:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само 1 победа за боксьорите ни на световното

Тежкият Петър Белберов продължава напред, ще се бие с европейския шампион
Една победа от три срещи е равносметката на българските национали на световното първенство по бокс в Доха (Катар). Единственият успех постигна Петър Белберов при най-тежките (кат. над 91 кг). В I кръг той победи с 3:0 съдийски гласа Найджъл Пол (Тринидад и Тобаго). Бронзовият медалист от европейското първенство в Самоков през август доминираше през целия двубой и арбитрите отсъдиха единодушно за него с по 1 т. разлика (29:28, 29:28, 29:28).

На 1/8-финалите обаче 25-годишният софиянец ще се бие срещу европейския шампион от Самоков`15 Филип Хргович. Хърватинът е поставен под №2 в схемата при най-тежките и в първия кръг почиваше. Двамата не се срещнаха на ринга в Самоков, тъй като Белберов отпадна на 1/2-финала от германеца Флориан Шулц.

Вчера обаче Тинко Банабаков (кат. 49 кг) беше надигран от Давид Ягоджински в първата си среща с 3:0 съдийски гласа. Още в I рунд полякът отвори аркада на великотърновеца след чист удар и доминираше през целия двубой. Предната вечер пък загуба още в I кръг допусна Елиан Димитров (кат. 60 кг). Бургазлията, който е бронзов медалист от европейското в Самоков, отстъпи пред французина Суфиан Умиа също с 0:3.

Днес, последен от скромния 4-членен български отбор в Доха, на ринга ще се качи за първа среща европейският шампион в кат. 52 кг Даниел Асенов. Поставеният под №1 национал почива в I кръг, а днес негов противник ще е шампионът на Азия Олжас Сатибаев (Каз), който победи на старта Игор Сопински (Укр) с 2:1 гласа.
609
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД