:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бекенбауер влезе в списъка със заподозрени за корупция

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Франц Бекенбауер
Бившият член на Изпълкома на ФИФА и настоящ почетен президент на "Байерн" Франц Бекенбауер попадна в списъка на заподозрените в корупция в световната футболна централа. Според списание "Шпигел" четирима висши функционери от Изпълкома са били подкупени, за да може Германия да получи домакинството на световното първенство през 2006 г. За целта е бил създаден специален фонд, в който тогавашният президент на "Адидас" Роберт Луис-Драйфус е вложил 10.3 млн. швейцарски франка.

Един от създателите на този фонд е именно Бекенбауер, който преди година получи забрана за 90 дни да се занимава с футболна дейност заради отказа си да сътрудничи на разследването за това как Катар е получил домакинството на Мондиал 2022. Заедно с него сред заподозрените е президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирсбах.

"Не съм плащал на никого, за да получи Германия домакинството, а съм сигурен и че никой от комитета по кандидатурата не го е правил", обяви Бекенбауер. А от ГФС обещаха да съдят "Шпигел" за разпространената информация.
619
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД