:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 609
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгария отказа да е бежански център на Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Унгарски полицаи наблюдават мигранти, пристигнали на границата с Хърватия.
Унгарското правителство на премиера Виктор Орбан отказа да е част от схемата с квоти за бежанците, тъй като не иска страната да се превърне в "бежанския център" на ЕС, коментира в. "Файненшъл таймс". Правителството на Виктор Орбан отказа Унгария да бъде определена редом с Италия и Гърция като страна на "предна линия" пред бежанската вълна и от нея да бъдат разселени 54 000 имигранти. Ако бе приела да е страна на "предна линия", Унгария би трябвало да регистрира като първа страна от ЕС десетките хиляди бежанци, които влизат в страната от Сърбия. Почти всеки от тях пристига през Гърция и Будапеща и настоява, че ако Атина си вършеше работа, то унгарските власти нямаха да имат такива големи проблеми. "Слонът в стаята е именно Гърция", заяви висш унгарски представител, цитиран от изданието. Независимо че логистиката за функционирането на схемата с квотите все още се уточнява, то вече е известно, че това ще включва дейности като потенциално задържане на хората и тяхното транспортиране към места, на които те всъщност не искат да ходят. Италия също е изнервена, че може би ще трябва да отстъпи една от своите компетенции, които касаят управлението на националните й граници на Брюксел и според дипломати Рим всячески се противопоставя на подобна идея.

6
1578
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
24 Септември 2015 08:59
***
24 Септември 2015 17:45
България обаче каза, че вече е "hot spot" за Европа. Или по-точно е с много Г-точки за Европа.
По темата с така наречените "горещи точки" Борисов наблегна на това, че и в момента в България има такива.

Когато прочетох информацията, че България е поискала да стане "гореща точка“ се смутих и си казах, че ние тези "горещи точки" ги имаме и с толкова труд ние от няколко години ги правим. Това са центровете в Баня, София, Пъстрогор, Харманли.

http://bnr.bg/post/100605386/borisov
~~~~~~~
Не е лесно да си ветропоказател.
25 Септември 2015 02:45
Необходимо е да му свият сърмите на този маджарски расист.Депортация на всички унгарци и икономически санкци!
25 Септември 2015 20:56
Депортация на всички унгарци и икономически санкци!


И къде да ги депортират? Във Финландия може би - нали са братовчеди угро-фини.
25 Септември 2015 21:44
Към коя народност принадлежат войниците от близкия военен лагер в Брук на Литава, които нападнаха и малтретираха тамошния търговец Гюла Какони? Безсъмнено властта е длъжна да разследва това престъпление и да запита военното командуване, което сигурно се занимава вече с тази афера, каква роля играе в това безпримерно подстрекателство срещу поданиците на унгарското кралство поручик Лукаш, чието име в града се споменава във връзка със събитията от последните дни, както ни беше съобщено от нашия местен дописник, събрал вече богат материал за тая — особено в настоящия момент — въпиеща до небесата афера. Читателите на «Пестер лойд» несъмнено ще следят с интерес развоя на следствието и ние ги уверяваме, че не ще пропуснем да ги запознаем по-отблизо с това събитие от изключителна важност. Същевременно обаче ние очакваме официално съобщение за престъплението в Кирай Хида, извършено срещу унгарското население. Че с този въпрос ще се занимае и будапещенският парламент, е ясно като бял ден. В края на краищата ще стане ясно по един недвусмислен начин, че чешките войници, които минават през унгарското кралство на път за фронта, не бива да си мислят, че някой им е дал на откуп земята на свети Стефан[2]. Ако пък някои представители на тоя народ, които в Кирай Хида така хубаво продемонстрираха единството на народите в монархията, и днес все още не могат да разберат положението, нека не се безпокоят, през време на войната куршумът, въжето, затворът и щикът ще ги научат да слушат и се подчиняват на върховните интереси на нашата обща родина.“

— Кой е подписал статията, господин поручик?

— Бела Барабаш, редактор и депутат, господин полковник.

— Известен хищник, господин поручик. Но прели да се появи в „Пестер лойд“, статията е била обнародвана в „Пещи хирлап“[3]. Прочетете ми сега официалния превод на статията, поместена в шопронското списание „Шопрони напло“[4].

Поручик Лукаш прочете на глас статията, която редакторът особено се беше постарал да изпъстри с изрази като:

„Повелята на държавната мъдрост“, „държавният ред“, „човешкото падение“, „потъпканото човешко достойнство и чувство“, „канибалският пир“, „жестоко кланото човешко общество“, „глутница мамелюци“, „зад кулисите ще ги познаете“. И така нататък, сякаш маджарите на собствената си територия бяха най-преследваният елемент. Като че ли чешките войници бяха дошли и съборили редактора на земята, газили го бяха с ботушите си по корема и в това време някой беше стенографирал ужасния му рев.
25 Септември 2015 21:47
В желанието си да манифестира по демонстративен начин своята ненавист към маджарите, както и факта, че затворът не е сломил, нито пък е поколебал убежденията му, на излизане от бараката Водичка настъпи крака на унгареца, който не искаше да служи войник, и му изрева: „Обуй се, дървеняк!“

— Трябваше да ми каже нещо — с неудоволствие заяви след това сапьорът Водичка на Швейк, — трябваше да се обади и щеше да видиш как щях да разчекна маджарския му плювалник от едното ухо чак до другото. А той, идиотът му с идиот, мълчи и позволява да го тъпчат по обувките. Дявол да го вземе, Швейк, знаеш ли колко ме е яд, че не ме осъдиха? Така излиза, като че ли ни се присмиват, сякаш работата с маджарите не си струва и да се приказва за нея. А не се ли бихме като лъвове? Ти си виновен, задето не ни осъдиха и задето ни дадоха такава атестация, като че ли не умеем даже и да се бием свястно. Какво си мислят те за нас? Та това беше съвсем сериозен конфликт.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД