:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 583
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България може да загуби мястото си в Шампионската лига

---
Твърде е вероятно след края на сезон 2015/16 България да остане без участник във волейболната Шампионска лига при мъжете. Причината е, че клубният коефициент на страната ни за евротурнирите е вече доста малък, а след предстоящото участие на "Марек" в лигата почти сигурно ще падне "под чертата".

В момента България има клубен коефициент 154,66 и заема 14-то място. Позициите до 16-а, които дават право на директно участие в Шампионската лига през сезон 2016/17, заемат Швейцария (140,67) и Черна гора (117,66).

Нашата страна обаче този сезон ще има само 1 отбор в турнирите - "Марек" в Лигата, макар да има право на още един в турнира за Купата на CEV и на два в "Чалъндж къп". Българската федерация бе заложила изискване всеки отбор, придобил право на участие в Европа, да го направи. Въпреки това "Добруджа", "Монтана", ЦСКА и "Нефтохимик" се отказаха.

Така остана само "Марек". Тимът от Дупница обаче трябва да направи чудо, т.е. да спечели 9-10 т. (т.е. поне 3 чисти победи) в своята група в Шампионската лига, за да поддържа клубния коефициент на България в Топ 16 на Европа. В групата обаче са "Белогорие" (Рус), "Аркас" (Тур) и "Берлин" (Гер), на това отгоре "Марек" тази година ще е съставен предимно от млади и неопитни волейболисти.
1
691
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Октомври 2015 13:25
Агент Тони и дъртия инж. какво ги бърка? До днес отборите не знаеха кой с кого ще играе и къде, срещите се оказаха едва ли не през работно време.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД