:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Рено" дава по-мощен двигател на "Ред Бул"

"Рено" ще достави на тима на "Ред Бул" двигатели с увеличена мощност и надеждност за състезанието за Гран при на САЩ в Остин, Тексас, тази неделя. Това съобщи оперативният директор на френската фирма Реми Тафен, но в същото време в отбора още не са решили дали да използват последната модификация. Дилемата в "Ред Бул" е дали да предпочетат плюсовете от новите мотори, или минусите от това, че пилотите ще загубят по 10 позиции в стартовата решетка заради факта, че тимът ще е превишил лимита от 5 двигателя за всеки болид в един сезон.

"С нетърпение очакваме Гран при на САЩ, независимо какво ще решат нашите клиенти. В последните три състезания двигателите показаха висока надеждност, а и ефективността отговаря на очакванията ни. И двата екипа, на които даваме двигатели (б.р. - "Ред Бул" и "Торо Росо"), би трябвало да имат безпроблемен уикенд, за да проличи нарасналият ни потенциал", заяви Тефен.

Той потвърди, че обновлението на двигателите касае най-вече изгарянето на горивото. "Това трябва да увеличи мощността и ефективността. Знаем, че използването на новите двигатели води след себе си връщане с 10 места в стартовата решетка, затова решението ще бъде взето след консултации с отборите. За тях е важно да печелят точки, затова сигурно ще използват новите двигатели само ако позволят обстоятелствата", добави Тефен.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД