:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 143
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Горанов обеща коледни добавки за пенсионерите

Финансовият министър Владислав Горанов обеща да положи всички усилия, за да спази "добрата традиция от последните години" и да раздаде коледни добавки за пенсионерите. Министърът заяви, че още е рано да се коментират добавките за пенсионерите за Коледа, "но най-вероятно ще има средства за това". Миналата година кабинетът раздаде за Коледа 50 млн. лв. - по 40 лв. получиха около 1.3 млн. пенсионери с най-ниските пенсии до 286 лв. Миналата есен обаче Горанов не виждаше раздаването на добавките като "добра традиция" и беше категорично против, но премиерът Бойко Борисов отиде на крака във финансовото министерство и го убеди. Тепърва ще става ясно тази година кои пенсионери и по колко средства ще получат допълнително. Социалният министър Ивайло Калфин вече поиска 50 млн. лв. за тази година, което предполага, че ще се запази същият принцип при раздаването.

Горанов обаче попари надеждите на учителите за увеличаване на заплатите през тази година. "Това, което сме поели като ангажимент, е да осигурим допълнително средства за стандартите за средно образование в размер на 20 млн. лева до края на годината. Моето лично мнение е, че е по-добре да бъдат използвани като целеви бонуси. Естествено всички преподаватели и синдикати искат още от началото на новата учебна година да се получи едно сериозно увеличение. Повярвайте, аз също го искам, но боравим с реални числа", заяви министърът. Така той опровергава синдикатите, които от няколко седмици говорят, че им е обещал увеличаване на заплатите. По думите на министъра, ако това се случи от тази година, ще предопредели политиките за образование в бюджета за догодина.
1460
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД