:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров: Добре че мачът не се разви по грешния начин

Тенисист №1 на България излиза днес срещу Николас Алмагро на 1/8-финал в Стокхолм
СНИМКА: "СТОКХОЛМ ОУПЪН"
Ярко Ниеминен (вляво) и Николас Алмагро очакват жребия за първия сервис в мача помежду им, който се оказа последен в кариерата на 34-годишния финландец. Още преди турнира Ниеминен бе обявил, че в Стокхолм ще бъде последното му участие в професионалния тур, от който бившият №13 спечели 2 титли на сингъл и 5 на двойки.
Въпреки много колебливата игра Григор Димитров започна с победа третото участие в може би най-силния си турнир - в Стокхолм (Шв, $768 000). В I кръг късно онзи ден шампионът от 2013 г. и финалист от 2014 г. преодоля квалификанта Филип Краинович (Сър) със 7:5, 6:3 след почти час и половина игра.

Българският №26 в света имаше много проблеми в първата част, породени най-вече от липсата на концентрация. Димитров поведе с 3:1 гейма, но веднага допусна рибрейк, а по-късно пак бе пробит и при 4:5 сръбският №94 в ранглистата сервираше за сета. Все пак в най-важния момент Григор се събра и спечели 11 поредни точки, което означаваше 3 сетбола. Краинович секна устрема на нашия, като изравни до 40:40, но от петия опит сетът приключи.

Във втората част Димитров се възползва от психологическото предимство и бързо натрупа аванс от 3:0. В следващите си два сервис гейма той не загуби дори точка, но при 5:3 трябваше да мине през 15:30 и един пропуснат мачбол, преди най-сетне да затвори срещата след 81 мин. на централния корт.

"Честно казано, много съм доволен от мача, защото можеше да се развие по грешния начин - коментира Гришо. - Филип вече натрупа няколко мача в Стокхолм и сервираше за първия сет, така че аз можех единствено да остана верен на стила си. Не съм играл турнир от почти две седмици, така че вероятно съм малко ръждясал от всичките тренировки и работата, която свърших през този период. Радвам се, че избегнах загубата на първия сет и че продължавам напред."

На 1/8-финалите днес Димитров ще се изправи срещу Николас Алмагро (Исп), който отстрани ветерана Ярко Ниеминен (Фин) с 3:6, 7:6 (6), 6:4. Двубоят е последен в програмата за деня и трябва да започне около 21 ч. наше време, като ще бъде излъчван пряко по телевизия "Ринг БГ".
611
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД