:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 485
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Трансферът на данни между САЩ и ЕС е незаконен,

заяви генералният адвокат на Европейския съд в Люксембург, цитиран от електронното издание "Локал". Мнението е произнесено по делото на австрийския студент Максимилиан Шремс, който заведе групов иск срещу "Фейсбук" за нарушаване на европейските закони за защита на личните данни. Според генералния адвокат на съда Ив Бот сключеното споразумение за прехвърляне на лична информация между САЩ и Брюксел не е валидно, така че всеки европеец има право да поиска информацията за него да не бъде препращана на трети страни. Шремс съди "Фейсбук" заради сътрудничеството на компанията с американската Агенция за национална сигурност (АНС), което вероятно е засегнало и личните данни на европейски граждани. Преди месеци виенски съд заяви, че няма юрисдикция да разглежда делото, тъй като компанията е базирана в Америка.



Лос Анджелис отделя 100 млн. долара за

осигуряване на домове на бездомните в града, съобщи Би Би Си. Близо 26 000 души живеят по улиците и броят им е скочил с 12% за последните две години. Експертите твърдят, че това се дължи на високите наеми, ниските заплати и безработицата. Кметът Ерик Гарсети обяви, че ситуацията вече е извънредна и каза, че "градът прехвърляше този проблем от квартал на квартал прекалено дълго време".



Египет помилва осъдените журналисти

от телевизия "Ал Джазира", съобщи медията. Мохамед Фахми и Бахер Мохамед бяха осъдени на три години затвор през август по обвинения, че са съдействали на забранената ислямистка организация "Мюсюлманско братство". Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси обяви във "Фейсбук" вчера, че ще освободи общо "100 млади хора, които имат проблеми с нарушаването на закона за демонстрациите".

793
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД