:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 450
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Ген. Джон Кембъл
Афганистанската армия не е добре обучена

и не може да противостои на талибаните, заяви командващият войските на САЩ в Афганистан ген. Джон Кембъл пред комисия в Конгреса, цитиран от информационните агенции. Той смята, че американските военни не трябва да бъдат изтегляни от страната. Ген. Кембъл призна също, че въздушният удар срещу болницата в Кундуз, при който загинаха 22-ма души, е бил грешка. Хуманитарната организация "Лекари без граници" настоява инцидентът да бъде разследван от Международната хуманитарна комисия за установяване на факти, която бе създадена през 1991 г. на базата на Женевската конвенция, но досега не е работила.



Швеция е първата държава от ЕС,

която ще приеме разселени бежанци по схемата, предложена от Брюксел, писа електронното издание "Локал". От ЕК съобщиха, че утре бежанци от Еритрея ще бъдат преместени от Италия в скандинавската страна. Те ще излетят със самолет от летището "Чампино" в Рим. Броят на заминаващите за Швеция еритрейци не беше обявен. В рамките на програмата на ЕК за разселване на 40 000 бежанци в страни от ЕС Швеция ще вземе 821 души, пристигнали в Италия, и 548 - от Гърция.



ЕС започна



операцията "София" в Средиземно море, чиято цел е спирането на нелегалния трафик на бежанци към Стария континент, предаде Би Би Си. По време на операцията военни кораби ще могат да спират, претърсват, конфискуват и отклоняват кораби, заподозрени, че се използват за трафик на хора. Досега ЕС се съсредоточаваше върху операциите по наблюдение и спасяване на имигранти. ЕС стартира през юни първата фаза на операцията, наречена EUNavfor Med, като събираше информация за корабите на трафикантите. Операция "София" се ръководи от Рим, като начело е контраадмирал Енрико Кредендино.
1098
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД