:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 611
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС дава Цветелин Кънчев на съд за клевета

Цветелин Кънчев
ДПС ще даде лидера на "Евророма" на съд за клевета. Повод за недоволството на движението са твърденията на Цветелин Кънчев пред Би Ти Ви, че лидерът на партията Лютви Местан се е срещал с Трайчо Василев-Пиже от Самоков, който е със седем присъди. Според Кънчев Местан е гостувал на кандидат-общинаря, чийто имунитет бе свален от ЦИК онзи ден. Предизборният щаб на ДПС смята, че казаното от Кънчев уронва престижа на лидера им.

Шефът на "Евророма" добави, че на нападението срещу екипа на Нова телевизия в Самоков не трябва да се гледа като на обикновен инцидент, а като на дълга поредица, която е следствие на политиката на ДПС в циганските махали. "Местан изобщо не трябва да се прави, че не познава Трайчо Василев-Пиже, той много добре го познава и знае, че е бил втори в листата на ДПС за Самоков. Подреждането на Пиже е било съгласувано в централата", бе категоричен Кънчев.

Самият Местан обяви, че партията му не се нуждае от гласове на хора, които биха посегнали на журналист, и даде да се разбере, че след изборите ще бъде сменено цялото ръководство на общинската партийна структура. "Смятам, че всеки политически лидер, всяка политическа сила при подобни ситуации трябва да може да преодолява партийно его и партиен интерес, защото, когато въпрос за свободата на словото, правата на журналистите и ценностите, нас партийният интерес няма как да ни води", заяви Местан, цитиран от "Фокус".

------МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО

През 2001 г. Цветелин Кънчев стана първият осъден депутат. Тогава лидерът на "Евророма" получи 6 г. затвор за изнудване, побой и грабеж. Впоследствие бе освободен предсрочно за добро поведение. Бившият вицепрезидент Ангел Марин обаче го помилва през 2005 г., отменяйки изпитателния срок и остатъка от присъдата му. На 1 декември 2009 г. Кънчев отново бе арестуван по обвинение за изнудване, но Софийският градски съд го оправда.
1083
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД