:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Стара Загора ще се радват на модерни танци

Снимка: Старозагорската опера
Младите хореографи обещават пластични изненади.
На 18 септември от 19.00 часа

В Старозагорската опера



Най-после ще се състои дългоочакваната премиера на танцовия спектакъл "Безвремие" - модерен и провокиращ спектакъл на хореографите Светослав Генадиев и Виолета Витанова с участието на балетната трупа на Старозагорската опера. Асистент концепцията е на Станислава Симеонова, авторска музика ROBOKNOB, продуцент е Creative Box.

Станислав Генадиев и Виолета Витанова са завършили класически балет в Националното училище за танцово изкуство-София. И както споделят - са били късметлии със своите изключителни преподаватели. Станислав е учил при Илиян Дрангажов, а Виолета е ученичка на Силвия Томова. Те търсят провокацията в новата си среща с балетните артисти на Старозагорската опера. Музиката е специално подготвена за спектакъла - в продължение на седмица композиторът Ясен Георгиев работи на място и прави промените съобразно творческото наслагване с участието на танцьорите. За повечето от балетните артисти новите хореографски задачи са необичайни, на пръв поглед странни. Сложните пластични движения постепенно са овладени и идва моментът, в който всички са подвластни на творческото безвремие, което може да продължи вечно, без срокове и ограничения. Според хореографите "Идеята е за бунт срещу съвършенството - творчеството се ражда от хаоса. Безвремие е това, което е преди бунта - съвършенство. Безвремие е самият бунт - повтарящ се акт на разрушение, от който да се роди творчеството".
868
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД