закриване на Шенген”, наш’та тръгнала да се присъединява!

Браво на Бъчварова, това е адекватна реакция!
11 Септември 2015 08:20
И за какво ни е Шенген?
Не че Шенген ще реши нещо, но и ибрикчийството на Бъчварова също ме дразни. Ни за едната ни за другата "браво". Натегачества към големият началник, дека вика Боцата.
11 Септември 2015 08:57
Тая пача Бъчварова явно никога няма да се научи на самостоятелна политика - ибрикчийството дъллбоко е залетнало в душата на нашите шизофренични политици!
ЗАщо иначе да не поставяш условия, когато ти искат за пореден път услуга на цената на твоя интерес?
Скапани политически мърши - леви и десни! И турско-центриски...
Иначе Шенген ни дава равнопоставеност, а не да ни проверяват като кучета за бълхи на границите на шенгенските държави, а техните граждани да влизат у нас, без дори да спират.
11 Септември 2015 10:54
но ибрикчийството на Бъчварова също ме дразни.

Мен самата ТЯ ме дразни, и то много, но в случая по-добре нейната позиция, отколкото таз на Пръмова.
11 Септември 2015 11:32
Джиджи
11 Сеп 2015 10:54
...Мен самата ТЯ ме дразни, и то много...

Не е по темата, ама има един виц:
Един мъж се сгодил тайно от майка си. Решил да я подложи на тест и завел три жени у дома:
- Мамо, сгодих се! Познай за коя от тези три жени!
Майка му без да се колебае посочила едната:
- Ей тази е!
Синът изумен:
- Но как позна от първия път?
- Още отсега ме дразни!
11 Септември 2015 12:33
12 Септември 2015 09:37
Другари според изявлението на саркози от преди няколко дни - време е да се прекрати Шенгенското споразумение, защото е не ефективно по отношение на бежанците и да се въведат визи. Нашите политици явно не разбират политическата ситуация, но както далновидно отбеляза един колега, "си навиват на пръста" и отново ще влезем в нещо, което няма да съществува.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД