:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 29
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българите живеят средно 74 години

74 години е средната продължителност на живота у нас, като за мъжете тя е 70.6 г., а за жените - 77.6 г. Според данните на ООН, цитирани от социалното министерство, през последните 20 години в страните от Югоизточна Европа значително се е увеличила средната възраст на майките, които раждат първото си дете. Изключение прави само Албания. За последните 15 г. у нас възрастта, на която жените раждат първото си дете, се е увеличила с около 4 години - от 23.9 г. за периода 1990-1995 г. на 27.2 г. за периода 2010-2015 г. Социални експерти от Югоизточна Европа обсъждаха в София демографските предизвикателства пред региона.

Държавите трябва да увеличат възрастта за пенсиониране и да стимулират хората да остават по-дълго на пазара на труда, заяви представителят на Фонда за населението на ООН за Източна Европа и Централна Азия Едуард Йонгстра.

От Съвета за регионално сътрудничество обясниха, че делът на чуждестранните работници в страните от Югоизточна Европа е много нисък. Изключение прави само Черна гора, където преди 2 години те са почти 8%. В по-голямата си част регионалните работници - мигранти, са под 40-годишна възраст. В изследването обаче няма данни за България. Трудовата мобилност е важен фактор за развитието на региона и страните трябва да изградят система, която насърчава мобилността на работната сила, смятат от съвета.
1
1210
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Октомври 2015 15:21
И ядем средно свинско със зеле. Некои маат пържоли, а други, ако имат късмет - зеле.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД