:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 401
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Русия е опитала да се изключи от интернет

през пролетта на т.г., когато Министерството на съобщенията и регулаторът "Роскомнадзор" са провели подобен експеримент. Това разкри Андрей Семериков, генерален директор на "Ер-Телеком", един от провайдърите в страната, цитиран от РБК. Тогава било проверено може ли да бъдат изключени от връзка с мрежата сайтове с домейн .ru и .рф отвън, тоест в резултат на санкции от чужбина. Опитът е приключил без успех. Интернет връзката оставала отворена вероятно заради малките интернет доставчици, защото те или не разполагат със системите им за управление на трафика (DPI),или използват спътникови канали, където се създава своеобразна паралелна обща връзка на руския и чуждестранния интернет, обяснява РБК. Представител на "Роскомнадзор" заяви, че думите на Семериков са невярно интерпретирани от журналистите "и в сегашния им вид няма смисъл да бъдат коментирани".



Хърватия легализира марихуаната

за медицински нужди от вчера, съобщиха местните медии. Министерството на здравеопазването разреши използването на лекия вид наркотик при болните от множествена склероза, ракови образувания, епилепсия и СПИН. По този начин властите в Загреб разрешиха вноса на лекарства, в чийто състав има индийски коноп. Всички медикаменти, които съдържат тетрахидроканабинол, могат да бъдат закупени от аптеките само срещу медицинска рецепта, издадена от общо практикуващите лекари. Както и от специалистите в неврологията, онкологията, химиотерапията, инфекциозните и детските заболявания.



Македонската опозиция напусна

преговорите с управляващите, съобщи "Болкан инсайт". Причината е, че Съветът на прокурорите даде зелена светлина за само седем от 14-те предложени от партията специализирани прокурори, които трябва да разследват обвиненията в масово подслушване от страна на македонските власти. "За нас кризисното споразумение вече не е активно. Оттегляме се от преговорите и ще подготвим заключения в рамките на партията. Ще обявим следващите си стъпки", заяви лидерът на Социалдемократическия съюз в Македония (СДСМ) Зоран Заев. Той настоява, че вината за провалените преговори е на правителството и че ВМРО-ДПНЕ на премиера Никола Груевски са нарушили споразумението с ЕС.

1059
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД