:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 499
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София ще домакинства над 1/3 от първенството

СНИМКА: SPORTAL.BG
На пресконференция в София вчера бе представена официалната топка "Микаса", с която ще се играят всички мачове от европейското първенство по волейбол в България и Италия.
Въпреки че общо четири града в България и Италия са официалните домакини на 29-ото европейско първенство по волейбол за мъже, основната и най-зрелищна част от надпреварата ще се проведе в София. В българската столица ще се изиграят 14 от общо 36 мача в турнира, включително двата 1/2-финала, срещата за 3-то място и финалът за европейската титла. И най-важното - зрителите в "Арена Армеец" ще имат привилегията да подкрепят нашия национален отбор по мечтания му път към медалите.

За да сбъднат надеждите на феновете, отборът на Пламен Константинов първо трябва да се пребори с конкуренцията на Германия, Чехия и Холандия в гр. А. По регламент само първият от всеки от четирите потока ще се класира директно за 1/4-финалите, а вторият и третият ще играят своеобразни 1/8-финали. В плейофите подгласниците от нашата група ще се изправят в София "на кръст" срещу втория и третия от гр. С във Варна. От днес в зала "Конгресна" на ДКС своята битка започват тимовете на Полша, Белгия, Беларус и Словения.

Същевременно в Италия ще се проведе борбата в групи В (Италия, Франция, Хърватия, Естония) и D (Русия, Сърбия, Словакия, Финландия) - съответно в зала "Палавела" в Торино и в зала "Ямамай" в Бусто Арсицио. Именно северното градче, разположено на около 30 км от Милано, ще бъде основната арена на Евроволей '15 на италианска земя. Освен мачовете от първата фаза в Бусто Арсицио ще се играят 1/8-финалните плейофи между двете групи, както и два от 1/4-финалите. Другите два ще са в София.

Мачовете в четирите групи ще се изиграят паралелно в рамките на първите три дни от турнира - от днес до неделя (9-11 октомври). Понеделник (12 октомври) е почивен ден, а във вторник (13 октомври) ще се проведат плейофите между вторите и третите отбори. Веднага след това, в сряда (14 октомври), са 1/4-финалите, след което полуфиналистите ще имат по два свободни дни - идния четвъртък и петък (15-16 октомври). Развръзката ще настъпи следващия уикенд (17-18 октомври) с 1/2-финалите в събота и двата финала в неделя - за бронзовите медали и за европейската купа.
724
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД