:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,175,659
Активни 196
Страници 20,471
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Лимерик за бялата лейди

Димитри Иванов
Демокрацията се родила и загива в робовладелство. Зародила се в античността в робовладелски полиси, сега сме белязани със знака на нашата идентичност. Тя е как се казваме, къде сме родени и кога; липсва само защо. По мобифоните ни знаят кога къде сме, колко пари сме изтеглили от кой банкомат, какво сме купили. Нахлуващите в Европа са единствените свободни да си унищожат документите за идентичност и да се удавят в морето край Митилини или Лампедуза, да прекосят граници и да заживеят в Германия, където канцлерката Ангела Меркел сто дни им казваше "Елате".

Подарената от Франция на САЩ Statue of Liberty, La Liberte eclairant le monde не сто дни, а сто години казваше "Елате" бедни и потиснати. Коренното население на Северна Америка сега e малцинство в резервати, един карикатурист видя кореняците на християнска Европа в резервати. Пат Бун (Pat Boone) пееше This land was made for you and me, но след като дехристиянизира Сирия и Леванта, Ислямската дъга пълзи към християнската Euroland през Турция, България, Гърция, Македония и Италия. Преди това гръмна с въздушна помощ от НАТО вековните християнски черкви в Косово, младите воини на Аллах събаряха черковните кръстове и в религиозен екстаз ги тъпчеха. Пиша ви това навръх Кръстовден, защото бях там и го видях. Сега чух, че Саудитска Арабия, любимата демократична партньорка на Вашингтон, дава пари за построяване на още 200 джамии в Европа. Тя изпрати на косоварите 50-килограмови кашони с фурми. Там свариха фурмите на ракия. Който пие, зло не мисли.

Това е отвъд ума на University Wits от "ba" до "dhc" и пр. "md" (от бакалаври до доктори хонорис кауза и пр. mentally deficient), учили Crisis Management. Няма наука как да предизвикваш кризи и да ги управляваш, понеже кризата управлява теб. Това е нагледният урок, the object lesson, който the US получи от Чатануга до Чукотка.

Пасторската щерка Меркел я "разкриха" като тайната дъщеря на Хитлер, на шпионина Путин му се родила щерка в Германия. Наистина Русия (СССР) школуваше добри задгранични специалисти. The top 5% ставаха шпиони, десетте процента под тях задгранични дипломати, останалите 85% обикновени алкохолици. Нелош рандеман.

При сегашния мюсюлмански Exodus към обетованата земя германският трансграничен филтър бе включен на избирателен режим. Полезните в Германия, непотребната гмеж при нас. На етажа над мен живееше такъв. Вкъщи му подредено и чистичко, боклукът изхвърляше през прозореца. Чистичките и подредени германци са като него - боклукът аут. В Германия лекарите, инженерите, строителите. При нас непотребната гмеж. Българите от продънения си джоб да я очовечат, образоват, след което прав й път за Германия.

Апокалипсис по откровението на Йоан:"Дамгосаха се със знака, ще купуват и продават чрез знака" (бар-кода; на иврит цифрата "6" била буквата "vav", "w" в латиницата, затова "www" е "666" - числото на звяра).

Когато боговете решат да погубят някого, първо му отнемат разсъдъка. С демокрацията се пръкнаха мобилните оператори в България. Българчета набираха платен телефонен номер за участие в томбола с въпрос "Колко кебапчета има в една тройка кебапчета." По-просветените знаеха, че Бах е композитор, който написал сигнали за мобифони, а Вагнер написал плейбека за филма "Apocalypse Now".

А вие знаете ли кой е Джеймс Джойс. Аз знам, че трябва много да се възхищавам на 15-те му разказа "Дъблинчани" и на другите му работи. Не ги преведох, щото, за да оцените моя превод, трябва да го сравните с оригинала, а ако можете да прочетете Джойс в оригинал, няма да прочетете моя превод.

Я вместо за разказите "Дъблинчани" да разкажа за Дъблинските регламенти. Те гласят нахлуващите в Европа да остават в първата страна от ЕС, до която са се добрали. Зачетох Еur-lex Еuropa № 343/2003 на ЕС от 18 февруари 2003 г. Започнах да се прозявам, но ми светна, че Дъблинските регламенти са Дъблински, понеже в ЕС Дъблин е най-отдалечен от Митилини и Лампедуза. Брюксел също е тъп град, помня от моето детство там, но Дъблин е още по-далеч от Брюксел. Колкото си по-далеч от кризата, толкова е по-лесно да даваш акъл как тя да се управлява. US са далеч от кризите, които предизвикаха с цел да ги управляват.THE BALANCE OF EUROPE

Now Europe balanced neither side prevails;

For nothing's left in either of the scales.

(Alexander Pope, 1688-1744)Не превеждам стихове. Самуил Маршак ги е превел така:РАВНОВЕСИЕ В ЕВРОПЕ

В Европе годы мира настают,

Уравновесятся весов военных чаши,

Когда всех наших ваши перебьют,

А ваших наши.Никога не съм бил в Ирландия. Не познавам ирландци. Освен една ирландка, едра и бяла като мраморна статуя. Но по-весела от всички мраморни статуи заедно. Веселеше ме с лимерици. Лимериците са народно творчество като нашите скоропоговорки - ще ти се върже на джуфка езикът, докато кажеш "Крал Карл и кралица Клара крали кларнети" или "Наш Петко плет плете, по три пъти преплита, плети Петко плета." Актуализирам тази бързоговорка: Плет плети Петко, ограда като Израел и Унгария, да не ти минават през двора и да ти не влизат в къщата неидентифицираните.

Това са безсмислици, но след много уиски и цигари откриваш смисъл. Кралете са крадливи, макар че нашият престолонаследник Симеон не открадна кларинети. Веселата бяла статуя ми каза лимерика:There was a white lady of Niger

Who smiled as she rode on a tiger;

They returned from the ride

With the lady inside,

And the smile on the face of the tigerБялата ирландска лейди ми каза да пия ирландско уиски, да пуша и да плача за нея.

Не пуша пред непушачи, хората не са длъжни да вдъхват дима от моите цигари, пуша си вкъщи. Аз съм на принципа: Който харесва чалга, да си я слуша у тях си, който иска да рисува графити, да си изрисува неговата стая, не моята фасада. Педалите да са си педали, но под техните юргани. Когато видях гей-парад пред НДК, догади ми се и повърнах над канализационната решетка пред западните посланици, които дошли тук да ни учат на толерантност към "различните". Тъкмо те са нетолерантни, причиниха ми гадене и дискомфорт. Родил съм се в православна страна, която е в християнска Европа, това ми е идентичността. Лош християнин съм, признавам, но не търпя Соломон Паси да казва майната му на православието, да върви той на майната си. Да не казва, че българите дошли тук като заселници. Българите дошли като завоеватели номади, те пътували с конете си, оръжието, покъщнината и жените си, затова нямало педерастия при тях. Имало затворени общности от мъже. В "Илиадата" Патрокъл бил приятелката на Ахил, при християнството монаси в мъжки манастири, при мюсюлманите медресета и аскер, в Англия колежи. Все затворени мъжки общности.

За Македония мисля, мисля и не знам какво да измисля. Македонците, ако са потомци на Александър, той прави далечни походи в далечни земи, войниците му в затворена мъжка общност, сега потомците ни въртят педерас'ки номера, че са друга нация с друг език. Македонците да си решат дали са българи или педерас'и. Аз мисля, че са мъже, колчем чуя "Дали има овой бели свят,по-хубаво девойче от македонче. Нема, нема ..."

Хайде край на писаницата, че пресуших шишето с Writers Tears. Плача само от арнаутските чушки в боба и шкембе-чорбата. А от арнаутите и макетата ке плачат. Бялата лейди, яздеща опасния людоед
 Опасната лицемерка Фрау Меркел
 Не роня писателски сълзи и сополи
154
39466
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
154
 Видими 
15 Септември 2015 19:26
15 Септември 2015 19:33
15 Септември 2015 19:37
Майсторе отново си точен!
15 Септември 2015 19:39


15 Септември 2015 19:44
15 Септември 2015 19:45
Днес яко. Поздрави от Limerick i Conaught.
15 Септември 2015 19:47
Емоционално. Писал го е развълнуван.
15 Септември 2015 19:54
Когато на някого демокрацията му е крива, е ясно де го стяга чепика.
15 Септември 2015 19:58
затова "www" е "666" - числото на звяра

www or http://www.google.com is freedom!
666 е обикновена манипулация на партийните секретари.
15 Септември 2015 19:58
zzz07
15 Сеп 2015 19:54
Демокрацията в България: 2% имат всичко, останалите са им персонал

15 Септември 2015 20:04
Тъжно, все по-тъжно става в Европа, г-н Иванов...
15 Септември 2015 20:15
Много сте евтини комунистите бе! Продавате стари номера, ама даже и децата ви не щат да ви чуят.
15 Септември 2015 20:22
zzz07
15 Сеп 2015 19:58
Мнения: 1,812
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
" ... затова "www" е "666" - числото на звяра ... "


666 е обикновена манипулация на партийните секретари.

" ...
Ако дяволът беше откровен и честен, той нямаше да бъде дявол. Неговата тактика е проста и успешна, защото разпространява лъжи за себе си.
На първо място най-голямата негова лъжа е, че всичко писано и изречено за него е лъжа. ...

... Дяволът е щастлив, само когато успее да убеди хората, че го няма. "15 Септември 2015 20:25
Г-н Иванов

Много хора споделят мислите ти Майсторе, но как да се отърсим от боклука /статуквото/, това е голямото предизвикателство, кото той /боклука/ не е само домашен?

15 Септември 2015 20:29
Некой форумни колеги немогат да разберат, че демокрацията е проста работа, ама не е за прости хора!

15 Септември 2015 20:35
Майсторе
15 Септември 2015 20:35
Апокалипсис по откровението на Йоан:"Дамгосаха се със знакa...

Само да питам за
"Откровение на Йоана" от Исус Христос

ли става въпрос?
15 Септември 2015 20:38
15 Септември 2015 20:41
"Oh lady lend your hand," I cried, "Oh let me rest here at your side."
"Have faith and trust in me," she said and filled my heart with life.
There is no strength in numbers. I've no such misconceptions.
But when you need me be assured I won't be far away.
15 Септември 2015 20:45
Между другото снимката на ДИ е красноречива.
15 Септември 2015 20:47
Само да питам за
"Откровение на Йоана" от Исус Христос

И това е вярно.
Христос е Логос. Слово.

Всичко е от Бога. Триединния Бог.
Колкото и да не ни харесва.
Само греховете са си наши.


15 Септември 2015 20:48
zzz07
15 Сеп 2015 20:45

И ти, и ти ...

15 Септември 2015 21:02
15 Септември 2015 21:04
„Когато на някого демокрацията му е крива, е ясно де го стяга чепика.”

От това по сериозен аргумент срещу „враговете” на демокрацията не може да има! Само че това не е аргумент, ами е лозунг.

Как може да се говори изобщо за демокрация в САЩ, когато избирателната капания на кандидат-президент струва милиарди долари, да не говорим, че две партии се изреждат във властта и това е „многопартийна” „демокрация”.

И нима е лъжа, че надписът на Статуята на свободата "Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free…” е жестока шега и гавра и ако политиците в тази страна имаха страх от Бога и срам от хората, щяха да го замажат.
15 Септември 2015 21:08
Демокрацията не е проста работа и е само за прости хора ,които могат да бъдат излъгани , че споделената отговорност е истинската отговорност,но демокрацията не предполага споделяне на благата . Ако демокрацията беше толкова хубаво нещо да са я забранили досега(перифразиром друго подобно изказване ).Ако демокрацията беше хубаво нещо щеше де я има и в природата , а за природата демокрацията е като спирта- противоестествена, но се харесва щото те замайва. вие знаете ли природен процес ,който да произвежда естествен спирт. Не, алкохол от ферментирало грозде , а спирт от преварени джибри? Зднаете ли дали има? Няма ! И демокрацията е такова нещо,изкуствена е!!!Ама със салата върви!!
Майсторе ,опитах се да оригиналнича за твоя сметка. Прости ми!!!
15 Септември 2015 21:12
опитах се да оригиналнича

Не се получи...
15 Септември 2015 21:18
Политнекоректно и затова истинско и хубаво...
-----------------------
Сайтът на Генек
15 Септември 2015 21:29
15 Септември 2015 21:37
Майсторе
15 Септември 2015 21:40
Понякога по-добре, но никога по-зле!
15 Септември 2015 21:42
вие знаете ли природен процес ,който да произвежда естествен спирт. Не, алкохол от ферментирало грозде , а спирт от преварени джибри? Зднаете ли дали има? Няма !


всички, знаят , че , От, ферментирало, Грозде , се , получава ,кокаколА !
15 Септември 2015 21:47
Между другото снимката на ДИ е красноречива.


Той затова я е сложил. Днеска заслужава и аз да му вдигна едно палче, даже и да го е постигнал с допинг!
15 Септември 2015 21:50
Такава марка уиски има ли или е колаж?
15 Септември 2015 21:58
ДИ
zzz07 досаден си , като не ти харесват писаниците какво кесиш под всяка и спамиш
15 Септември 2015 22:03
ДИ,
15 Септември 2015 22:15
Такава марка уиски има ли или е колаж?


Има, хем е айриш. Ето, Натисни тук, да видиш, че не лъже.
15 Септември 2015 22:23
Ако дяволът беше откровен и честен, той нямаше да бъде дявол. Неговата тактика е проста и успешна, защото разпространява лъжи за себе си.
На първо място най-голямата негова лъжа е, че всичко писано и изречено за него е лъжа. ... Дяволът е щастлив, само когато успее да убеди хората, че го няма.

Както си го описал, много готин пич трябва да е...
15 Септември 2015 22:26
Всичко е от Бога. Триединния Бог.
Колкото и да не ни харесва.
Само греховете са си наши.

И Фирмина ги разправя същите. Партийните му другари си приватизирали цяла България, а за него оставили само негативите.
15 Септември 2015 22:27
Представяте ли си, ако беше коняк..

Г-н Иванов
15 Септември 2015 22:34
Дъртанян , дали Дяволът харесва конкуренция ....
15 Септември 2015 22:44

Харесва му, извратенякът му с извратеняк, нали и той има квота да пълни - не може всички в рая!
15 Септември 2015 22:53
Маргаритка2 не се сещам за монополист харесващ конкуренция . Струва ми се че не е хитро да се правиш на по-дявол от дявола .
15 Септември 2015 22:58
Дъртанян
15 Сеп 2015 22:26

15 Септември 2015 23:05
Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith
And I was 'round when Jesus Christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that Pilate
Washed his hands and sealed his fate
https://www.youtube.com/watch?v=vBecM3CQVD8
15 Септември 2015 23:47
Плет плети Петко, ограда като Израел и Унгария, да не ти минават през двора и да ти не влизат в къщата неидентифицираните.


И пак политически коректен! Време е да преминем към уптребата на точното "диверсанти". Тази дума би трябвало да обобщи нелегалното преминаване на границата с идеология/религия/порядки чужди на светската държава, конституционализма и върховенството на закона.
16 Септември 2015 00:00
"диверсанти". Тази дума би трябвало да обобщи нелегалното преминаване на границата

Ама верно ма'а му стара Вас на нищо не ви учат. Оствили са Ви на нивото на Андрей Гуляшки.
Диверсант значи саботьор. Не обаобщава преминаване през граници.
16 Септември 2015 00:17
Демокрацията се родила и загива в робовладелство. Зародила се в античността в робовладелски полиси, сега сме белязани със знака на нашата идентичност.

Може би "сега сме белязани със знака на нашата идентичност" означава нещо, което не мога да схвана, а може и да не значи нищо. По-склонен съм да приема второто.
Но първите две части на изречението определено противоречат на историческите факти.

Демокрацията е мимолетно състояние, появяващо се за кратко във всяко общество по време на изпитания и изчезващо, щом заплахата и изпитанията отминат. Историческа секунда, в която се сещаме, че сме хора и братя, родени да живеят заедно и в помощ едни другиму. Просто миг, мимолетно прекъсване в обичайното ни състояние на неравенство, тоест робство, егоизъм и скотство.

Демокрацията в Елада е възникнала вследствие смъртната персийска заплаха и е продължила по-малко от половин век - 47 години, доколкото си спомням датите с точност. Заплахата отшумява, Съветът на Атина тихомълком раздава обществените средства на членовете си и приближените им, те отново заробват свободните дотогава, но обеднели и задлъжняли граждани и Елада се връща към обичайната помия. Става точно както при "нашата идентичност", само дето нашата демокрация продължава не 47, а по-малко от две години, до 12 юли 1991 г., когато е официално погребана с налагането на действащата конституция.

Чиста случайност е, че древногръцката демокрация е възникнала в робовладелско общество; между другото, Монтескьо нарича управлението в Елада "аристократично", като ясно разграничава господстващата клика от широките робовладелски маси. Най-демократичният народ в Античността са били германците, които изобщо не са имали робовладелски институт. За силата на тяхната демокрация свидетелства например фактът, че най-големият им вожд и герой Херман-Арминий е бил убит без колебание от тановете си в момента, когато се е опитал да им наложи някакво подчинение.
Демокрацията в Русия през 1917 г. също възниква в общество, което няма нищо общо с робовладелството. И т.н., и т.н., примерите са безчет.

Поради консервативността си, Англия е единствената страна, която успява да запази елементи на демокрация и след отпадане на заплахата, която поражда демократизирането. Под въздействие на заплахите през Първата война и революциите след нея, Англия въвежда всеобщото избирателно право, 50-процентното облагане на богатите - въведеният през 1924 г. 50% данък наследство впрочем довежда до най-голямата поземлена реформа след 1066 г. - национализацията на мините, железниците, енергетиката и други индустрии, обществено здравеопазване и още редица демократични преобразувания, запазили се десетилетия наред.
16 Септември 2015 00:27
А от арнаутите и макетата ке плачат.


Все едно ми чете мислите майстора на словото. Сега като се почне едно предаване назад по веригата на неидентифицираните от Унгария през Сърбия и Македония познайте къде ще се заселят и съюзят с шиптърите неидентифицираните.. На македоналдсите им крои някой задокеански цербер шапката..
16 Септември 2015 00:29
16 Септември 2015 00:39
От г-н Иванов: реалистично, песимистично!
.......но след като дехристиянизира Сирия и Леванта,
Ислямската дъга пълзи към християнската Euroland през
Турция, България, Гърция, Македония и Италия.
Преди това гръмна с въздушна помощ от НАТО
вековните християнски черкви в Косово, младите воини на Аллах
събаряха черковните кръстове и в религиозен екстаз ги тъпчеха.
Пиша ви това навръх Кръстовден, защото бях там и го видях!
......................................
От Феноменалната пророчица Ванга:
с Вяра, Надежда и Любов – оптимистично!
...... Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития.
Ще се променя и съзнанието на хората.
Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра.
Ще дойде на света най-старото учение.
Питат ме: „Скоро ли ще дойде това време?“
Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!“

След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава,
а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро.“
Има едно древно индийско учение – учението на Бялото братство.
То ще покори целия свят.
Ще го напечатат в нови книги и по целия свят ще го четат.
То ще е Огнената Библия.“

„Всички религии един ден ще изчезнат!
Ще остане само учението на Бялото братство.
Като бял цвят то ще покрие Земята и
благодарение на него хората ще се спасят.
Новото учение ще дойде от Русия. Тя ще се пречисти първа.”

„Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят,
ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови.
Религията ще има друга задача.“
„Запомни: Русия е бащата на православието.
Само тя може да го спаси, като го обедини.“
.....................................
Питам се: дали някой се опитва да ... сбъдва пророчества,
и разчетени ли са правилно?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД