:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров взима на "проби" треньора на Дел Потро

Григор не е виновен за състоянието на българския тенис, заяви мениджърът на световния №19
Григор Димитров се е срещнал през изминалия уикенд в Монте Карло с потенциалния си нов треньор - аржентинския специалист Франко Давин. Това съобщи Нова телевизия, като според медията именно това е една от причините първата ракета на България (№19 в света) да пропусне домакинския мач срещу Унгария за купа "Дейвис".

Димитров и Давин стигнали до съгласие да работят заедно, като си дали пробен период от два турнира, първият от които е този в Куала Лумпур (Малз, $937 835), започващ в понеделник. Срещата била уговорена със съдействието на бившия №4 в света Хуан Мартин дел Потро, който през 2009 г. спечели US Open под ръководството на Давин. Официално двамата работят заедно и до ден днешен, но в момента Делпо се възстановява от поредната операция в лявата китка.

Същевременно мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, също взе отношение по разразилата се шумна дискусия около отсъствието на Григор от националния отбор точно за важния мач за изкачване в I група на Евро-африканската зона от неофициалното световно отборно първенство за мъже. Агентът на световния №19 разпространи декларация, в която защити клиента си и нападна ръководството на федерацията (БФТ).

"Свидетели сме на една планирана истерия около решението на екипа на Григор Димитров да не участва в мача за купа "Дейвис", която има за цел да отвлече вниманието от истинския проблем - факта, че българският тенис е в плачевно състояние, а БФТ няма структуриран и градивен мениджмънт - написа Стоименов. - Григор е спортист на световно ниво в един тежък конкурентен спорт и това е изискващо, много задължаващо и носи със себе си много отговорности. Той е такъв именно защото от години работи професионално, с екип от специалисти, като дейността му е планирана и решенията, които взима, са подчинени на целите, които той и екипът му си поставят. Това, че капитанът на отбора (и председателят на БФТ) не могат да разберат защо Григор не участва в този мач, не ни учудва. Ако те можеха да разберат това, българският тенис нямаше да е на такова ниво. Григор не е виновен за състоянието на българския тенис."
2
667
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Септември 2015 23:05
***
25 Септември 2015 23:17
Ще ми бъде интересно какво може да направи треньорът не ДелПо за Григор. Двамата са доста различни, ДелПо е двуметров тип с плосък форхенд със силата на гаубица и двуръчен бекхенд, докато Гришовият FH е много по-вариативен, но с по-малка мощ, а пък от друга страна изпълнява BH с една ръка.
Както и да е, успех и на двамата.

А Дел Потро ми липсва, тая китка му бастиса кариерата.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД