:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Германия задължи "Фолксваген"



да изтегли 2.4 млн. коли от движение, след като най-големият производител на коли в Европа си призна за измами при тестовете за вредни емисии на дизеловите си двигатели. "Ние сме издали заповед за изтеглянето", заяви говорител на Федералната служба за автомобилен транспорт (KBА), потвърждавайки публикация в "Билд". "Фолксваген" обяви, че не е получавал никакво нареждане от KBA. Междувременно трета американска федерална агенция обяви, че започва разследване срещу компанията, присъединявайки се към агенцията за опазване на околната среда и прокуратурата. Федералната търговска комисия ще разследва рекламата на "Фолксваген" за "чистите дизелови" автомобили, съобщи "Блумбърг". Комисията може да налага глоби за подвеждащи реклами.



Турската полиция е арестувала



двама предполагаеми членове на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), които пуснали съобщения в "Туитър" за предстоящите атаки, преди те да се случат. Според "Хюриет" двамата мъже, чиито имена не се съобщават, са арестувани във връзка с акаунт в "Туитър" под име @MrBereday, откъдето дошло съобщение "Бомба ще избухне в Анкара", както и "Какво ще стане, ако ИД взриви бомба в Анкара". Според други източници става въпрос и за още два акаунта - @AnatolyTodorov и @GoranMetsayan. Предполага се, че арестуваните са свързани с ПКК. Ерхан О., роден в Диарбекир, е бил задържан и преди заради участие в атаки на ПКК. За Мехмет П., роден в Суруч, се твърди, че е работил онлайн за кюрдите. Ерхан влизал в акаунта от мобилен телефон, регистриран на името на негов роднина. Мехмет пък се опитал да се кандидатира на изборите през юни, но не стигнал до номинация. Полицията откри и друга следа - на мястото на атентата е открита лична карта, която вероятно е на един от двамата извършители. Според медиите един от нападателите е бил в списъка на турското разузнаване за потенциални атентатори самоубийци.

744
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД