:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 449
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Константин Пенчев стана конституционен съдия след компроматна битка

Константин Пенчев
Издигнатият от ГЕРБ бивш омбудсман Константин Пенчев успя да спечели свободното място в Конституционния съд от парламентарната квота въпреки дъжда от компромати, които изсипа срещу него Патриотичният фронт. За Пенчев гласуваха 98 депутати, предимно от ГЕРБ, РБ и АБВ. БСП не го подкрепи, а ДПС изобщо не участва във вота.

Дебатът в пленарната зала на практика повтори изслушването на двамата кандидати - Пенчев и Михаил Кожарев, предложен от ПФ, в правната комисия миналата седмица. Съпредседателят на фронта Валери Симеонов извади стар доклад на Сметната палата за извършен одит във Върховния административен съд в периода 2009-2010 г., когато Пенчев бе негов председател. Симеонов цитира пасажи от документа, че ревизията е констатирала множество тежки нарушения, които пораждали съмнения за безстопанственост и измама. Другите му обвинения включваха неспазване на случайното разпределение на делата, недекларирани имоти и дялове в акционерно дружество.

Пенчев отговори, че докладът е трябвало да отиде в прокуратурата, ако е имало съмнения за извършени престъпления. Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък цитира други пасажи от доклада, че отговорност за нередностите във ВАС носят бивши служители в администрацията.

1
1242
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Октомври 2015 11:21
Непосредствено, след като се прие първия ЗСВ, ВКС започна да подпечатва писматаи другите документи със син печат, а ВАС с червен.Това означаваше, че още от Кръглата маса са били оформени зоните на влияние в съдебната система.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД