:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,274,893
Активни 165
Страници 26,129
За един ден 1,302,066
Писмо от “България”

Силата на думите

Димитри Иванов
Всички курсанти учехме да чертаем на картата прокладка, да хвърляме сапана към кнехта и лота във водата, че да кажем колко сажена има под кила. Нощем въртяхме руля, казвахме къде сме според кой фар с каква светлина и как мига, например на Поморие мигалката мига с бяла светлина три пъти, следва интервал, пак три пъти, пак интервал. Сега с GPS позиционирането не ти трябва фар, знаят всички щурмани, лоцмани, боцмани и дори незнаещите разликата между фар и фарватер. Забравих всичко, което научих през ония години, в главата ми остана само стихотворението на Валери Петров "Трам-тарара, трам-тарара, пял си песничката стара на пазачите на фара." Такава е силата на думите, когато ги напише майстор на думите. Такава е и силата на идеите.

Забраниха фарът на Поморие да е на главата на направената от Павел Койчев черноморска кариатида - копие на кариатидата, намерена при разкопките на свещарската могила. Кариатидата е езичница, отсъдиха калимявките. Напомнят ми за афганските талибани, които разрушиха статуите на Буда, и за главорезите, които разрушават Палмира. Но по-голямо зло от чернокапците са българските политици, които дадоха земята ни на НАТО, принудиха жени да оставят децата си, да ядат горчив хляб в чужда чужбина, за да ги издържат.

Бавно и полека в народната свяст са загнездва идеята, че това не е хубаво. Като в поемата "Грамада" където всеки хвърля камъче и казва "Проклет да е Цеко!". И аз казвам "Трижди проклети да са управниците ни, Господ да им прости, аз не мога." Аз само можех да казвам, че не е вярно, че трябва да сме в НАТО, за да сме в Европа, че разпадането на червения блок открива пред България възможност за неутралитет, че примери за неутралитет в Европа има и стари, и нови, че България винаги е била в Европа. Всуе казвах така по телевизията през 1993 г., когато все още имаше телевизия, заслужаваща да бъде гледана. Моите думи бяха слаби. Въпреки туй ще ги повторя.

Правозащитници/чки казаха, че пришълците ще обогатят генния ни фонд. Аз по други причини виждам ставащото като втори исторически шанс за България. Тя ще може да постигне неутралитет, когато и ако: (1) Европейският съюз се разпадне поради автоблокаж; ЕС се оказа твърде бюрократичен, твърде top-heavy, за да функционира; (2) НАТО се разпусне поради това, че от създаването си през 1949 г. не бе част решаването на нито един проблем, напротив съществуването на НАТО е проблем. Нямам Insider information дали бежанското нашествие в Европа е Collateral Damage от контрапродуктивни действия на НАТО под егидата на САЩ, или планиран Sidekick. Но оставам оптимист, вярвам, че един ден двете горни условия ще са налице и все още ще има достатъчен брой достатъчно разумни българи да оползотворят втората историческа възможност за български неутралитет. След дъжд качулка ще е сега да плача за пропусната първа историческа възможност за неутралитет. Тогава българите повярваха не на мен, а на политиците, които вкараха България в остър завой от Варшавския договор към НАТО; от едно послушничество към друго. Преди опасни завои има табела "dangerous curves". Опасни курви излъгаха народа. Те наричат себе си публични личности. Съгласен съм във френския смисъл: "fille publique" значи млада проститутка, "femme publique" значи дърта курва. Парламентът стана позорище, котило на травестити. Травеститите сменят пола си, политическите дами и господа сменят партиите си.

Неща позорни и неща пазарни са се случвали в сградата на българския парламент в миналото, случват се и сега. Парламентарната шефка Цецка Цачева не трябва да се обижда на Николай Колев-Босия, той не казва, че тя е дърта курва, той замеря сградата с домати, пък сегашните ГМО домати отскачат като тенис топки, не вярвам Босия да чака месеци, докато се разкашкат. Не съм го питал, не го познавам. Зърнах го преди много години, когато той влезе в стаята на директорката на издателство "Народна култура" и тя каза: "Но вие не сте бос". Погледнах го в краката: той наистина беше с обувки.

Всеки да е такъв, какъвто е, бос или обут. Не искайте да стане друг. Преди десетина дни Кево имаше рожден ден. Един от гостите вдигна тост: "И аз съм арменец. Едно време исках да съм Кеворк Кеворкян. Вече не. Сега искам да съм Левон Хампарцумян. Пак няма да стане."

Иначе е хубаво в Поморие, третия по големина черноморски град след Варна и Бургас. Циганско лято е. Indian Summer, както пееше американският французин Joe Dassin. Бабое лето, както е на руски; тук има голям хотел "При Американеца", но много повече са руснаците. Слънчево е, не валят котки и кучета, it's not raining cats'n dogs. По уличката към черквата видях много котки и кучета за разлика от София, където помиярите изядоха котките. Един грамаден пухкав санбернар, той самият детенце, си играеше с цяла сюрия котенца на улицата под благосклонния поглед на стопанина си. Сетих се, че преди да тръгна от София, се събудих от крясък на гларус. Като не те бива да пееш, затваряй си човката, помислих в просъница. После се сепнах: Що ще гларус в Борисовата градина? Понеже не намират храна край морето, идват тук, информира ме една природозащитничка. Като се върна, мога да й кажа, че в Поморие не изхвърлят кучетата си на улицата, като софиянци заминаващи в отпуск, затова в Поморие има и кучета, и котки, а тия от кучешките приюти са използвачи и ние кого по-напред да социализираме - българските старци по селата ли, циганите ли, бежанците ли, кучетата ли? Но няма да й кажа, за да не се скараме.

Макар и лош християнин, действа ми успокояващо да влизам в черквички, параклисчета, оброчища, да сваля шапка и да се прекръстя по православному, не обратно, както католическите кюрета ме учеха в детството. Забождам в пясъка запалени свещички за скъпите ми покойници, моля се на Господ, ако го има, да им даде опрощение, на всички живи българи да даде ум и разум. Не Му досаждам с молби за мен, но за всеки случай добавям "И не забудь пpо меня", както Булат Окуджава, който пееше. "Дай pвущемуся к власти/ Навластвоваться/ Каину дай pаскаянье/ И не забудь пpо меня."

За последното ми трябва ходатай. Адвокат. Имам си. Свети Димитри ми е светията. Хайде и нему свещичка. Той и свети Георги са важни в българското трудово право; аргатчетата аргатували от Гергьовден до Димитровден. На иконите двамата светии са конници, това е приликата. Отликата е, че св. Георги пробожда ламя, св. Димитриос пробожда рицар. Хитроумните византийци казали, че понеже е покровител на Солун, той слязъл от иконата и собственоръчно пробол Калоян да не превземе Солун през кой век не помня. Помня само, че политиката и религията са едно. Поляците щели да приемат бежанци, ако са католици от Украйна.

Имах песнопойка за пет стотинки, в която имаше песен: "По софишко равно поле едно дзвънче дзвънка/ Ей го иде Свети Георги со велисопедо/ Педо педо со велиспедо/ Насреща му змей крилати, той не уплаши се/ Наръчка го, намушка го, ептен го утрепа/ И накрай той прегази го со велисопедо/ Педо педо со велисопедо." Англичаните имат ли такава песен за техния Сейнт Джордж? Нямат. Ако излязат от ЕС, ще е нишан за разпадането му, но не ми се вярва то да започне толкова скоро. По-нетърпелив съм НАТО да се разпадне, но трай коньо за зелена трева, интересите на военнопромишления комплекс не са шега работа.

Не само в Шоплука, и в Поморие умеят да се шегуват. Разказват срещнали се двама: "К'во праиш? Ми к'во да прая. Ми и аз. Ми к'во да са праи."

«Что делать?» е роман от руския философ, журналист и литературен критик Николай Чернишевски. Той го написал в 1862-1863 г. в килията си в Петропавловската крепост в Санкт Петербург, където и умрял. Имперската цензурна комисия, чела ръкописа част по част, схващала написаното като любовно-приключенска история, позволявала отпечатването на частите в "Съвременник". После броевете били конфискувани, шеф цензорът Бекетов уволнен, но било късно. През 1867 г. руски емигранти в Женева събрали частите, издали ги в книга, която била преведена и издадена в Полша, Унгария, Франция, Англия, Германия, Италия, Швеция, Холандия, Финландия и на фарси в Таджикистан. Като отзвук Емил Зола написал "Дамско щастие", Стриндберг "Утопии в действителността", Любен Каравелов написал на сръбски "Крива ли е съдбата". Ето два реда от превода на Йордан Стратиев:

"Снемете маските на тия знаменити празноглавци, снемете от тях кадифето и позлатата и ще видите, че са по-грозни от кой да е крадец и че трябва да се гнусите от тях повече, отколкото от жабите."

Цецка Цачева е по-бдителна от 12 императорски цензори.DI copyright Николай Чернишевски написал "Какво да се прави"
 Любен Каравелов написал "Крива ли е съдбата"
141
41223
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
141
 Видими 
22 Септември 2015 18:31
или планиран Sidekick.
Да не е side effect?
22 Септември 2015 18:40
Човек трябва да е живял и препатил за да има поглед върху нещата. Не случайно, в старо време, държави и общества са се управлявали от съвет на старейшини.
Браво на Димитри. Не само че вижда нещата, но не се бои да споделя мнението си.
22 Септември 2015 18:47
.....Ядоса се Свети Георги, помпата откачи, па подгони змея страшен со велосипедо(2).Напомпа го, разпомпа го в г*за е*@ го, после пак го прескочи со велосипедо(2)....Края няма да го довърша оти съм срамлив!
Ментак песнопойка са ти пробутали авторе!
22 Септември 2015 18:49
Това е една от най - добрите писаници на Дмитрии в последно време!
Съгласен съм с dissidentbg. Писаниците не са за всяка глава.. нужен е житейски и интелектуален път да се извърви за да бъдат разбрани!
22 Септември 2015 18:50
22 Септември 2015 18:55
Забраниха фарът на Поморие да е на главата на направената от Павел Койчев черноморска кариатида - копие на кариатидата, намерена при разкопките на свещарската могила.

Този фар с тракийската кариатида на скулпторът Пламен Койчев е в Царево, а не в Поморие. Айде, наздраве по случай празника...
22 Септември 2015 19:08
Бабое лето, както е на руски.


Не е!

И Чернишевски не е умрял в тюрмата. Благодаря хлопотам сына Михаила, 27 июня 1889 года переезжает из Астрахани в Саратов, но уже 11 октября того же года заболевает малярией. Чернышевский скончался в 12:37 ночи 17 (29) октября 1889 года от кровоизлияния в мозг. 20 октября был похоронен в городе Саратове на Воскресенском кладбище.

Эх.
22 Септември 2015 19:13
"Трижди проклети да са управниците ни, Господ да им прости, аз не мога."
Аз също.
ДИ все по-по-верен.
22 Септември 2015 19:14
Царю,поклон! !И не съм монархист!
22 Септември 2015 19:15
Жо Дасен е внук на одески евреин, избягал от Русия. На остров Елис го питат как се казва, той не знае английски и отговаря отде е: от Одесса... Така го записват - Дасен...
Прекипява му на ДИ. И с удоволствие гледам как гази през измислените правила да не се обиждат публични личности. Но нима проститутките не са публични? Макар че ни те, ни политиканите са личности...
------------
Сайтът на Генек
22 Септември 2015 19:17
Бабье лето нас поит дурманом,
Навевая сказочные сны.
Поддаемся мы его обманам,
Только в этом нет ничьей вины


Леонид Васюкович

Михољско љето, Bablje ljeto, Altweibersommer, Été indien.....
22 Септември 2015 19:21
Пока Земля еще
веpтится,
Пока еще яpок свет,
Господи, дай же ты
каждому
Чего у него нет.
Мудpому дай голову,
Тpусливому дай
коня,
Дай счастливому
денег
И не забудь пpо
меня.

Пока Земля еще
веpтится,
Господи, твоя
власть,
Дай pвущемуся к
власти
Навластвоваться
всласть.
Дай пеpедышку
щедpому
Хоть до исхода дня,
Каину дай pаскаянье
И не забудь пpо
меня.

Я знаю ты все
умеешь,
Я веpую в мудpость
твою,
Как веpит солдат
убитый,
Что он пpоживает в
pаю.
Как веpит каждое
ухо
Тихим pечам твоим,
Как веpуем и мы
сами,
Не ведая что
твоpим.

Господи мой, Боже,
Зеленоглазый мой,
Пока Земля еще
веpтится
И это ей стpанно
самой,
Пока ей еще хватает
Вpемени и огня,
Дай же ты всем
понемногу,
И не забудь пpо
меня.
Дай же ты всем
понемногу,
И не забудь пpо
меня.


"...навластвоватся власть"...
Защо ЗЕЛЕНООК?
А също - дай счастливому денег... Щастието в парите ли е?
Пока Земля еще вертится...
Какъв усет...
И т.н., и т.п. ...
--------------------
Сайтът на Генек
22 Септември 2015 19:22
"Снемете маските на тия знаменити празноглавци, снемете от тях кадифето и позлатата и ще видите, че са по-грозни от кой да е крадец и че трябва да се гнусите от тях повече, отколкото от жабите."

Цецка Цачева е по-бдителна от 12 императорски цензори


Обаче пък е без маска!

Г-н Иванов
22 Септември 2015 19:27
Тя ще може да постигне неутралитет

Неутралитетът е голем лукс. Да имахме неколко стотин швейцарски банки можеше и да стане. Другото са празни приказки и лакърдии...
22 Септември 2015 19:37
Който остава неутрален, бива намразен от онзи, който губи, и презиран от онзи, който печели. Казал го е онзи дето цепи дърва. Застанете на правилната страна и пренебрегвайте неправилната ...
22 Септември 2015 19:46
Човек трябва да е живял и препатил за да има поглед върху нещата. Не случайно, в старо време, държави и общества са се управлявали от съвет на старейшини.
Браво на Димитри. Не само че вижда нещата, но не се бои да споделя мнението си.


ДИ

"Свири, свири, бог убил те, луд гидия,
божа дарба не заптисва стар кадия!

Свири, струвай старо-младо, младо-лудо:
що е божа дарба - то за свят е чудо."

ДИ е мъдър като "стар кадия", пък е с дарба като "луд гидия".
22 Септември 2015 19:46
Ама ние все на неправилната заставаме
22 Септември 2015 19:47
По-нетърпелив съм НАТО да се разпадне, но трай коньо за зелена трева, интересите на военнопромишления комплекс не са шега работа.

Благодарим за откровението, не че е трудно да се сети човек.
22 Септември 2015 19:50
Много ми хареса откровението за публичните личности


22 Септември 2015 20:01
брей, тука било пълно с натовци, дет не са ходили в казармата.
22 Септември 2015 20:10
Абе има ли на български мярка за дължина "сажен"? По-специално във ВМФ?
22 Септември 2015 20:14
Абе има ли на български мярка за дължина "сажен"? По-специално във ВМФ?


Има я на български и с нея се мерят нацепени дърва.
22 Септември 2015 20:19
Две години като младши сержант, много моля....
22 Септември 2015 20:23
Морски фарове по Черноморието https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-557013764382227/timeline/?ref=ts


Морският фар край Поморие.
Координати: 42°,33 ′ с. ш. 27° , 39,8 ′ и. д.
Намира се югоизточно от нос Поморие. Представлява каменна кула, издигаща се върху бетонно основание на височина 12 метра над морско равнище.
Периодът на светене е 10 секунди – 0,5 секунди проблясък, последван от 0,5 секунди тъмнина, отново 0,5 секунди проблясък и пак 0,5 секунди тъмнина, последвани от 0,5 секунден проблясък и 7,5 секунди тъмнина. Видимост – 10 морски мили.


(снимка: натиснете тук)

Царево
Координати: 42°,10 ′ с. ш. 27° , 52,2 ′ и. д.
Намира се върху скалата „Яху“, североизточно от нос „Кастро“.
Светещата част се намира на 12 метра от морското ниво. Видимост - 4 морски мили. Свети с бяла често пробляскваща светлина - 0,5 секунди проблясък, последван от 0, 5 тъмнина.(снимка: натиснете тук)

http://faragency.bg/bg/michman-evgeniy-aladzhov-v-kritichen-moment-nay-vazhno-e-da-se-zapazi-samoobladanie/#

http://faragency.bg/bg/svetat-otbelyazva-mezhdunarodniya-den-na-morskite-farove/#.VgGN-tKqqko

22 Септември 2015 20:24
Сажен е морска мярка за дълбочина - 1.678 метра.
А дървата се мерят с кубици...
22 Септември 2015 20:24
Абе има ли на български мярка за дължина "сажен"? По-специално във ВМФ?

Има я във всички флотове, които ползват карти на Английското адмиралтейство - т.е. по целия морски свят.
22 Септември 2015 20:31
щурчо
22 Септември 2015 20:24
22 Септември 2015 20:32
Chapeau! Да, прекипява му на Димитри, пък и от висотата на своята си камабанария по-добре вижда нещата. Мисля, той вече не се страхува, не се надява, свободен е - както е епитафа на друг един майстор на писаниците. А за публичните личности, като г-жа ( другарката) Цачева - право, куме...
22 Септември 2015 20:35
благодаря на г-н иванов.удоволствие е да четеш написаното от него...
22 Септември 2015 21:05
Otvrat,
Аз повече не му коментирам уникалните българо- английски преводи на ДИ, щото ша земе пак да ми приведе като довод некой несъществуващ "цитат" на Чърчил....
Иначе днешното писание не е чак толкова зле, чете се. Даже почнах да му свиквам на автора с неговите си бесове-- поне е постоянен и не се върти след който е на власт.
За "сажена"-- има го, ама Британското адмиралтейство винаги е използвало в миналото "сажен" като "1 сажен = 6 фута" .
И модерните карти отдавна не са в сажени, а в метри/см или фут/инч (в САЩ)
Дали може БГ да е неутрална- и да иска да е неутрална другите хаоколо мое да не се навият на това.....
22 Септември 2015 21:07
Не случайно, в старо време, държави и общества са се управлявали от съвет на старейшини.
А когато старейшините са много стари се e казвало Политбюро.
22 Септември 2015 21:19
Абе има ли на български мярка за дължина "сажен"? По-специално във ВМФ?

Има я във всички флотове, които ползват карти на Английското адмиралтейство - т.е. по целия морски свят.


И как е на английски "сажень"?
22 Септември 2015 21:20
ttanchev
22 Сеп 2015 21:07


морская сажень

fathom
22 Септември 2015 21:36
Дорис, на английски е "fathom"
22 Септември 2015 21:39
И как е на английски "сажень"?


22 Септември 2015 21:39
И как е на английски "сажень"?

fathom
22 Септември 2015 21:56
... Циганско лято е. Indian Summer.... . Бабое лето,...
- И откъде накъде - циганско? Сиромашко е - пар екселанс! Натисни тук Тогава сиромасите прибират що е артисало по полето и градините. За "сажень" - моля вж: Натисни тук
22 Септември 2015 21:56
Ъхъ. Мерсим. В общем,

Русскій царь — царь молодецкій —
Между плечъ — сажень косая,
Очи — полночь, бровь густая,
Грудь широкая, крутая.

22 Септември 2015 22:51
Естествено че ни трябва неутралитет , скъпо било , сега е еФтино , чак пошло спор няма .
ДИ
22 Септември 2015 23:04
Сажен е морска мярка за дълбочина - 1.678 метра.
А дървата се мерят с кубици...

Щурчо и Слава на поправителен, няма как ...

Международен морски сажен, стандартизиран през 1958 г., = 2 ярда = 6 фута = 1,8288 м.
Преди стандартизацията се ползвали английският fathom и немският кlafter = 1⁄1000 от морската миля = 6,08 фута = 1,853184 метра.

Стандартният кубичен сажен е мярка за сух обем = 108 куб. фута.
При използването на мярката за измерване на насечен дървен материал, се е ползвала нестандартна единица, която се е наричала просто сажен. Била е също обемна мярка, на дължина и ширина по един сажен, а на височина 2,0, 2,5 или 3,0 стъпки, в зависимост от дължината на нарязаните дърва. Височината се е посочвала отделно.
22 Септември 2015 23:14
Международен морски сажен, стандартизиран през 1958 г., = 2 ярда = 6 фута = 1,8288 м.

Бачо ти е писал за сажени под кила преди 1958г. И това е мярката за дълбочина от 1.678м, а не на цепеници...
22 Септември 2015 23:24
Г-н Иванов - здрав бъдете!
............................................
"Отликата е, че св. Георги пробожда ламя,
св. Димитриос пробожда рицар.

Хитроумните византийци казали,
че понеже е покровител на Солун,
Св.Димитър слязъл от иконата и собственоръчно пробол Калоян
да не превземе Солун през кой век не помня.

Помня само, че политиката и религията са едно."
...............................................
Казват - 100-милионното население в границите на
Римската империя е било подчинено не с легионите,
а с похвата припомнен от г-н Димитри Иванов -
чрез
Обожествяване на ... Императора!

(п.с. Че политика и религия са едно,
днес е все по-кристално брутално ясно)
22 Септември 2015 23:28
Бачо ти е писал за сажени под кила преди 1958г. И това е мярката за дълбочина от 1.678м, а не на цепеници...

Аз добре виждам за какво е писал "бачо ми", но как да ти втълпя, че:
1/ не е имало мярка за дълбочина 1,678 м
2/ имало е мярка за цепеници сажен, както правилно отбелязва уважаемият отврат
22 Септември 2015 23:36
имало е мярка за цепеници сажен, както правилно отбелязва уважаемият отврат

Е, убаво. Оди си поръчай неколко сажена дърва...
22 Септември 2015 23:38
Нищо не се прощава. Имам предвид от гледна точка на онова, което пак неточно и неправилно адресирате в мъжки род, единствено число. Все пак, ако го четете на английски, да не се обърка някой, че нищо се прощава. Ето, излезе и новото произведение „Обади ми се Дейв“. В превод на български вероятно отново ще го разпространят само по другия начин
22 Септември 2015 23:44
След дъжд качулка ще е сега да плача за пропусната първа историческа възможност за неутралитет. Тогава българите повярваха не на мен, а на политиците, които вкараха България в остър завой от Варшавския договор към НАТО

България е имала първата, съдбоносна и наистина историческа възможност за неутралитет през 1915 г. Тогава е продадена и предадена, а не през 1991 г.
Неутралитет през 1991 г. би означавал отново да получат предимства пред нас Румъния, Гърция и дори Югославия. Казвам и Югославия, защото тогава никой не си представяше, че Милошевич и сие ще проиграят така бездарно шансовете й. А те бяха по-големи от нашите, и за НАТО, и за ЕС
22 Септември 2015 23:54
Спомням си че БСП управляваха и Първанов каза "искаме в ЕС, но не искаме НАТО". Редица политолози после обясниха, че реда е първо в НАТО и след това в ЕС. Така и стана. Вярвахме на медиите. Интернет повечето нямахме тогава. Много по късно разбрахме че Австрия е в ЕС, но не е в НАТО. Пак стана за кучета и котки може, за прасета не. Лъгали са ни и продължават. Сега Сидеров каза, че Миглена ни излъгала за искането на ЕС да затворим двата блока на Козлодуй. Истина ли е или не? Кой да ни каже? Това и в интернет не го пише. От три дни в нета се разпространява един клип на представянето на новата книга на Фрийдман. Там той каза, че настаняването на американски оръжия и части в България, Румъния, и по-насевер от Черно до Балтийско море не е под егидата на НАТО, а само от САЩ, защото не всички в НАТО са били съгласни. От чутото в нашите медии оставам с впечатлението че това се прави в рамките на НАТО. Пак ни лъжат значи и пак в нета няма как да се провери и пак ни един журналист няма да ни помогне за истината, а без нея за каква независимост може да става дума?
22 Септември 2015 23:58
България е имала първата, съдбоносна и наистина историческа възможност за неутралитет през 1915 г.

Такъв неутралитет по онова време е означавал предателство за българите в Македония и Добруджа...
23 Септември 2015 00:05
За последното ми трябва ходатай. Адвокат. Имам си. Свети Димитри ми е светията.


1 Тимотей 2:5
Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус,
23 Септември 2015 00:09
***
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД